Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.338
Cevap
14
Favori
356.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertb

    kitlendiğini nasıl anlıyorsunuz? Ellle kitlendiğinde olduğu gibi mandal içeri giriyor mu?



    kapilari kapat ve arabanin yaninda bekle 1 dakikadan sonra sinyal lambalari yanip sonuyor kilitlenmis demektir.
  • anlayamadım, kontakt anahtarı takılı mı olacak? Benim kastettiğim arabaya bindim gidiyorum. Kapılar kendi kendine kiltleniyor mu? Yani trafikte ışıkta falan durunca hırsızlığa karşı önlem açısından.


    Sizin söylediğinzden anladığım başka birşey . Arabayı park ettim, kontakt anahtarını çıkarttım sonra arabadan indim. Bu durumda kapıları kilitlemesem bile bir dakika sonra kitleniyor diyorsunuz. ANcak ben bu özelliğin başka türlü olduğunu düşünüyorum. Benim bildiğim kumanda ile kapıları açarsanız ve 1 dakikka kadar bir süre içinde kapıyı açıp arabaya binmezseniz, kapılar otomatik olarak güvenlik amacıyla yeniden kiltleniyor. Sizin söylediğinz bu olmasın?
  • ha evet ben yanlis anlamisim,dediginiz dogru,evet 40 km`yi gecince kapilar otomatik kilitleniyor bende.bir ayari varmi bilmiyorum simdi gidip bir inceleyeyim.
  • bizim araçta olmuyor o olay maalesef, ya 2008 modellerde var, yada ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor
    mesela servise sordum, dedim ki kitapçıkta otomatik kararan iç dikiz ayna var deniyor, ama bizim araçta yok, dediki onlar yurtdışındaki modellerde var.sizin için durum ne?? mertb, emorusi?
  • @dikmenibo,evet dikiz aynasi karariyor,yan dikiz aynalari isitmali,yagmur sensoru var,40km`gecince kapilar otomatk kapaniyor ve stop edip anahtari cikarmadan kapilar acilmiyor.
  • donanım paketi ne diye geçiyor, mesela türkiyede tek motor tek şanzıman tek donanım paketi var. dizel motor 4 ileri otomatik şanzıman ve active donanım..
  • Kararan ayna var. Aslında sizde de olması lazım çünkü eski katalogda yazıyordu.

    40 km yi geçince kitlenme olayı olmuyor işte benim arabada. @emorusu bakabildiniz mi bir ayarı varmıymış? Birde kitlenince kapuı mandalı içine giriyor mu? Yani elle düğmeye basınca olanla aynı şekilde mi çalışıyor bu otomatik kilt?
  • @dikmenibo,burda cok cesitleri var ama motor secenekleri sadece 2.0 2.7 benzin,ve birde 2.0 dizel var,ve bu 3 motorun belkide 12~15 arasi cesidi var,yani donanim olarak.

    @mertb,baktim hic bir ayarini bulamadim,evet kilitlenince kapi mandalinin ustundeki o dugme iceri giriyor,dikkat ettinmi km saatindeki 40 rakami kirmizi ibre o kirmiziyi gecince otomatik kilitleniyor.
  • mertb@ ewt hocam, bizdede olmalı, ama opsiyonu olmayan bir araç zaten, neden yok anlamadım. sadece pusula var

    emorusi@ hocam bizde o kilit olayı olmuyo,donanım listesindede yazmıyo.yanılmıyorsam kaza anında kapıların kilitlerini açıyor, ama hiç yolda 40 km den sonra öyle birşey olmadı. 40 km/s de kırmızı olduğuna dikkat etmedim, bi bakıcam
  • 40 rakaminin hemen ustunde,bende dikkat etmtmisim aslinda 50 imis,buyrun fotosu.

     *KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ*



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 9 Mayıs 2008; 19:49:01 >
  • Hocam kapıların kendi kendi seyir halindeyken kilitlendiğini bende görmedim.

    Fakat araçtan kontak anahtarını çıkartıp indiğimi kitlemiyorsam kendi kendine kapıları kitliyor.Ben bunu taktırdığım alarma has bir şey sanmıştım açıkçası

    Bu arada Kararan ayna ve pusula benim araçtada var.
  • arkadaslar sizde resimdeki 40`in ustundeki o kirmizi cizgi varmi?
  • emorusi@ şu ana kadar km/s cinsinden kadrana sahip olupta 50 km si kırmızı çizgi olmayan araç görmedim

    bebeto@ hocam mümkünse aynanın resmini çekip yollarmısınız?? dışardan farkı varmı merak ediyorum
  • @dikmenibo,benim anlatmak istedigim ibre o kirmizi cizgiyi gecince kapilarin tamami otomatik kaoaniyormu.

    sizdede vrasa o cizgi ve kapanmiyorsa demekki ulkeye gore degisiyor bu durum.2006 modeline baktim onunkide kapaniyor 50 yi gecince.
  • bugün bakıcam, yazarım cevap
    yanlız sizden bir isteğim var, şu dikiz aynasının fotoğrafı, komple çekebilrmisiniz? özellikle aracını Türkiyeden almış arkadaşlardan istiyorum bunu
  • bu arada lastikler michelin latitude tour hp , aracın standart ölçülerinde
    araç 40 km den sonra kapılar kitlenmiyor bizde, sanırım bi trick var hani aracı üç kez kitle beş kez gaza bas 2 kez direksiyon çevir, artık aracın kapıları 40 kmden sonra kitlenecek gibisinden
  • bu ne kadar gayri standart bir vaziyet,her aracta farkli bir durum,ayni ulkede satilsalar bile,bu aracin ne cok paketi varmis,kafasina gore yapip gonderiyorlar
  • valla hocam, ben de anlamadım gitti ama Türkiye'ye başka donanım paketleri ticari kaygılar nedeniyle gelmiyor, gerçi sportage iyi bir satış grafiğine sahip, heralde yakında yeni modeller gelecek, bişiler var ki getirmediler başka donanım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dikmenibo

    bu arada lastikler michelin latitude tour hp , aracın standart ölçülerinde
    araç 40 km den sonra kapılar kitlenmiyor bizde, sanırım bi trick var hani aracı üç kez kitle beş kez gaza bas 2 kez direksiyon çevir, artık aracın kapıları 40 kmden sonra kitlenecek gibisinden


    Olabilir böyle bir kombinasyon, bizim eski megane da vardı. Ancak sportage için yabancı forumlara da baktım ama bulamadım. Ama kullanma klavuzunda yazıyor olması gerekir bence. Servise sormak en doğrusu aslında.

    Dikiz aynanızın karartam için el mandalı var mı? YOksa elektokromatiktir, otomatik kararıyodur yani. Ancak çok etkili bir kararma olmadığını da söylemekte fayda var.




  • İngilizce manualadan derdimizin dermanını buldum. Aynayı aktive etmek için düğmeye uzun basmak gerekiyormuş. Türkçe manual da varmıydı hatırlamıyorum.


    Type A (with compass)
    To operate the electric rearview
    mirror
    Push and hold the ON/OFF button
    (➀) for 3~6 seconds to activate the
    electric rearview mirror.
    Push and hold the ON/OFF button
    (➀) for 3~6 seconds once again to
    deactivate the electric rearview mirror.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.