Şimdi Ara

Keskin Jant Lastik Tecrübem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle amacım hiçbir şekilde birini kötülemek veya iftira atmak değil. Sadece başımdan geçen olayları sizinle paylaşacağım.

    Bundan yaklaşık 3 ay önce Mercedes Cls 350 marka model bir araç satın aldım. Ankarada yaşıyorum fakat araç İstanbulda idi.
    Ekspertiz sonucu lastiklerde ciddi deformasyon olduğu için aracı satın aldıktan sonra Ankara'ya o lastiklerle dönmemem söylendi ve kendi lastikçimin mal aldığı yer olan Keskin Jant Lastiğin maslak organize deki yerine gittim. Oradan lastikleri alıp hesabı Ankara'da çalıştığım firma ile görecektim.
    Continental in OM serisi gayet kaliteli 18" lastiklerinden aldım. Lastiklerde herhangi bir problem yok. Hatta kesinlikle öneririm :)
    Arkalar 265\35\18
    Önler 245\40\18

    Aracı yeni aldığım için jantlar da gözüme eski görünüyordu. Lastikleri alırken buna uygun bir jant da almaya niyetlendim ve orada ki arkadaşlar ile sohbete başladık.
    İşin özeti bana jantlarının çok kaliteli olduğunu kesinlikle problem yaşamayacağımı orjinalinden fazla bir farkı olmadığını vs vs söylediler. Bende inandım çünkü referans ile gitmiştim. Dedim kırılıyormuş ediyormuş replica jantlar sıkıntı olmasın 2.5 ton araba. Hayatta olmaz mümkün değil vs vs. Klasik satıcı ayaklarıymış şimdi şimdi anlıyorum bolca özgüvenli konuştular.

    Daha sonrasında Ankara'ya döndüğümün ilk ayı babam ile beraber giderken babam bir anda merkezi bir yerde duran eşşiz bir kratere sol ön tekeri düşürdü. Orda ilk düşen çukurda zaten jant yamuldu. Açıkcası çok şaşırmadım orada çünkü sert bir çukurdu.

    Daha sonra bu at araçta titreme başladı. Bende yine kendi lastikçime gittim. Lastikleri söktüklerinde o yamulan ve düzelttirdiğim jantın dışında iki jantımın daha yamulduğunu söylediler. Buna çok şaşırdım çünkü ben başka bir çukura vs girmedim ve aracımı benden başkası çok nadiren kullanır. Kullandığında da yanında ben olurum.
    Jantların üzerinde en ufak bir çizik yok.
    Lastiklerde en ufak bir deformasyon yok.
    Ama jantlar 8 çiziyor !!!

    Bende haliyle Keskin Jant Lastiğin Ankara Şaşmazda ki yerine gittim.
    "En ufak bir sorun olursa bizim Ankara dada yerimiz var abi oraya gelirsin." demişlerdi sonuçta.
    Orada ki arkadaşlar yok olmaz çukura düşmüşsündür bizim jantlarımız şöyle iyi böyle iyi. Kabul etmediler hiç bir şekilde. Bu jant bu kadar kolay yamulurmu diyorum. Yamulur abi orjinalide yamulur diyor. Ya hocam ben 10 senedir araba kullaniyorum her türlü arabayı kullandım çok çukura girdim hiç bu kadar kolay yamulan jant görmedim diyorum. Yok abi olur olur yamulur o diyor çok bilmiş dostumuz.
    Neyse çok uzatmadan sonuca gidelim.
    -Abi ben jantlara bişey yapamam ( iade değişim olarak konuşuyor ) ama düzeltirim istiyorsan.
    - E çizilme deformasyon olmayacak dimi ?
    -yok abi mümkün değil, biz arkada press de düzelticez onu.
    -iyi tamam oyle yapin ozaman.

