Şimdi Ara

KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NASIL GEÇER ? (MR SONUCU EKTE) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Normal ödeme göre oldukça inatçı ve zordur bu konuda bir fizyoterapist ile görüş hocam sana evde uygulayabilecegin bir egzersiz ve termal program hazırlayıp ev programı oluşturur denge-proprioseptif duyu kas dengesizlikleri vs vs deformite oluşumlarının fonksiyonel kayıpların önüne geçmek ve mümkün mertebe rahatsızlıkdan hızlıca kurtulabilmek için rehabilitasyon görmeni tavsiye ederim
  • Arkadaşlar merhalar, konu ile ilgili başka sıkıntı yaşayan var mı aranızda?
  • KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NASIL GEÇER ? (MR SONUCU EKTE)
    KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NASIL GEÇER ? (MR SONUCU EKTE)
    KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NASIL GEÇER ? (MR SONUCU EKTE)




  • Merhaba aynı sorunla bugün ben karşı karşıyayım sol dizimde kemik iliği ödemi oluştu düşmeye bağlı olarak. Bugün 3. Hafta bitiyor. Ben kol değneği kullanıyorum doktor kullanmamı söylemişti, buz uyguluyorum ve 2 adet ilaç vermişti onları kullanıyorum. Ayrıyetten buz uyguluyorum. Ağrı asalsa da sürekli devam eden bir ağrı hala var ben şişlik de henüz inmedi. Umarım siz iyileşmişsinizdir bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu konuda bilgi bulmak neredeyse imkansız. ( 3 kez doktora gittim )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asumandmrl

    Merhaba aynı sorunla bugün ben karşı karşıyayım sol dizimde kemik iliği ödemi oluştu düşmeye bağlı olarak. Bugün 3. Hafta bitiyor. Ben kol değneği kullanıyorum doktor kullanmamı söylemişti, buz uyguluyorum ve 2 adet ilaç vermişti onları kullanıyorum. Ayrıyetten buz uyguluyorum. Ağrı asalsa da sürekli devam eden bir ağrı hala var ben şişlik de henüz inmedi. Umarım siz iyileşmişsinizdir bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu konuda bilgi bulmak neredeyse imkansız. ( 3 kez doktora gittim )
    Merhaba mesajınızı yeni gördüm, biraz geç olacak ama bu sıkıntıyı nasıl atlattığımı yazayım buraya en azından googledan gelen arkadaşlarda yararlansınlar.


    Arkadaşlar bu problemi eğer fizik tedaviye gitmeden çözmek istiyorsanız en büyük tedavisi zaman ve dinlenme. Ben ayağım alçıdan çıktıktan sonra ayağımı kullanamaz durumdaydım ayağımda ki alçıdan kaynaklı şişlikler indikten sonra ort. 2-3 hafta geçmişti sanırım ödemin farkına varmıştım çünkü kırığın olduğu kısımda üstüne basınca ağrı oluşuyordu. 1 ay sonra falan yanlış hatırlamıyorsam spora devam etmeye başlamıştım ama salona gittikçe çok kötü şekilde ağrıyı hissediyordum.

    Bundan sonra 3-4 Doktor gezdim bizim yapacağımız bir şey yok deyip geri gönderdiler, tek yapacakları şey durum çok artarsa kemikte çökme olabileceği için içeride ki sıvıyı iğneyle almakmış. Ve bana sadece fizik tedaviye gitmemi tavsiye ettiler biri hariç.
    Ben gitmedim kulak arkasına attım siz atmayın. Eğer çalışıyorsanız kesinlikle gidin. Ben zaten okul başlayacğı için iştende ayrılınca gitmedim ancak kendisinin geçmesini beklerseniz emin olun çok uzun süre sonra geçiyor bu illet ve bu süreçte ayağınızı hiçbir şekilde zorlayacak harekette bulunmayın.

