Şimdi Ara

Kendime değer veremiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda çok zorlanıyorum neyi denesem kendimi telkin edemiyorum ne yapmamı önerirsiniz.



  • Kendini sev, hayatı sev, insanları sev, hayvanları sev, çiçekleri sev, ağaçları sev... Yalnız bir şeyi unutma biz hayata 5-0 geriden başlıyoruz onun için çok çalışman gerekecek hem de herkesten çok.

  • Basitçe kendini geliştirip kendine daha çok değer yükle. O zaman özsaygını bilişsel anlamda daha sağlam bir zeminde kurabilirsin. Kendini geliştirmeye dair bir çaba içerisinde olman dahi özsaygını kolaylıkla arttırır. Ama anlamlı faaliyetlerinin fayda getireceğine dair motivasyonunu muhafaza etmen lazım. Fayda getireceğine inanmazsan motivasyonun çabucak söner, çabalamayı bırakır, çaba olmayınca yetenekler, donanım, karakter vb bazında ve kendi bilişsel algında bulunduğun yerde sayar, haliyle kendi kişisel algı düzleminde özsaygını kazanmak ve korumakta zorlanabilirsin.

    Hem bir şeylere yeltenebileceğine ilişkin yeterlilik inancın olmalı, hem de faaliyetinin sonuçlarına dair pozitif inançların olmalı. Tabii bu yolda sevdiğin, ilgi duyduğun işlere de odaklanmaya çalışmalısın. Bir işi devamlı lanet ederek sürekli bir işkence halinde yapmamalısın.

    Çevrendeki hiçbir şeye değer atfetmiyorsan ve hemen hemen her şeye nihilist (kıymetsiz addederek) yaklaşıyorsan kendini özsaygının bulunmadığı bir nihilizm hapishanesine kilitleyebilirsin. Hem kendine hem de etkileştiğin çevreye dair pozitif bilişsel kurguda bir beklenti - değer bağlamın olmalı ki, kendine saygı duymak ve değer vermek de dahil olmak üzere olumlu davranmaya motive ve kanalize olabilesin.




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Şuanda biraz daha iyiyim kendimi buldum galiba. Buna da şu şekilde ulaştım DH de millete yazılım - donanım alanında bildiklerimi yazmaya başlamıştım. Neyse üstünden biraz zaman geçti bu başlığı açtım. Yine böyle kötüyüm neyse DH de eski konuları okuyordum birden bir yorum gördüm güzel bir yorumdu birde baktım ben yazmışım sonra dedim ki ulan ben birşeyler başarabiliyorum sonra kendime inancım ve güvenim geldi. Şimdi daha iyiyim. İlerde DH de yazar olmayı planlıyorum inşallah kendimi geliştiricem tekrar söylemek istiyorum yazılım ve donanım alanında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.