Şimdi Ara

KIA PICANTO NASIL BİR ARABA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
4
Favori
222.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beş para etmez bir araba. Dünyanın parasını verir alırsın elinde kalır satamazsın da. Aynı Chevrolet kalos gibi. Benden uzak dursun yeter
  • bu arabayı toyota yada ford üretseydi insanların bakış açısı nasıl olurdu acaba? merak ediyorum...
    bir otomobilden memnuniyet tamamen göreceli bir olay çünkü insanlar farklı, dolayısıyla beklentilerde farklı
    birinin iyi dediğine diğeri kötü diyebiliyor doğal olarak

    velhasıl beğenen beğenir gider alır beğenmeyende almaz
  • Yaklaşık 8 aydır kullanıyorum. Sırf bazı arkadaşların kullanmadan yaptıkları agresif ve saçma sapan yorumlarına istinaden bu foruma üye olup cevap yazma ihtiyacı duydum.

    Öncelikle kia picanto planlanan satış hedefini ilk 7 ayda tutturmuş ve kalan aylardada satış rekorları kırmıştır. Bu kadar araç alan insan öncelikle ahmak değildirki bu aracı satın alsın. Eminim çokda iyi anlıyorlardır araçlardan.

    Tasarımına gelince ben aracı ilk gördüğümde çok hoşuma gitti çok şeker ve şirin bir araba. Hatta bi testini okumuştum yanagından makas alacakmış hissi uyandırıyor diyordu araç için. Araç hep spor hem şirin görünüyor. Boyutlarıda opel corsa - broadway şahin , palio vs. büyük. Şimdi bunu okuyanlar santimetrelerle verilerle karşıma cıkacaklar ama gelin kullanım açısından bakın.. A sınıfının gerçek anlamda lideri. Son totoya yarisi denemedim bişey diyemicem. Ama 8 ay önce almadan bütün A sınıfı arabaları denedim Hatta Smart fourfour bile. Test sürüşü yaptım fiyat performansı karşılaştırdım. Picantoyu aldım. İlk gün plakasız dolaşurken en az 20-25 kişi aracı sordu. Artık ne kadar çirkin siz karar verin:) Hiçbir araçda bulunmayan ön farlarındaki o yuvarlak görünüm havanın kararmasına yakın kullanıldığında ve araç yeni yıkanmışsa çok karizmatik duruyor.

    İçine gelince Ön konsolu yüksek ve derin yapmışlar bu size picantoda oldugunuzu bilmesenin sanki büyük bir arabadaymışsınız hissi veriyor. Araca 5 kişi rahat biniyor. Kullanımı ve tuş takımlarına erişiminiz çok kolay. Koltuk döşemeleri ve sertliği gerçekten çok güzel duruyor. Plastik aksamıda fiyatına göre yeterli. Kliması ve Kaloriferi iyi çalıyor. Göstergelerdeki mavi ışık sönünce ısıtmaya başlıyor. gayet rahat bir araba. Camları kapattıgınızda araba sessizliğe bürünüyor ve titreşimsiz motoru sayedinde fiyatına göre yeterli konforu sağlıyor. Özellikle şehir içinde gezmek çok zevki. Kısacası sürüşü zevkli bir araç.

    Motoru 2000-2500 arası vites geçişlerinde kullanıldıgında 140-150 bin lira yakıyor karışık. Sürekli şehir içi dur kalkta ise 180 bin lirarı geçmiyor. Eğer çok seri kullanıyorsanız 5000-6000 devir görüyorsanız da 200-250 arası bi oranda seyir ediyor. Çok muhteşem bir kalkışı veya hızlanması yok ama kendi sınıfındaki araçlarla kafa kafaya gidiyor. Çok rahatlıkla 140-150 ye çıkıyor. Ben bu araçla ibreyi sona indirdim Ayvalık - Burhaniye yolunda... Sürat 170-180 gösterdiğinde bile en ufak bir titreme veya sartsıntı olmuyor. Ki ön cam sürati göstermeyen cinsten. Kontrolü kolay bir araç. 1100 motoru duyunca insan bi tuhaf oluyor ama inanın hiçte 1100 motor hissi yok. 1.2 palio yu 1.3 opel corsa dizeli ve getzi felan kullandıktan sonra bu aracı satın aldıgıma bi kez daha ohhhh.. diyorum.

