Şimdi Ara

kendime ait server makinam var. nasıl yaparımda web sayfalarımı kendi makinamdan nete açarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar elimde compaq evo w6000 server 2x2ghzlik 512rdram olan bir makinam var. bu makinada nasıl olurda web sayfalarımı nette yayınlarım. yardımcı olursanız sevinirim. internet bağlantım 1024 sınırsız. bu bağlantı 2 websayfamı sunacak yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum çünkü 2 sitemde zaten çok hit alan siteler değil ve sitelerdede zaten çok ağır bağlantıyı yavaşlatacak şeyler yok basit html sayfalar.birde bu bağlantıyı kullanan sadece o server olacak. .

    server makinamda şuanda 512mb rd 800mhz ram var bende rami 1,5 gb a yükselmeyi düşünüyorum. işlemci tarafındanda üzerinde 2 tane 2.0ghz xeon işlemci var. harddiskte 20gb scsi yeterli benim için (web sitelerim zaten 100mb ı geçmiyor). makinam zaten kendinden orjinal lisanslı işletim sistemi var. diyelimki panelide kiraladım. bu işi ben kendi yerimde halletmek istiyorum. bi hosting firmasıyla ilişkiye girdikten sonra nediye bu makinayı kullanmaya çalışayım. benden barındırma ücreti yine alan hizmetini geçecek kadar istiyeceklerdir. şuanda yıllık alan hizmet bedeli olarak zaten 120$+kdv ödüyorum. belki co-lacation yapsam pcim güvende olacak verilerim güvende olacak buz gibi yerde duracak bağlantı problemleri falan yaşamayacak ama bendeki sınırlı bütçe sayesinde bu yöntemi es geçmek zorunda kalıyorum.


    benim düşüncem serverımda ıss kurup sitelerimi burdan yayınlamaktı bu işin bukadar zor olduğunu zannetmiyorum. sizden istediğim sadece bu iki siteyi kendi makinamda webte yayınlamak için ne yapmam gerektiği konusunda açık bir dille yardım etmeniz. üstü kapalı bir şekilde değilde şurdan şu ayarı yap şuna getir burayı çift tıkla vs vs. sonuçta bu forumun amacı insanların bilgilerini paylaşması birbilerine aktarmasıdır.







  • kendi evindeki adsl üzerinden web host yaparsın ama adsl deki upload 256 olduğu için tam olarak performans alamazsın aynı anda 50-60 kişi bağlanmaya kalkarsa sitelerine hattın karşılayamaz.

    server makinalar ghdsl denen alış ve veriş aynı miktarlı hatlara bağlanırlar. böyle bi hattı evede alabilirsin ama aylk maliyeti 250 ytl den başlar..
  • dostum çok sağol cevabın için ama benim sayfama günde 2 kişi ya giriyor ya girmiyor. oyüzden elimdeki makinayı değerlendirmek istedim. boşu boşuna hosting ücreti vermemek için. tek amacım elimdeki makinayı değerlendirmek. varmı bu işten anlayan adam akıllı server makinada nasıl ayar yapacağımı anlatacak.
  • O zaman şöyle bir yol izleyeceksin.
    Öncelikle Sabit bir IP adresi hizmeti alman gerek telekoma başvur hattının IP adresini sabitlesinler aylık 3 ytl artıyor faturanda.

    Sonra server makinana kontrol paneli yazılımı kurman gerek. TAbiki lisanssız olmaz. Cpanel, plesk, Directadmin,.... sadece html site çalışcaksa hangisi olursa olsun farketmez.

    Bu kontrol panellerinde makinana name server tanımlaması yapman gerek. Aslında name server hizmeti iki IP adresi ile yapılıyor ama tek olarak da yaparsın bu durumda domain aldığın yerden yönlendirmeyi ileri DNS ayarları ile değiştirebilirsin.

    name server oluşturduktan sonra işler basit domaini aldığın yerden dns yönlendirmesi yaptığın anda işlem tamamdır. bu arda dns yönlendirmesini aynı anda IP belirterek yapabildiğin bir host şirketi olması işlerini kolaylaştıracaktır.
  • peki bu işi iss le halledemezmiyim. panel satın almak istemiyorum. oda bir para sonuçta. iss kendi windowsta bulunuyor. iss i nasıl ayarlamam lazım ki webte yayın yapayım.
  • Bu iş için panel bence çok gereksiz.

    BIND kurup, DNS olayını da halledebilirsiniz. ISS ayarlarını bilmediğimden bir şey söyleyemiyorum. Ama tahminimce ayarlaması zor olmayacaktır.

    Linux kurmak istiyorsanız Centos 5.2 üzerine Virtualmin'in ücretsiz sürümünü öneriridim kesinlikle.
  • Günde 2 kişiden fazla kişi girmeyecekse arkadaşımızın dediği yol ile yapabilirsin. Ama şahsi fikrini soracaka olursan boşu boşuna emek zaman para ve güç harcamış olursunuz.
  • Para için uğraşılacaksa bence de harcanan zaman değmez. Ama uğraşan kişiye bilgi açısından çok katkısı olacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.