Şimdi Ara

Kia Picantoya lpg önerirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Kia Picanto 1.1 aldık yeni, km de sanırım 25 kuruş civarı yakıyor ş.içi , lpg taktıracaktık lpg ci %40 tasarruf sağlar dedi, 150 ye düşmesi gerekir dedik, hımm o kadar düşmesi imkansız dedi, mümkün değil en iyi ihtimalle 19 kuruşa düşer dedi, bizde bir kez daha deneyelim diye taktırmadık, fulleyip deneyeceğiz ş.içi ne kadar yaktığını. Sizce ne kadar düşer yakıtı?, önerirmisiniz?

    Not: Lpg ci hafiften tanıdık, adamn bu kadar yakıyorsa lpg takmaya hiç gerek yok felan dedi, başka lpg ciye gidip "abi 15 kuruşa düşer bu takalım" lafını duymak istemediğimden buradan soruyorum.



  • Küçük motorlu araçlarda %40-%45 oranı tutturmak daha zor büyük motorlulara göre.
    Ayrıca kit fiyatı 1.1 motor için de 2.0 motor için de aynı.
    Yakıt daha fazla olduğu için büyük motorlu aracın kiti amorti etmesi daha kolay oluyor.

    25 kuruş yakması için 100 km'de 5.8 lt gibi bir ortalama tutturmuş olmanız lazım.
    LPG'de 6,6 civarı yakar hemen hemen. O da 16 kuruş gibi bir değer yapıyor.Benzini de eklerseniz 17-18 kuruş yapar.

    Ben hesabı yaptım gerisi size kalmış :) Kia Pİcanto iki arkadaşımda vardı,hiç bu kadar az yakanını görmemiştim.
    Trafikte içiyordu ikisi de :)

    Araca uzun süre binecekseniz,veya 1-2 senede 40-50 bin km yapacaksanız taktırın.
    Zaten çok binmiyorum,15-20 bin km yapar satarım diyorsanız bana göre çok gerek yok.
  • 17 kuruşa düşeceğinden emin olsam inanın taktırırım, ben öğrenciyim, yılda 10bin km anca biniyorum ama bu araba daha 40bin de uzun süre satmayı düşünmüyorum, lpg taktırınce sanırım 2 senede anca amarti edecek ama lpg i babam taktıracak taktırmassak benzini ben alacağım:) Rica etsem denk geldiğinde picantosu olan arkadaşlarınızda eğer lpg varsa ne kadar yaktığını öğrenebilirmisiniz?
  • İkisinde de LPG yoktu,zaten biri sattı diğeri pert oldu..
    En büyük sıkıntısı stepne olmadığı için depoyu koyma yeri..Onu da LPG'ci çözer zaten.

    Taktırma parasını baban verecekse düşünme taktır derim,ucuz binersin
  • Atiker taktırmaya karar verdik, daha doğrusu hiçbir lpg ci garanti vermedi, nomralde caddy i götürdüğümü servis atiker takıyorlarmış ve eğer 17.5 kuruşa düşmezse geri sökeriz demişler oraya taktıracağız yarın. Stepne yok ama bagajın döşemesinin altında stepne yeri vari yer var oraya simit depo koyacaklar. Sonuçları buraya yazarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheSolution

    Atiker taktırmaya karar verdik, daha doğrusu hiçbir lpg ci garanti vermedi, nomralde caddy i götürdüğümü servis atiker takıyorlarmış ve eğer 17.5 kuruşa düşmezse geri sökeriz demişler oraya taktıracağız yarın. Stepne yok ama bagajın döşemesinin altında stepne yeri vari yer var oraya simit depo koyacaklar. Sonuçları buraya yazarım.



    tasaruf oranınız %30 ve ytukarısıdır. hayırlı uğurlu olsun şimdiden saygılar
  • Zaten adamda %30 gibi bir orana garanti vermiş:) İnşallah 15 kuruş civarına düşerde bisiklete biner gibi bineriz:)
  • Merhaba,

    2 yildir Picanto kullaniyorum. Yillik 15.000 yapiyordum yaklasik olarak. Kurtkoy'e tasindigim icin, artik her gun 73 km yol yapiyorum, Kurtkoy-Kavacik-Kurtkoy. 22 gün ile carparsak ayda 1600 km. Haftasonu keyfi kullanım ile 1700 km aylik. Tatil vs yilda 25.000 km yapacagim.

    Yazin klima acikken km'de 28 kuruş civarı yakıyor. Kurtkoy-Kavacik-Kurtkoy komple otoban gidiyorum ve 100 km/h ile gidiyorum. Ama sabahlari Umraniye'den Kavacik'a trafik yogunlugu oldugundan, gunde 50 km 100 km/h ile, 23 km kadar da kopru trafiginde gidim gidim gidiyorum.

    Isyerinde lpg 'yi pek methediyorlar. Gerci o arkadaslarimin arabalari 2000 motor genelde.

    Hesabim su sekilde:

    Bugunun fiyatlari: 4.33 lira benzin, 2.41 lira LPG

    Benzin: 25.000 km yillik tuketim * 0.28 kuruş = 7000 lira yillik.
    Lpg : 25.000 km yillik tuketim * 0.20 kuruş = 5000 lira yillik.

    Lpg yi km'de 20 krş olarak yazdim ama hesabima gore (0.28/4.33)*1.2 kat fazla yakiyormus lpg * 2.41 = 19 krş. 20 dedim yanilma payi olarak.

    BRC 1650 lira, Atiker falan 1000 lira altinda ama ucuz etin yahinisi olabilir, Brc taktirmayi dusunuyorum.

    Lpg'ye karsiydim, imaji cok kotu gozumde ama hem arabam degerli bir araba degil, 2 sene once 10.000'e aldigim mavi-beyaz picanto,hem de gunde 75 km yolum var. Lpg taktiracagim sanirim ama taktiranlarin deneyimlerine ihtiyacim var.

    Picanto'ya LPG taktiran var mi?




  • 2010 1,1 hyper modelinde kianın kendi taktığı stafanelli lpg kitiyle deposu 60 tlye doluyor yaklaşık şehiriçi 400-450 km yol yapıyoruz.
  • Konyada BRC ye 1400 lira istemişlerdi, atiker i 1000 liraya taktırdık.
  • Ben de bugun verdim, yarin alacagim. 1700 lira 10 taksit, Brc.

    Atiker'i de tavsiye etti taktirdigim yer ama ben BRC istedim.
  • Merhaba arkadaşlar, bende de 2005 model picanto var yaklaşık 7 ay önce lpg taktırdım. Okcan marka Kocamustafapaşa da ana servisine taktırdım. Taktırmadan önce çok endişeliydim dandik midir okcan hiç bilmiyorum duymadım gibilerinden ancak inanılmaz memnunum. Dedim ki ilk arabayı aldığım gün taktırsaymışım keşke... İnanın yakıt derdinden kurtuldum ayda 3000 km gidiyorum, sorunsuz. Çekişten düşmedi diyebilirim. Düz yolda hiç farketmedi hatta bana sanki daha iyi gidiyor gibi geldi... Taktırmak isteyen arkadaşlar hiç düşünmesin taktırsın taktırdığım yerdeki ustalar biraz uğraştı motor bölümü dar olduğu için 2 gün falan sürdü ancak ellerine sağlık hiç problem yaşamadım(motor arıza lambası yanma, stop etme, çekişten düşme, gaz kesme vs..hiçbirşey ) forumlarda bu sorunları okumuştum.. Servisi ve okcan kiti tavsiye ederim hem ucuz 1000 liraya taktırdım.. Bence hiç düşünmeden taktırın..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.