    Aracın kötü yanları yok değil. Aracın en beğenmediğim yanı lastikleri. Silisyum denilen bir teknoloji var. Nedir bu silisyum. Şamrel yok araçta. İstepne veya yedek lastik yok. Lasitiğiniz patladıgında ufak tefek bir patlaksa silisyumu araçın pompasıyla tekere gönderiyorsunuz. Bir süre sonra silisyum patlaga ulasıp kuruyor ve o bölgeyi kapatıyor. Büyük bir patlaksa çivi girmişse yine aynı yöntemle 100,200 km gidiyorsunuz. Ben lastiği komple yardım demirin üzerinden hızla geçtim. yenisini 50 milyona değiştirdiler. Tabi çok sert bir darbe oldugu için jantıda eğimişim. O nedenle pek sevmedim cant ve lastik kısmını. Ama o hızla lastigimin yarılmasına ragmen araç kontrolden çıkmadı ve güvenle durdu. Bu arada frenleride çok iyi. İki kademeli gibi hafif bastıgınızda zamanla yavaşlıyor. Ama bir kademe daha sert basınca arkadan biri çekiyormuş gibi duruyor.

    ses sistemi iyi değil. Yan rüzgarlardan etkileniyor. İkinci elide bu foruma yazan bilemeden karalayanlar yüzünden pek yok.

    Sonuç olarak Verdiğiniz parayı hakediyor.Uzun yolada çok rahat gidiyor. Yani kullanıyorum memnunum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahexe -- 27 Mart 2006; 11:33:23 >




  • Arkadaşlar çok bilinçsiz saçma sapan yorumlar yapmışsınız.Emınımkı yazanların %90 ınnız arabaya bınmemıssınızdır bılekı yorum yapıyorsunuz.Eger %100 bılgınız yoksa kımsenın kafasınıda karıstırmayın!

    Avrupadakı bılgıler ortada.Alanında en ıyı aracların önünde gıdıyor.Bende Su ara picanto almayı dusunuyorum.Çalıştıgım şirkette bır kısıde bu arabadan var.Sabahları 5 kişi binip gelıyorduk bır ara şirkete.klimada açıktı.BAzı bilinçsiz arkadasların soyledıgı 3 kısı bın klıma ac yolda kalırsın seklınde bırsey olmadı.oyle bırsey olması ımkansız.Koskoca Marka 3 kişiyi tasıyamayacak araba yaparmı.Araba oldukça seri bi araba.Araba bıraz kucuk tek sorunu o.+ yanı cok daha fazla.

    Bilinçsiz yorumlar yapmayın bırdaha.Alıcı olan kımsenın aklını sacma sapan fıkırlerınızle karıstırmaya hakkınız yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rolll

    Arkadaşlar çok bilinçsiz saçma sapan yorumlar yapmışsınız.Emınımkı yazanların %90 ınnız arabaya bınmemıssınızdır bılekı yorum yapıyorsunuz.Eger %100 bılgınız yoksa kımsenın kafasınıda karıstırmayın!

    Avrupadakı bılgıler ortada.Alanında en ıyı aracların önünde gıdıyor.Bende Su ara picanto almayı dusunuyorum.Çalıştıgım şirkette bır kısıde bu arabadan var.Sabahları 5 kişi binip gelıyorduk bır ara şirkete.klimada açıktı.BAzı bilinçsiz arkadasların soyledıgı 3 kısı bın klıma ac yolda kalırsın seklınde bırsey olmadı.oyle bırsey olması ımkansız.Koskoca Marka 3 kişiyi tasıyamayacak araba yaparmı.Araba oldukça seri bi araba.Araba bıraz kucuk tek sorunu o.+ yanı cok daha fazla.

    Bilinçsiz yorumlar yapmayın bırdaha.Alıcı olan kımsenın aklını sacma sapan fıkırlerınızle karıstırmaya hakkınız yok.


    arkadaşım yorumlarına sonuna kadar katılıyorum +11111111111

    gayet güzel araç insanlar kötülemek için kötülüyor işte.. yok şu daha iyi yok bu daha iyi başkasına göre de onlar kötü napalım yani.. küçük araç sınıfında picanto çok iyi seçim bence