    Oturuyorum bekleme kısmında. Arkadan bildiğin örste kılıç dövüyorlar sanki dan dan sesler geliyor. Dolandım sese doğru gittim bir baktım benim jantı ısıtmışlar kor gibi parlıyor kahverengi yanmış içleri dan dan çekiçle dövüyorlar. Kerpene gibi bişeylerle sıkıp tam güç eğiyorlar. Press de yalan çıktı tabi.. Sesimi çıkarmadan izledim bekledim. En son geldi jantlar takacaklar.
    -Hocam hani birşey olmayacaktı bu jantlar kahverengi olmuş bu ne hal. dedim
    -Olm niye ısıttınız bunu vsvs kendi aralaında diyaloglar
    -Abi boyarız bunları miss gibi olura döndü mevzu.
    Tabi ben sabah 10 dan 13 e kadar orada ağaç oldum.

    Sabır Allah'ım diyorum. Oruçlu oruçlu sakin kalmaya çalışıyorum. Yağmura çıkıp derin derin nefes alıyorum.
    En son işler bitti. Arkadaşın yanına gittim. Borcum nedir hocam dedim.
    Bizde esnafız, müşterime o kadar mal satmışım adam magdur olmuş mutsuz işçilikten para almam. Çalışan çocuğa bi harçlık at der geçerim. Bizde böyledir.
    -Senin borç 110 lira abi dedi 100 versen yeter.
    -100 lirami ?
    -Abi iki jant düzeltme 80 lira 30 lira da iki jant boya. Balans bizden olsun vs gibi bişeyler dedi.
    o ara çok hatırlamıyorum. 100 lirayı bırakıp çektim gittim kendimi kaybetmeden.

    Ama şu bir gerçek ki bir daha ne Keskin Jant Lastiğin kapısından girerim nede bir eşimi dostumu yollarım.
    Ha düzelttik dedikleri jantlarda titreşim geçti mi ? Yok sadece azaldı.

    Allah'larından bulsunlar. Benim de hakkımı yedilerse burunlarından fitil fitil gelsin. Bu saatten sonra başka bir arzum yok.
    Birde sizde bilin bunları. Birilerine güvenip orjinal jantlarınızı bırakmayın.







  • tam da keskin jantlara bakıyordum,iyi oldu okuduğum.
  • ben bizim esnafımız kadar adi,aciz,sefil bir esnaf daha görmedim,tabi diğer ülkelerde durum nedir bilemem ama bizim milletimiz çok beter.
    2 hafta kadar önce arabanın manifold ile egzoz arasındaki körük gibi birşey var sanayide spiral diyorlar,değiştirmeye ankara iskitlere gittik abimle,birkaç dükkan gezdikten sonra iyi olduğunu düşündüğümüz bir yere girdik,çaprazında tanıdık usta vardı o yönlendirdi, söyledik usta size gönderdi diye,adam bize dediki "sizin için aradı caddedeki usta bana haber verdi fiyatı yüksek tut gibi birşeyler geveledi" tepem attı abim birşey demediği için birşey diyemedim.
    geçen yıl arabanın aks pimi nasıl olmuşsa kırılmış araba 80 i geçince zangır zangır titriyordu,birkaç tane usta gezdik,kimisi şanzıman gidik diyor kimisi komple akslar değişecek diyor,biryere girdik teşhisi koydu kendi çaıpında komple sol aksı değiştirdik,düzelmedi sapasağlam aks çöpe gitti,artık daral geldi bana lifte aldık arabayı 10 lira karşılığında arıza teşhisi koyan bir yerde,adam bakıyor anlamıyor,yok birşey diyor,girdim arabanın altına baktım,aksın dişi çıktı çıkacak şanzımandan yağ sızıyor,bak diyorum kardeşim aks çıkıyor yerinden bu normal mi ? ustasını çağırıp soruyor,sonunda zahmet edip benim koyduğum teşhis için aks pimi diyor,10 tlsini alıyor, ayrıca takmaya da 1 liralık parça için 50 tl işçilik verdim,
    Bu ülkede kimseye güvenme,ne derlerse desinler gir internete detaylıca araştır öyle yap işini,kendi arızanı kendin çözmek zorundasın ülkemizde,yoksa kazığı takıyorlar,jant mı alacaksın gir internete araştır , bakım mı yapılacak gir internete yedek parçaları bul alıp ustaya öyle git, türkiye kurtlar sofrası olmuş.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.