Şimdi Ara

Kendi kendini imha eden çipler güvenlik endişelerini sonlandıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendi kendini imha eden çipler güvenlik endişelerini sonlandıracak
    Siber saldırılar, casusluk ve bilgi hırsızlığı teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde büyük önem arz ediyor. Güvenlikle ilgili endişeler giderek artarken Vermont Üniversitesi'nden bir ekip, ele geçirildiğinde kendini imha eden çipler (CPU’lar gibi) üretmenin bir yolunu buldu. Ortaya konan yaklaşım hem güvenlik önlemi görevi görüyor hem de tasarımın korunmasını sağlıyor.



    “Bu işlemci 10 saniye içinde kendini imha edecek”



    Kendi kendini imha eden çip mekanizması Fiziksel Klonlanamaz Fonksiyonlar (Physically unclonable functions) ya da kısaca PUF yaklaşımını kullanarak çalışıyor. PUF, her bir çip için dijital parmak izi gibi hareket edebilen benzersiz bir kod oluşturmak için her bir transistörün elektronik özelliklerindeki küçük farklılıklardan yararlanıyor. Eric Hunt-Schroeder liderliğindeki ve Marvell Technology'nin de dahil olduğu Vermont Üniversitesi araştırma ekibi bu yöntemi bir adım ileriye taşımayı başardı ve iki ek yöntem ekledi.



    Kendi kendini imha eden çipler güvenlik endişelerini sonlandıracak
    Her iki yöntem de şifreleme anahtarına bağlanan devre hatlarındaki voltajın yükseltilmesine dayanıyor. İlk yöntem, devrenin en uzun ara bağlantılarındaki akımı artırmaya odaklanıyor. Bu durum, elektromigrasyon olayına, yani çok dar ara bağlantılardaki akımın metal atomlarını yerlerinden oynatarak boşluklara ve açık devrelere yol açtığı bir olguya yol açıyor. İkinci yöntemde ise 1V'un altında çalışması gereken transistörler 2.5V'a maruz bırakılarak kısa devre yaptırılıyor. Bu da zamana bağlı dielektrik bozulmaya yani transistör yaşlanmasına yol açarak cihazın kullanılmaz hale gelmesine neden oluyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung'un yeni çip teknolojisi, işlemcilerin performansını ve verimliliğini arttıracak



    Hunt-Schroeder, araştırmacıların SRAM tabanlı PUF'leri taramalı elektron mikroskobu kullanarak klonlayabildiklerini bildiren raporların ardından bu çalışmayı yaptığını bildiriyor. Hunt-Schroeder, böyle bir kendi kendini imha sisteminin sahte çiplerin piyasaya girmesini de önleyebileceğini söylüyor. Hunt-Schroeder, araştırmasının fiziksel gösterimini 3nm’lik bir test çipi üzerinde gerçekleştirdi ve bunu IEEE Spectrum'un ISSCC konferansında sergiledi.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/manufacturing/researchers-reveal-chips-that-commit-circuit-suicide-self-destruction-and-counterfeit-protection-in-one







  • Alo Müşteri hizmetleri mi? Evet Buyrun!
    İşlemcim kendi kendini imha etti teknik servis istiyorum!
    Hayır bu kullanıcı hatasından kaynaklı garanti kapsamı dışındasınız :))))

  • Güvenlik endişelerini nasıl sonlandıracak ya? Kendi kendini imha edebilen bir işlemci endişe falan sonlandıramaz. Düşünsenize, işlemcide bir hatalı kod çalışıyor, kendi kendini imha ediyor. Nasıl güveneceksin?.. :)

  • ya erken imha ederse ne olacak yada imha olmazsa belgeler başkalarının eline geçecek.güvenemezsin

  • Bilg.Y.Müh. olarak söylüyorum; Saçmalık. Neyin güvenliği neyin endişesi... Bu sözelci mantığı ya kimse kusura bakmasın. Bilgisayarda veri vardır, bir sorun olunca istediğin an silersin biter gider. Bilgisayarı kullanılmaz hale getiren sigortalar da var yıllardır kullanılıyor zaten. Bazı işlemciler "kilitli" gelir. Overclock yapamazsın ya. Onlar kilitle üretilmiyor ki. İçindeki sigortaları attırıyorlar bitti gitti. Kilitleniyor... Komple işlemciyi de aynı mantıkla kapatabilirsin. Bunlar napmış? Elektrik verip transistörleri yakıyorlarmış... Şunu 5 yaşındaki çocuk yapıp getirse aferin ama oyun vakti bitti, şimdi git doğru dürüst bir şeylere çalış bakalım dersin...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İmha etmesi sadece güvenlik açısından iyi ama bunun komutla yapılması gerek illa ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :) :) Hacker lar bu yöntemle kurbana zarar vermek için yeni araçlar geliştirmeye başlamıştır bile ..

  • Bu çip ile çip ureticileri dünyayı ele geçirir her ürünü yazılımı ile birlikte verip yazılımının dışına çıkınca imha olcak bu da tüm bilginin herşeyin çip urticilerinin eline geçmesi demek geçmiş olsun

  • çipin kendisini niye imha ediyorsunuz. veriler zaten başka parçalarda saklanmıyor mu. ne alaka

  • Görevimiz tehlikedeki gibi dumanda çıkacak mı Kendi kendini imha eden çipler güvenlik endişelerini sonlandıracak 

  • elektronik y.müh. olarak asla saçma bulmamakla beraber gerekli mi bilmiyorum. bildiğim şey asla yeni bir tekonolji olmadığı.


    bu bizim askeri sistemlerde yıllardır kullandığımız, platform düşmanın eline geçtiğinde veri ya da algoritmayı elde edememesi için kullanılan, "tamper proof" denen sistemin izinsiz müdahalelere karşı koruması ve "zeroization/sanitizing" dediğimiz verilerin kalıcı ya da normal olarak silinmesi işlemleridir. sivil bir sistemde gerek var mı ya da bununla neyi koruyacağız doğrusu bilmiyorum. sonuçta her eklenen özellik bir maliyet getiriyor, kullanıcı gerekszi bulursa almaz bu kadar basit aslında.

  • Doktoralı bir inşaat mühendisi olarak hiç bir şey anlamadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.