Şimdi Ara

Kendi arduinomu yapmaya çalışıyorum bir sorunum var yardımcı olabilir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ATMEL firmasına ait ATMEGA328PU mikrodenetleyicisini kullanarak kendi arduino kartımı yapmak istiyorum asıl amacım yapmak istediğim bir projeyi arduinonun kartını kullanmadan, mikrodenetleyiciyi arduino kodlarıyla çalıştırıp projemi küçük ve düzenli bir şekilde kartın üzerine kurmak bunu yaparken de arduino programı ile kodları yazabildiğimden mikrodenetleyicinin üzerine arduino bootloaderi yüklemem gerekiyor youtubeden yardım aldım fakat bir türlü bootloaderi yükleyemediğimden sistemde takılı bir port olarak görmüyor ve kod yükleyemiyorum. Youtubeden aldığım yardımlarda arduino programının kart seçiminde arduino genuino uno kartını seçiyorlar fakat bende o kartın kütüphanesi yok ve yükleyemedim arduino uno kartını seçerek yaptım çalışmadı yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler




  • Arduino uno kartı var mı?
  • Evet var

  • Projeni küçük ve düzenli hazırlamak istediğini söylemişsin, arduinoyu boot etmek için "USB to TTL Seri Haberleşme Portu"nu kullanabilirsin. Böylece boot sonrası kart üzerinde gereksiz bir mikrodenetleyiciden kurtulmuş olursun.

    Veya arduino'nu başka bir arduino kullanarak da boot edebilirsin.


    Sana ilham kaynağı olacak bir kaynağın linkini aşağıya bırakmaktayım.


    Aynı Youtube Kanalının "Arduino Neyimize Yetmiyor?" isimli videosu, Atmel Studio ile arduino kodlamayı, bu kodlamayla daha az KB alanı kullanmayı ve daha dinamik çalışan bir arduino yapmayı rehber ediniyor.


    Kolaylıklar,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 16 Haziran 2021; 21:38:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.