Şimdi Ara

Kendi Web Sitemi Kurmak İstiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar...

    Uzun süredir bir hobi amaçlı bir web sitesi kurmak gibi düşüncem var...

    Tasarlamak istediğim web sitesinde
    1.Kullanıcılar üye olup kendilerine ait sayfalara fotograf ekleyip açıklama yazabilecekleri sayfaları olacak, herkes kendi sayfasında çok fazla olmamakla beraber tema seçebilecek...
    2. Ana sayfada bu fotograflardan rast gele veya admin tarafından seçilenler ufak açıklamalarla yer alacak...
    3. Ana sayfada kataoriler olacak ve bu katagorilerin alt başlıkları olacak...
    4. GG deki gb veya arabam.com daki gibi site içi arama olacak...
    5. Login güvenliği yüksek olacak

    Bu işlemleri gerceklestirmek için Front Page veya Adobe Dreamweaver CS3 gb yazılımlar yeterlimi?
    Dokuman konusunda sıkıntı yasamayacagımı düşünüyorum Orta üstü PhotoShop bilirim donanım biligim çok iyidir, birçok yazılımı kullanmış ve ögrenmek ve kavramak konusunda iyiyim diyebilirim.

    Fakat web tasarımı hakkında çok yetersizim ve öğrenmek istiyorum.Bana bu bahsettiğim tasasarım gerçekleştirebilmek için miimum bilmem gereken yazılım ve kodlama dili nelerdir, minimum (en az) diyorum çünki amaçım sadece bir site kurmak ve işletmek onun dısında ihtiyaçım olmayacak bir bilgi olacagı için sadece bilmem gerekeni ögrenmek istiyorum...

    Önerileriniz için şimdiden teşekkur ederim...







  • Dediğiniz sistem basit bir html dili ile olabilecek bir kodlama değil. Bunun için çok çok ileri düzey olmasa da asp ya da php kodlama dillerini bilmeniz gerekmektedir. Sadece Frontpage ya da Dreamweaver işinizi görmeyecektir. Asp ya da php kodlamsı öğrenmek için internette ve bu forumda bir çok kaynak bulabilirsiniz. Hatta bu dilleri anlatıldığı video dersler indirip buralardan ilerleme kaydedebilirsiniz. Ama eğer yeni başlıyorsanız bu yola önünüzde biraz yol var demektir. Kolay gelsin...
  • zErOs cevabın için çok teşekkur ederim. Anladıgım kadarıyla öncelikle HTML ardından ASP veya PHP ve java ögrenmek şart gözüküyor. Dediğin gb işin sonu yok. Diğer merak ettiğim bu siteyi ücret karsılıgı yaptırsam işletmek içinde bu dilleri bilmem gerekecek mi? Veya sorun cıktıgında üçüncü sahıslara bagımlı olacakmıyım?
  • Evet ilk olarak html ile başlamanız gerekli.

    Bir de şunları açalım Java Script PHP için, Visual Basic Script ise ASP içindir.

    Eğer ilk olarak bir başkasına yaptırmayı düşünüyorsanız bir kodlama bilmeniz gerekmemekle birlikte biraz bir şeyler bilmeniz sizin için yararlı olacaktır.

    Böyle bir isteğiniz olursa da yardımcı olabiliriz. Ama dediğim gibi html ile başlarsanız bir ucundan faydasını mutlaka görürsünüz.
  • zErOs çok teşekkurler. Yolumu biraz daha net görtebilyorum artık... Siteyi kurduktan sonrada denetlemek ve yasal problemler yasamak için çevremede güvene bilecegim 4 veya 5 adminede ihtiyaçım olacak. Sonuçta emek vereceğim umarım güzel bir şeyler elde ederim. İlerleyen günlerde takıldıgım konularda fikir almak ve gerekirse siteyi hazırlamak konusunda size burdan ulasırım...
  • evet ne kadar fazla kişiyle organize çalışırsanız o kadar hata payınız azalır

