Şimdi Ara

Kibirli Galatasaray Taraftarı ve Yüksek Beklentiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendini bilmek diye çok güzel bir deyim var. Ne yazık ki bir çok taraftarımız Galatasaray'ı çok yükseklerde görüyor ve hep beklentiyi yüksek tutuyor.

    Galatasaray 14/15 sezonunda hiç bir maçta iyi oynayamadı. Bu kötü oyuna rağmen ligde liderle aynı puanda. Ve bugün taraftar Signal Iduna Park'ta iyi oyun ve güzel bir sonuç bekliyor. Rakipte sezona iyi başlayamadı ama Şampiyonlar Liginde ilk 2 maçta çok rahat galibiyetler aldı ve bu arenayı daha çok önemsiyor. Oyuncu kalitemiz ve oyun kalitemiz ortada. Peki bugün taraftar nasıl oluyor da beklentileri bu kadar yüksek tutuyor?

    Yerlilerimiz Şampiyonlar Ligi'nin en az 2-3 gömlek altı kalitede. Milli takıma gönderdiğimiz oyuncu sayısı ve performansları bunu net bir şekilde gösteriyor. Yabancılarımızdan Muslera çok formsuz, Melo geçen sezonlara göre kötü, Chedjou kötünün iyisi, Sneijder en iyileri ve Dzemaili rezalet. Bu kadar kötü oyuncu varken oyun nasıl kaliteli olsun? Herkes diyor ki 2 sezon önce Madrid'e kök söktürdük, geçen sene gruptan çıktık. Bir kere yaşı 30 civarı olan yerlilerin hem fiziksel performansları düştü hem de aldıkları maaş artınca rahatladılar. Yabancılar son 3 sezona göre formsuz, üstelik Eboue, Drogba gibi oyuncular ayrılırken yerleri dolmadı. Takım sürekli hoca değiştirdi ve istikrar sağlanamadı. Şimdi bu şartlar altında bakınca Galatasaray nasıl iyi oynasın, nasıl puan kazansın böyle zor bir deplasmanda?

    Prandelli'yi ben de sevmiyorum. Bugün herkes oyuncu tercihlerini eleştiriyor. Sanıyor musunuz ki bugün Olcan, Bruma ya da başkası oynasa farklı olacaktı? Bu oyuncular zaten sezon içerisinde oynayan oyuncular. Hangi maçı iyi oynadı bu futbolcular? Takıma ne verdiler? Her maça aynı 11'le çıksak tamam kadro seçimini eleştirelim ama oynamayanlarla da olmadığı için ilk 11 sürekli değişiyor. Hocalar oynayan 11'i bozar mı? Bozmaz. Ama biz de oynayan 11 yok maalesef.

    Ki her şeye rağmen bugün Prandelli'nin de dediği gibi fena oynamadık. Bireysel hatalar yüzünden yediğimiz goller maçı farklı kaybettirdi. Ama biz bu arenada büyük(!) takımız ya, bir hoca nasıl böyle konuşur?, Galatasarayla dalga geçiyor! diye adamı eleştiriyoruz. Peki aynaya bakınca aslında Prandelli haklı değil mi?

    Bu sezonki en büyük sorunumuz maalesef kalite. Prandelli yerine Ersun Yanal da gelse Mourinho da gelse değişen bir şey olmayacak. Çünkü bu takım bu kadar oynuyor. Gerçeği farkedip kendimizi bilme zamanımız geldi. Bu kadro maalesef bu kadar oynar. Fazlası olmaz. Kaldı ki futbolcuların üzüntüsü bugün yüzlerinden okunuyordu. Onlar da istiyor ama bu kadar geliyor ellerinden.

    Elbette üzüleceğiz, sinirleneceğiz, eleştireceğiz ama eleştirmeden önce biraz da aynaya bakıp gerçekleri görmemiz gerekiyor.

    Kendimizi bilmemiz gerekiyor.







