Şimdi Ara

Kesinlikle Lisede Dil Bölümü Seçmeyin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YKS denilen sistem sayesinde artık YDT'nin pek bir önemi yok, sorulan dil soruları kesinlikle eleyici değil, liseden C1 seviyesiyle mezun olup dilde 80 net çıkarsanız bile TYT'de 50 net çıkarırsanız 7k sıralama, 60 net çıkarırsanız 5k sıralama, 70 net çıkarırsanız anca 3.5k sıralama yaparsınız. TYT'den 70 net yapabilen, hatta 60-65 net yapabilen adam gitsin EA okusun. Edebiyata gareziniz yoksa salt ezber işi olduğundan çok zorlanmazsınız, sosyal konuları da keza aynı hatta daha kolay, 40 soruda 30-35 net yaparsınız, matematikte ise TYT konularını yapıp 10-15 net çıkarırsınız en kötü ihtimal; sıralamanız yine en kötü ihtimal 100k gelir. Bu sıralamayla ortalamanın üstünde bir üniversitede İİBF okursunuz, HO'da veya JSGF'de okuyup subay olursunuz, PAEM'e gidip komiser olursunuz, en kötü ihtimalle bekçi olursunuz. Hatta biraz daha zorlayıp devlette veya vakıf üniversitesinde burslu hukuk okursunuz. Lisede dil bölümü seçmeden önceki İngilizce'niz halihazırda üniversite hazırlık muafiyetine yeter büyük ihtimalle, özelde de milletin önüne geçersiniz.

    YGS-LYS hala olsaydı, YGS'de sadece 40 soru Türkçe ve 40 soru sosyalle uğraşarak ve LYS-5'ten 75-80 gibi netlerle DİL-1'den rahatça ilk 3k sıralama yapardınız. Ama YKS denilen, sayısalcıların bile rahatça en az 65 net yaptığı bir dil sınavını içinde barındıran, 2010 partisini bile 2020 başarısıyla deviren gibi bir sınav sistemi mevcutken sakın dil bölümü seçmeyin.







  • ydt yerine tyt mata çalışsınlar işte. şaka gibi sayısalcı dilciler yetiştiriyoruz.
  • Arkadaşın anlattığı doğru. Ayrıca dilin bölüm seçeneği de çok çok kısıtlı. 20k giremediğiniz zaman geçmiş olsun açıkta kaldınız demektir.. Ya da TYT'den bir yere girip DGS ile uğraşacaksın. Al başına belayı..
  • Katılıyorum lisede sayısalcı takılmak en avantajlısı, ea da dezavantaj barındırıyor emin olun. Sayısalcıların gazabına en çok biz eşit ağırlıkçılar uğruyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.