    ben buradayım buradan ya da isterseniz messengerdan da destek verebilirim

    inşallah sizin için güzel bir çalışma olur

    ee artık site kurulduktan sonra bize de gösterirsiniz :)
  • HTML zaten her işin başı. PHP HTML ' den farklı ama biraz daha bilgi gerektiren şey. HTML'yi öğrendin mi gerisi pek de sorun değil. Hepsi birbirleriyle benzerlik gösteriyor. Bu arada zErOs bu arkadaşın bunları yapması için Database oluşturması gerekmiyor mu? Bende PHP'ye yeni girmiş biri olarak sana başarılar diliyorum @mbsahan.
  • Zaten eğer bir sorgu durumu varsa database de vardır. MySQL database kurması ve bağlaması da gerekecek fakat html in daha sonra php nin öğrenilmesi gerektiği için Db oluşturmaya daha var..
  • Yani onu da söyliyim dedim de :) Arkadaş kendini ona göre hazırlasın.
  • Sonuç şuraya geldi sanırım 1.HTML 2.PHP 3. MySQL gercekecek. açıkcası kurmak istediğim site farklı amaç için çalısacak olsada gittigidiyor un karakteristiğinde olacak. Sonuçta ben bu siteyi para karşılığı yaptırsamada devamlılığı ve değişiklikler için benim öğrenmem şart gb. gözüküyor. Bu gün kitapcıda bayagı bir kitap baktım ama bir türlü hangisinden başlayacağıma karar veremedim :( Öğrenmek konusunda tavsiyelerinize ihtiyaçım var neden nasıl başlamalıyım?
  • İlk olarak html için internette ve bu forumda kaynaklar bulabilirsiniz. Şimdilik yeterli olacaktır ki zaten html çok karışık değildir göreceksiniz. HTML i hallettikten sonra PHP ile ilgili bir çok kitap var buralardan yararlanabilirsiniz. Tabi bir çok web programlama kursları var buralardan da yararlanabilirsiniz. Önünüzde geniş bir yol var, önemli olan bu yola başlamak.
  • quote:

    Bir de şunları açalım Java Script PHP için, Visual Basic Script ise ASP içindir.


    Java script kullanıcı tarafından yorumlandığı için PHP veya ASP ile ilgisini göremedim.

    Js yi ister html ile direkt gönderin, ister echo(); ile gönderin isterseniz bilmem ne ile gönderin fark etmez diye biliyorum.

    Sonuçta bunu tarayıcı yorumlar.

    PHP ile neden daha fazla uyumlu açıklayabilir misiniz?

    Saygılarımla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MusaKa92

    HTML zaten her işin başı. PHP HTML ' den farklı ama biraz daha bilgi gerektiren şey. HTML'yi öğrendin mi gerisi pek de sorun değil. Hepsi birbirleriyle benzerlik gösteriyor. Bu arada zErOs bu arkadaşın bunları yapması için Database oluşturması gerekmiyor mu? Bende PHP'ye yeni girmiş biri olarak sana başarılar diliyorum @mbsahan.



    Öncelikle teşekkur ediyorum iyi tememniniz için...

    Database olusturma konusunda şöyle bir bilgiye ulaştım... Oldugu gb alıntı yapıyorum...