  • Güzel bir yazı olmuş...Sadece Galatasaray için değil Beşiktaş ve Fenerbahçe için de geçerli bir yazı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su takimin asagi yukari ayni kadro ile 2 yil ustuste gruplardan ciktigini gördük. Bugün prandelli dogru tercihlerle basladi maca bunu cogu kisi yazdi forumda. Ama mac olmus 2-0 dakika 60 kenarda bruma olcan burak varken ve kotu oynayan bir cemali varken oyuncu değiştirmiyorsan teknik direktor falan degilsin. Yetmedi bide kufreder gibi yasini aldi. Yetmedi 85 te buraki aldi. Yemin ederim futbolculara gram suc bulmuyorum. Prandelli bu oyuncilarin guvenini teker teker sifirladi. Oyuncular da goruyorlar bu capsiz herifi herseyin farkindalar. O yuzden acilen gitmesi gerek bu adamin. Mesele 4 yemek degil, bu takim evinde madridden 6 yedi ama sahaya bir oyun koydu en azindan ilk yarim saat sahayi dar etti madride. Sen 2-0 gerideken sok oyuna olcani buraki brumayi istersen 20-0 bitsin mac hic problem degil. Hazirlik maclari da dahil bu adamin oynadığı hicbir macin hicbir bolumunde futbola dair umut isigi olacak birsey gormedik bundan sonra da olmayacak malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gs taraftarı kibirli değildir. Türkiye gibi başarılı insanların ayağına çelme takılıp kıskanıldığı yerde Gs Uefayı almış ve tam tersine tüm kulüplerin ve insanların sempatisini kazanmıştır Avrupadaki gurbetçilerimiz Gs li olmuştur komple. Fener hariç tabi. Oysaki Fenerbahçe Avrupa da 0 çekip en adi takımlara ön elemelerde elenirken Tüm Türkiye nin üzüntüsü değil oh olsun malzemesi olmuştur. Çünkü Fb kibirli bi kulüptür taraftarıyla beraber Gs ise Onca başarıyı Halka maal etmiş Bu yüzdendir anadolu kulüpleri Fb ye karşı son sürat oynarken Gs ye kritik maçlarda yatıyordu. Hatta Fb liler bu durumun farkında olacakki 1vs17 laflarını geçen senelere kadar çok sık duyuyorduk. Bende itiraz etmıyorum ayrı konu evet Anadolu kulüpleri Gs ye çok maçta yatmıştır.

    Gelelim Gs nin o kibirli dediğin profiline. Uefa ve Süper Kupa dönemi ardından 4 sene rüya yılı ardından Türkiye de başarı yanlısı insanlar Gs li olmuştur. İşte o insanlardır bu durumu öne çıkaran. Oysaki Uefa sonrası kimse takım değiştirmeseydi bugün Fb li sayısı Gs liden fazla olurdu. Sence başarıdan dolayı takım değiştiren adam dan sen ne bekliyorsun? Gs taraftarı böyle demıyorum ama aynı şekilde bjk uefayı alsaydı bugun bjk nın sayısı cok olurdu ve kibirli insanlar daha dogrusu başarı nerde ben orda kaypak ınsan profili bjk ye kayardı. E kayanların %100 değil belki %10 nu böyle ama o %10 luk change taraftar bu profili yaratmaya yetiyor.




  • Prandelli sen misin ? Nolur git amca evine.
  • Ciddi ciddi su sacmaliklari tartisiyoruz ya ilginc

    Sanıyor musunuz ki bugün Olcan, Bruma ya da başkası oynasa farklı olacaktı?