  • Burada herkes fikrini yazmakta özgürdür.Dolayısıyla bu fikirleri kullanıp,araç alımında değerlendirip değerlendirmemek tamamen alıcıya bağlıdır.Bilimsel bir platform değil burası.Beğenen gider bakar,alır,beğenmeyen zorla beğenmez...Bu kadar basit..
  • kia ya diyen arkadas,burasi chet yeri degil.bilgin varsa konus elestir.yoksa sus.sikayetvar.com da o cok begendiginiz araclarida okudum. burda bizler firmalarin satis temsilcisi degiliz.ancak tecrubelerimizi aktarabiliriz ki formu izleyenlere faydali olalim.kia ya.. cumlesini hangi bilgi ve tecrubeyle soyluyorsun.bilgin tecruben varsa soylede bizde ogrenelim.herkes istifade etsin.hicbirsey bilmiyorsun kia ya... deyip atiyorsun.burasi bilgi formu.bosyere formu kirletiyorsun.nedenlerini yazmadigin icin seni kiniyorum.nedenlerini yazan arkadaslara bir sozum yok. bende simdi desem opelde uzak durun berbat araba.nedenlerini yazmadan,ne kadar dogru olur?saygilar(desteksiz atanlar haric).
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaviBodrum

    ARabada 65 beygir motor var, 3 kişi binsen ve klima açsan tısss diye kalır, yokuş bile çıkamaz bu tipsiz tasarım fukarası.

    bende 64 bg araba var ve 4 kişi bayırı klima açıkken rahat rahat çıkıyor.hemde aracın boş ağırlığı 1050 kg. yani 65 beygir deyip geçme.bu adamlar senin düşündüğünü düşünmezlermi zannaediyorsun.?
  • bu otomobile binmeyenlerin verdiği yanıttan sonra
    şimdi ben binen ve bizzat kullanan bir kişi olarak yorum yazacagım.

    TR'de turbo dizel ve klimalı olarak şu an indirimle beraber peşin 21.5 milyara satılan tek araç bu.
    daha ucuza varsa söyleyin.

    kliması çok iyi çalışıyor.
    özellikle işçilik çok iyi. tata'dan çok daha iyi yani.

    boyum 1.88 ama aracın özellikle ön koltukları rahat.

    ataklığı iyi fena degil. araçta 2 büyük kişiydik (ben 100 kilo arkadaş 90) ama sorunsuzdu.
    turbo olmasaydı gitmezdi ama turboyu hemen hissediyorsunuz.

    test edip de gerçekçi olarak hesapladık, 100 KM'de ortalama 4.5 lt'ye denk geldi. bu rakam iyi bir rakam.
    kısacası 2.3 ytl'ye aldıgını normal dizel ile 100 bin TL yakarsınız.

    yüksek tork kendini belli ediyor.

    bu aracın tek olumsuz yönü bagajı çok ufak. tepeye port bagaj şart.
    o yönünü hallettikten sonra çok güzel.

    ben aracı almadım ama almayı düşünüyorum.
    turbo dizel olan en ekonomik aracı arıyorum.
    bu araç ta almayı düşündüğüm araçların içinde en ucuzu.

    lütfen araç hakkında bilmeden sallamayalım.
    yakışmıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 303c

    Burada herkes fikrini yazmakta özgürdür.Dolayısıyla bu fikirleri kullanıp,araç alımında değerlendirip değerlendirmemek tamamen alıcıya bağlıdır.Bilimsel bir platform değil burası.Beğenen gider bakar,alır,beğenmeyen zorla beğenmez...Bu kadar basit..