    "PHP ve Veritabanı
    Kişisel bilgisayarınızdaki kişisel Web sunucusuna PHP öğretme işlemine geçmeden önce, hemen hemen PHP'nin ikiz kardeşi sayılan MySQL'den ve onun rakibi PostgreSQL'den kısaca söz edelim.
    PHP'nin varlık sebeplerinin başında, ticarî Unix ve Microsoft Windows işletim sistemlerinden ayrı, ticarî olmayan Açık Sistem ortamlarında çalışan bir Script dili ile bu dille kullanılabilecek yine Açık Sistem ürünü bir veritabanı erişim ve yönetim aracına sahip olmak gelir. Perl, gerçi PHP'den çok önce Açık Sistem ürünü olarak, isteyen Web Programcısı'nın ücretsiz edineceği bir CGI programlama dili olarak Web'in ilk gününden beri Web Programcısının emrinde idi. Ama Perl, metin dosyalarından yazı çekmek ve bunları biçimlendirerek rapor haline getirmek amacıyla geliştirilen bir dil olduğu için, özellikle veritabanına dayalı işlemlerde programcıya çok güçlük çıkartıyordu. ASP ise (ASP desteği sağlayan ve ücretsiz Web sitesi veren firmaların giderek artmasına ve veritabanı konusunda hem kolaylık, hem de büyük bir etkinlik sağlamasına rağmen) çoğunlukla ücretli Web sitesi aldığımız ticarî amaçlı evsahibi (Hosting) firmalarının sağladığı bir teknoloji olarak görüldü. PHP, tasarımcılarının MySQL ve PostgreSQL teknolojilerini geliştiren kurum ve firmalarla yaptığı yakın işbirliği sonucu ikinci sürümünden itibaren veri-yönlendirmeli Web uygulaması alanında önemli bir araç olarak belirdi. Dolayısıyla, PHP kurulumu dendiği zaman, kendiliğinden, MySQL kurulumu da kastedilmiş olur. Şimdi PostgreSQL da ekleyebiliriz.
    PHP, bir dildir; MySQL ve PostgreSQL ise bir demet sürücüdür. PHP ile, Web Server'a sayfanızı Internet ziyaretçisine göndermeden önce bir takım komutları icra etmesini, bir takım veri dosyalarını açıp içindeki bilgileri alıp bunları HTML kodlarıyla bezeyip, Browser'a bildiğimiz klasik HTML sayfası olarak göndermesi talimatını veririz. MySQL ve PostgreSQL ise, Windows sistemlerinde Denetim Masası'nda gördüğünüz ODBC Veri Kaynağı Yönetmeni adlı araç gibi, bir vertabanı sunucusu, yani Database Server pprogramlarıdır. Yakın zamana kadar bu iki veritabanı yönetim aracı arasında fazla bir çekişme yoktu. Ancak şimdi özellikle Linux kullanıcıları topluluklarında iki program arasında verimlilik testleri yapılıyor; hangisinin daha iyi olduğnuna ilişkin yoğun bir tartışma sürüyor. PHPBuilder.com uzmanları, yaptıkları bir çok denemede, MySQL'in daha hızlı ve daha etkin çalıştıkları sonucuna varıyorlar. (Bu konuda daha geniş bilgi edinmek için Internet'te www://PHPbuilder.com/columns/tim20000705.PHP3 adresine bakabilirsiniz.)
    MySQL, bir kullanıcı lisansı 200 Dolar olan ticarî bir program iken 2000 yılı ortalarında GPL (GNU General Public License/GNU Kamusal Lisans) uygulamasına geçmiş ve ücretsiz dağtılır hale gelmiş bulunuyor. Buna göre MySQL'i bir ticarî uygulamanın içinde motor olarak kullanacaksanız üreteci firmaya lisans ücreti ödemeniz gerekir; bunun dışındaki uygulamalar için programı Internet'ten indirerek kullanabilirsiniz. PHP için MySQL'e gerek yoktur. PHP, bir NT veya Win9x tabanlı Web Server'da çalıştırılıyorsa, Microsoft'un ODBC sürücüleri ile çalışabilir; ve ODBC'nin okuduğu bütün veritabanlarından veri çekebilir. (ODBC'nin Unix-Linux sürümü de vardır.) Ayrıca PHP için Adabas, dBase, Empress, FilePro, Informix, InterBase, mSQL, Oracle, Solid, Sybase, Velocis ve bir çok Unix veritabanı yöneticisi için geliştirilmiş add-on (sonradan eklenen) modüller vardır. PHP, bir çok LDAP istemci programı için yazılmış API'lere de sahiptir. PHP ile IMAP, SMTP gibi Internet elektronik mektup protokollerini kullanmak da mümkündür."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 12 Şubat 2008; 13:12:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.