    Sürekli ayni sablonla oynamazsan belki bu mac siritirdi ama 3 4 mac sonra raylar oturmaya baslardi aksayan oyuncu varsada yerine ayni bölgeden adam oynatir olmuyorsa arayisa baslarsin.
    Futbol basit anlamadiginiz seylerde degisik argumanlar buluyorsunuz senin oynattigin adamlar kanat oyuncusu degil klasik orta saha oyunculari yani sen kanatlardan atak yapamiyorsun yapamadigin gibi orta saha özellikli oyuncularin rakip ataklarda bir yerde kümeleniyor ayrica beklerinde zorlaniyor ve hata yapmaya mecbur kaliyorlar cünkü sag ve sol beklerin ayni zamanda görevi kademedir rakip salakmi bunlari farketmiyormu saniyorsunuz
    Daha devam eder gider ama ne farkedecek herkez uzman olmus ama bilgi birikim sifir.
  • xakah74 X kullanıcısına yanıt
    Kanatlı sistem mi denemek istiyorsun?

    O zaman ya forvetin top tutan, kenarlara oyunu açan, kuvvetli bir adam olacak. Böyle bir forvet var mı? Yok. Belki biraz Umut. Kanat oyuncuların da delici ve skorer olacak. Bizde böyle kanat oyuncusu var mı? 1 tane bile yok.
    Ya da forvetin skorer, dribling yapabilen, adam eksiltebilen biri olacak. Biz de maalesef böyle bir forvette yok. Kanatların da AML değil ML gibi oynayan, savunma yapabilen aynı zamanda beke alan yaraltıp içeri sokulan tipte olmalı. Tabi beklerin de Caner ve Gökhan gibi olacak. Biz de Olcan dışında bu tiplemede kanat var mı? Yok. Beklerin hücuma katkısı var mı? Yok.

    Ben de Prandelli'nin 4 merkez orta sahayla oynamasına bayılmıyorum. Topu ileriye hızlı taşıyamıyoruz, beklere çok yük biniyor.

    Ama benim anlamadığım nokta sanki takım kanatlı sistemi süper oynuyor da Prandelli oynatmıyor. 5 maç kanatlı oynayalım, takım yine böyle oynasın bu sefer vay efendim neden 3-5-2 oynamıyoruz vay efendim neden böyle oldu bu takım diyecek yüzlerce kişi var bu forumda.

    Bugün dediğin gibi oynasak beklerin yükü azalacak, Dortmund kanatları bu kadar çalışmayacak. Ama arkadaşım düşündün mü hiç Selçukla Meloyu kim rahatlatacak? Merkezden Dortmund hızlı çıkarken orta sahada kim alan kapatacak? Dortmund'un gözünde kusursuz takım mı olacağız? Adamlar bu sefer merkezden gelecek. Kehl'in yerine daha ofansif biri oynayacak.

    Sen kendini uzman olarak göstermişsin ama daha yemen gereken çok ekmek var. Git teknik direktörlük kursuna yazıl. Belki içindeki uzmanı başkaları da görür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

    Su takimin asagi yukari ayni kadro ile 2 yil ustuste gruplardan ciktigini gördük. Bugün prandelli dogru tercihlerle basladi maca bunu cogu kisi yazdi forumda. Ama mac olmus 2-0 dakika 60 kenarda bruma olcan burak varken ve kotu oynayan bir cemali varken oyuncu değiştirmiyorsan teknik direktor falan degilsin. Yetmedi bide kufreder gibi yasini aldi. Yetmedi 85 te buraki aldi. Yemin ederim futbolculara gram suc bulmuyorum. Prandelli bu oyuncilarin guvenini teker teker sifirladi. Oyuncular da goruyorlar bu capsiz herifi herseyin farkindalar. O yuzden acilen gitmesi gerek bu adamin. Mesele 4 yemek degil, bu takim evinde madridden 6 yedi ama sahaya bir oyun koydu en azindan ilk yarim saat sahayi dar etti madride. Sen 2-0 gerideken sok oyuna olcani buraki brumayi istersen 20-0 bitsin mac hic problem degil. Hazirlik maclari da dahil bu adamin oynadığı hicbir macin hicbir bolumunde futbola dair umut isigi olacak birsey gormedik bundan sonra da olmayacak malesef

    Aşağı yukarı aynı kadro değil öncelikle .

