Şimdi Ara

KIA Sportage 2011 araçta tık yok - Yardım Lütfen -

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar 2011 model Kia Sportage 1.6 manuel benzinli arabamız var. 119 bin KM de.

    Salgın muhabbetinden dolayı arabayla son dönemde çok ilgilenemedim. En son geçen salı günü yani 9 gün önce çalıştırmıştım. Bu sabah arabayı çalıştımayı denediğimde araba çalışmadı. Bildiğiniz tık yok araçta.

    Aküde sorun olabileceğini düşündüğüm için bir akücüyü aradım, gelip takviye yaptılar ama bir şey değişmedi, halen tık yok. Bana anahtarın pilinin bitmiş olabileceği ve bu sebepele çalışmıyor olabileceğini söyledi akü için gelen kişi. Bende anahtara pil alıp edenedim ama halen aynı durum, malesef araç çalışmıyor. Bu aradaa yedek anahtarı da denedim durum aynı.

    Anahtarla arabanın kapılarını açmayı denediğimde zar zor açılıyor yani 5-10 kere basınca ancak algılıyor bu sebeple acaba immobilizer ile ilgili bir durum olabilir mi?

    Bu tür bir sorunla karşılaşan oldumu hiç aranızda.

    Bildiğiniz şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Arabanın göstergeleri bile çalışmıyor. Arabanın içinde anahtarı kurcalarken bir ara aracı kapatmışım bu sırada çalıştırmayı denediğimde alarm ve korna çalmaya başladı anahtarla zor susturdum. Bu bilgiyi belki bir işe yarar diye yazıyorum.

    Konuyla ilgili yardımı olabilecek biri varsa çok memnun olurum, bu salgın döneminde sanayi, servis vs. uğraşmak istemiyorum.

    Şimdiden teşekkürder.

    Saygılarımla







  • Sorun çözüldü konu silinebilir.
  • corto kullanıcısına yanıt
    Nasıl çözüldü peki keşke paylaşsaydınız? Aynı durumu yaşama ihtimali olanlara yardımı olabilir.
  • Merhabalar, konuyla ilgili yukarıdaki arkadaşın yazısını yeni gördüm, ayrıca bir başka arkadaşta aynı sorunu yaşadığı için mesaj atmıştı bende sorunun nasıl çözüldüğünü yazmanın uygun olacağını düşündüm


    Sorunun aküden olduğu anlaşıldı, en son akücüyü aradım akü ile gelip değiştirdi.


    Önce komşunun arabasıyla aküden aküye şarj denedik ama tık yoktu, sonra yakınlarda bir elektrikçiyi aradım akü ile gelip denediler onlarda beceremedi ve kumandanın pili bitmiş dedi, çünkü kumandadan arabayı açıp kapayacak kadar bile akü kalmamıştı. Sonra başka çare kalmadı diye Kia servisi aradım gelip kontrol etti yeni akü bağladı araba hemen çalıştı. Sonra benim arabanın aküsünü takıp şarj etti ve 25-30 dakika çalıştırdık. Akü bitik tekrarlayabilir dedi bende akücüyü aradım gelip yenisini taktı. Risk alamadım yani tekrarlayabilir diye.


    Eğer arabada tık yoksa, hatta anahtarla arabayı açıp kapayamıyor iseniz büyük ihtimal aküdür. Kia servis dışında akücü geçinenler beceremedi bu arada, Kia servisinden gelen çocuk aküyü değiştirip denedi şarj olmayınca.


    Bu arada aklınızda olsun Kia servis gelmek için para istiyor ben çok bunaldığım için tamam dedim ama isterseniz ve kaskosu varsa arabanın, kasko şirketi arabayı çekiciyle servise kadar ücretsiz götürüyor.


    Bu arada aküden aküye şarj denerken komple kutup başlarını sökmeniz ve doğrudan aküye bağlamanız gerekiyor, ama aklınızda olsun aracın teyip, geçici km ve diğer ayarları sıfırlanıyor bu şekilde.


    Herkese sorunsuz, kazasız belasız günler dilerim.


    Saygılarımla,





  • Merhaba herkese, yıllar yıllar sonra bile lazım olabilecek bir konu olduğu için ben de buradan faydalandığım için yazmak istedim.


    @corto 'nun dediğinin aynısını yaparak çözdük biz de. Birebir aynısı, yani aküyü takviye yapamayacak kadar akü bitmiş o yüzden servis ya da konuyla ilgili birinin çağırıp; aracın beynine de reset attırmadan gerekli donanımla çözülüyor.


    Bu aküyü komple sıfırlama ise, başka bir sorundan kaynaklı:


    Kia Sportage 2013 model araçta, aracı stop edip araçtan inip kitlesek dahi teyp açık kalıyor. Teybi manuel kapayınca da bu sefer saat ekranı açık kalıyor ışığı yanık şekilde. Bu da haliyle aküyü bitirmiş diye düşünüyoruz, kısıtlama olduğu için araç 3-4 gün öyle kalmış otoparkta.


    Bunu biz çözemedik, dark tuşuna basıp kapatarak ancak çözebildik şimdilik. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim, bu teyp ekranı neden kapanmaz araç stop edilince ya da kapı kitlenince, bunun ayarı/çözümü var mıdır?


    Herkese sağlıklı günler dilerim





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.