    Arkadasım anlatmaya calıstıgımız arabayla uzaktan yakından alakası olmayıpta bos yorum yapıp mılletın kafasını karıstıranlara sozumuz.mavıdonanım senın yazdıgın sey kadar sacma bı yorudma hayatıomda gormedım.3 kısı tasıyamaz araba ha :)
  • picantoya tipsiz diyen arkadasin arabasi tioli olsa bari. derdimki normal. ben eski aracim sipring ile 4 yetiskin 2 cocuk olmak uzere bodruma gidip geldim. aracin beygir gucu 60 bg idi. 65 bg nasil 3 kisiyi tasimaz! gene desteksiz atan burasini chet programi sanan birisi.sanirim bunlar 18 yas alti cocuklar. yeni picanto dizel 1.1 lt 75 bg 155 torklu arac. benzinlisinden daha iyi kaciyor.bunu bizzat test eden arkadasimdan ogrendim.su anda piyasanin en ekonomi ve guclu(kendi sinifinda) araci sanirim.
  • bence bu fiyata harika bir araba. bende ilk kez uzaktan gördüğümde çok küçük gelmişti araç beğenmemiştim taki kuzenimin beni ikna edip kia bayisine gidene kadar. arabanın içine binince gerçekten çok şaşırdım çok kaliteli ve geniş bir içi var. ben şu an yeni bir araç alsam kesinlikle picanto 1.1 crdi alırım. bu fiyata bu kalitede üstelik bu kadar güzel başka bir araba yok. bence arabayı kötüleyenler bu arabanın yanından bile geçmemiş incelememiş atıp tutan insanlardır.
  • Yaklaşık 6 ay önce dayımla birlikte yengem için satın aldık.1.1 litre manuel ve klimalı olan modelinden.Arabanın tipi zaten cok hoşumuza gitti.Çok şirin bir duruşu vardı.İlk önce biraz şüphe ile baksak ta araba 2 gun oyuncağımız oldu.Kullandık,test ettik,ve sonra sakarya dan istanbula beraber getirdik arabayı.Öncelikle güzel bir konsolu var,koltuk döşemeleri güzel ve canlı renkli.Araba 0-80 km arası gayet seri.Sonra hızlanma azalıyor tabi 1.1 motor.dayı 130 ben 120 kg ağırlığında iri insanlarız.Ve araca sığabildik.Hem de gayet rahat.Bagaj çok küçük.Arka koltuklar yatabiliyor ama.Ses sistemi idare eder.Kapılar açılıp kapanırken teneke sesi çıkmıyor.Gayet tok ve guven hissi sağlıyor.Bunların dışında sakaryadan istanbula 120-130 km arası geldik hep.Hiç bir rahatsızlık vermedi.Ayrıca çok ekonomik bir araba.Şehir içi için cok uygun.Şehir dışı da abartmassanız gayet güzel gidiyor.İzlenimlerim bunlar...Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • arkadaşım picantoyla düzceye kadar giden biri olarak aracı pek başarılı bulduğumu söyleyemem
    açıkçası clio bana daha uygun geliyor picantodan birçok açıdan
    ayrıca kia tamam son zamanlarda bayağı iyileştirmeler yapıldı ama giresun gibi bazı illerde kia nın yedek parça sorununu çok yaşarsın
    sana tavsiyem eğer sıfır km bir picanto alacaksan onun yerine clio al, getz al, palio al, alabilirsen honda jazz al

    ama artkk niye sorduğunuda bilmiyorum
    ben sadece kendi görüşlerimi yazdım yani picantoyu kötülediğim falanda yok ki arkadaşlar picantonun çok yaktığından şikayet etmişler
    bir nebze haklılar
  • arkadaşım tamam doğru diyonda o saydığın arabalar picantonun sınıfında değil ve aralarında en az 5 - 6 bin ytlgibi küçümsenmeyecek fiyat farkı var en ucuz klimalı palio bile 25 bin ytl den başlıo.
  • Arkadaşlar 4.5 aydır kia picanto 1.1EX Advance sahibiyim. 1-2 ufak nokta hariç çok memnunum. Ankara'da yaşıyorum şehir içi klima kapalı 5.5 litre/100km civarı yakıyor. Donanımı mükemmel( metalik boya, ön arka sis farları,4 cam otomatik,uz kum mer. kilit,alarm,elek. ve ısıtmalı yan aynalar,klima,çift hava yastığı, abs+ebd,radyo cd mp3 ve kaset çalar, 4+2 hoparlör,al.alaşım jantlar,vs...) Bakım aralığı 15000 km ve problemsiz. Aracı kullanmadan yorum yapanlara sadece gülüyorum.Boşa atıyorlar. Performans için tabi ki alınmaz ;ancak ş.içi ve dışı kullandım benim için gayet yeterli Bu arada içinde 5 kişi ile çok dik bir rampayı(bir çok eski arabanın çıkamadığı) çok rahat çıktım. Kesinlikle hararet problemi yok. Bagajı çok ufak ve bozuk satıhta fazla gürültü alıyor.Başka bir sorunu yok.Selamlar..
  • picanto çok az yakıyor bide bagajı çok ufak...
  • arkadaşlar aramızda bu aracın dizelini kullanan var mı?
    yorumlarını çok merak ediyorum,
    aralık ayı içerisinde almayı planlıyorum..
  • bir arkadaşımın arkadaşının kia picantosu dolu da dışarıdaymış:) dolu iz yapmış tavanda :) sonra yağlı çekiç mi nedir öyle birşeyle düzeltmişler
  • yok mudur dizelini almış olan?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.