    Oynayan Eboue > ( Sabri + Veysel + Tarık ) x 5

    Çakma bek Riera > ( Telles + Tarık ) x 10

    Emre Çolak > Xhmaili

    Geçen senede DROGBA vardı unutmayın . Bizim beğenmeyip yolladığımız efsane bu yaşına rağmen Premier Lig lideri Chelseade ilk 11 oynuyor .

    Kısacası kadro olarak gelişeceğimize , ileriye gideceğimize kalite olarak geriye gittik . Ayrıca Muslera bu sene performans olarak dip yapmış durumda . Bu gece döküldü resmen .


    Ama kadro seçimi konusunda yerden göğe kadar haklısın . 2-1 yakaladığımız anda Bruma Olcan veya Burakı direk oyuna almalıydı . Prandelli Galatasaray kalibresinde bir teknik direktör olmadığını ıspatladı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_R6V2

    Gs taraftarı kibirli değildir. Türkiye gibi başarılı insanların ayağına çelme takılıp kıskanıldığı yerde Gs Uefayı almış ve tam tersine tüm kulüplerin ve insanların sempatisini kazanmıştır Avrupadaki gurbetçilerimiz Gs li olmuştur komple. Fener hariç tabi. Oysaki Fenerbahçe Avrupa da 0 çekip en adi takımlara ön elemelerde elenirken Tüm Türkiye nin üzüntüsü değil oh olsun malzemesi olmuştur. Çünkü Fb kibirli bi kulüptür taraftarıyla beraber Gs ise Onca başarıyı Halka maal etmiş Bu yüzdendir anadolu kulüpleri Fb ye karşı son sürat oynarken Gs ye kritik maçlarda yatıyordu. Hatta Fb liler bu durumun farkında olacakki 1vs17 laflarını geçen senelere kadar çok sık duyuyorduk. Bende itiraz etmıyorum ayrı konu evet Anadolu kulüpleri Gs ye çok maçta yatmıştır.

    Gelelim Gs nin o kibirli dediğin profiline. Uefa ve Süper Kupa dönemi ardından 4 sene rüya yılı ardından Türkiye de başarı yanlısı insanlar Gs li olmuştur. İşte o insanlardır bu durumu öne çıkaran. Oysaki Uefa sonrası kimse takım değiştirmeseydi bugün Fb li sayısı Gs liden fazla olurdu. Sence başarıdan dolayı takım değiştiren adam dan sen ne bekliyorsun? Gs taraftarı böyle demıyorum ama aynı şekilde bjk uefayı alsaydı bugun bjk nın sayısı cok olurdu ve kibirli insanlar daha dogrusu başarı nerde ben orda kaypak ınsan profili bjk ye kayardı. E kayanların %100 değil belki %10 nu böyle ama o %10 luk change taraftar bu profili yaratmaya yetiyor.

    Sezon başında daha maç oynamadan takımını şampiyon yapan 4. Yıldızı takan, prandelli daha türkiyeye ayak basmadan ligin en iyi td si yapan sizler kibirli değil de ben mi kibirliyim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • rebel poet kullanıcısına yanıt
    zaten her şey o kek kalıbına girdikten sonra oldu...
  • yaz yaz sıkıldım yani.

    daha yazacak bişey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokhius

    Kanatlı sistem mi denemek istiyorsun?

    O zaman ya forvetin top tutan, kenarlara oyunu açan, kuvvetli bir adam olacak. Böyle bir forvet var mı? Yok. Belki biraz Umut. Kanat oyuncuların da delici ve skorer olacak. Bizde böyle kanat oyuncusu var mı? 1 tane bile yok.
    Ya da forvetin skorer, dribling yapabilen, adam eksiltebilen biri olacak. Biz de maalesef böyle bir forvette yok. Kanatların da AML değil ML gibi oynayan, savunma yapabilen aynı zamanda beke alan yaraltıp içeri sokulan tipte olmalı. Tabi beklerin de Caner ve Gökhan gibi olacak. Biz de Olcan dışında bu tiplemede kanat var mı? Yok. Beklerin hücuma katkısı var mı? Yok.