    Çünkü ne kadar zorlarsanız o kadar ağrınız artıyor durumunuzda eksi yönlü gelişme oluyor. Ben ilk 2 ay falan ayağımı bilmeden yoğun kullandım. Yoğun kullandıkça duşta sıcak su sonrasında bile üzerine basınca ağrılarım oluyordu.

    Ben bu problemi ise tamı tamına 1,5-2 yıl gibi bir sürede 0'ladım şişlik elle farkedilir şekilde azaldıkça ağrılarınızda doğru orantılı azalma oluyor, son 5-6 ay şişliğim olmasına rağmen ağrım sızım kalmamıştı bile. Özellikle ilaçlarım bittikten sonra ağrılı ilk günlerime göre daha rahattım. Okulum açılınca tekrardan kontrollü şekilde spora başladım, günlük yaşantıma devam etmek zorunda kaldım belki benim için bu kadar uzun sürmesinin temel sebebi bu olabilir. Sizlere kişisel tavsiyem gerekmedikçe ödemli bölgenize ağırlık uygulamamanız.

    Kendi tecrübelerimi sizlerle paylaşacak olursam;

    Bu illet benim tecrübe ettiğim kadarıyla sıcağı seviyor arkadaşlar.
    Eğer ayağınız alçıdan çıkarılıyorsa buz jel tedavisine başlayın ben başlamamıştım pişmanım.
    Ödemin olduğu bölgeyi sıcakla fazla temasta bulundurmayın özellikle duşta vs sıcakla temas içerisindeyse çıkarken o bölgeye bir süre soğuk su uygulayın.
    Eğer mümkünse bir süre, ayağınızda falan ise kullanmayın değnekle yürümek yararınıza olacaktır.
    Benim bir doktorum bana kalsiyum hapları ile ağrı kesici vermişti konuda bunlardan bahsetmiştim. Bu süreçte doktorumun tavsiyesi ile kemiğe destek olacak besinler tüketmeyi aksatmadım. Sizlerde DOKTOR TAVSİYESİ ile ek ilaçlar kullanabilirsiniz.
    Sizlere garip gelebilir ama amcamın eşi zamanında ameliyat olmuştu bacağından benzer bir sebepten ve bana vazelin önermişti. Vazelin gerçektende o bölgeyi yumuşatıp üzerine bastığımda oluşan ağrıyı hafifletiyordu 1-2 ay boyunca kullanıp daha sonradan sıkılıp bırakmıştım bu süre zarfında faydasını gördüm diyebilirim.


    Bunların dışında son olarak sizlere tavsiyem eğer fizik tedaviye giderseniz sakın ola ödemli bölgenizi zorlamayınız özel mesajdan bir arkadaş gidip yanlış yönlendirme ile ayağını zorladığını ve daha kötü olduğunu söylemişti geçenlerde. Gittiğiniz Fizik tedavi merkezinin işinin ehli ve bu konu hakkında bilgili olup olmadığını araştırın kendinizi ona göre emanet edin.

    Bu durumdan rahatsızlanan tüm arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun acil şifalar dilerim hepinize.




  • Teşekkür ederim böyle detaylı anlattığınız için. Tavsiyelerinize dikkat edeceğim, dediğiniz gibi sıcağı seviyor sıcak uygulamadan sonra ağrının arttığını ben de farkettim. Ben henüz 2. aydayım ağrılarım %40 oranında azaldı ama hala devam ediyor ve şişlikte sanırım uzun sürecek. Uzun süreli sabır gerektiren insanın sınırlarını zorlayan bir hastalık. Umarım herkes kısa sürede iyileşir. Tekrar teşekkür ederim dönüş yaptığınız İçin :)
  • asumandmrl A kullanıcısına yanıt
    Gerçekten de öyle hocam, Allah sabır versin inşallah tez vakitte iyileşirsiniz. Tekrardan geçmiş olsun. Sağlıcakla kalın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.