    Ben de Prandelli'nin 4 merkez orta sahayla oynamasına bayılmıyorum. Topu ileriye hızlı taşıyamıyoruz, beklere çok yük biniyor.

    Ama benim anlamadığım nokta sanki takım kanatlı sistemi süper oynuyor da Prandelli oynatmıyor. 5 maç kanatlı oynayalım, takım yine böyle oynasın bu sefer vay efendim neden 3-5-2 oynamıyoruz vay efendim neden böyle oldu bu takım diyecek yüzlerce kişi var bu forumda.

    Bugün dediğin gibi oynasak beklerin yükü azalacak, Dortmund kanatları bu kadar çalışmayacak. Ama arkadaşım düşündün mü hiç Selçukla Meloyu kim rahatlatacak? Merkezden Dortmund hızlı çıkarken orta sahada kim alan kapatacak? Dortmund'un gözünde kusursuz takım mı olacağız? Adamlar bu sefer merkezden gelecek. Kehl'in yerine daha ofansif biri oynayacak.

    Sen kendini uzman olarak göstermişsin ama daha yemen gereken çok ekmek var. Git teknik direktörlük kursuna yazıl. Belki içindeki uzmanı başkaları da görür.


    352 oynasin diyen kim ya hangi Futbolu izleyen adam 1980 yilinin futbolunu ister 3 5 sivri harici. Forvet sacmaliginda daniskasi.
    Gerek yok yazilmama yeteri kadar biliyorum zaten kendi kendine aciklamissin Melo ve Selcuk sacmaligindan sonra okumaya bile gerek yok.
    O ekmekler sana afiyet olsun bilmedigin konularda bu sekilde laf soktum islerine kalkisma gram bilgi sahibi degilsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xakah74

    Ciddi ciddi su sacmaliklari tartisiyoruz ya ilginc

    Sanıyor musunuz ki bugün Olcan, Bruma ya da başkası oynasa farklı olacaktı?

    Sürekli ayni sablonla oynamazsan belki bu mac siritirdi ama 3 4 mac sonra raylar oturmaya baslardi aksayan oyuncu varsada yerine ayni bölgeden adam oynatir olmuyorsa arayisa baslarsin.
    Futbol basit anlamadiginiz seylerde degisik argumanlar buluyorsunuz senin oynattigin adamlar kanat oyuncusu degil klasik orta saha oyunculari yani sen kanatlardan atak yapamiyorsun yapamadigin gibi orta saha özellikli oyuncularin rakip ataklarda bir yerde kümeleniyor ayrica beklerinde zorlaniyor ve hata yapmaya mecbur kaliyorlar cünkü sag ve sol beklerin ayni zamanda görevi kademedir rakip salakmi bunlari farketmiyormu saniyorsunuz
    Daha devam eder gider ama ne farkedecek herkez uzman olmus ama bilgi birikim sifir.





  • xakah74 X kullanıcısına yanıt
    senin ciddi algı problemin var. benim 3-5-2 ile demek istediğim örnek vererek taraftarın memnuniyetsizliğini göstermek. çünkü taraftar işler iyi giderken sisteme, taktiğe bakmazken işler tersine dönünce sürekli problem arıyor ve her hafta başka bahaneler üretiyor.

    forvet saçmalığında daniskası diyorsun ama görüyorum ki burak yılmazla aranda özel bir bağ var. burak'ı savunan adamın zaten futbol bilgisi ortadadır. sen kendin laf soktuğunu düşünüyor olabilirsin ama senin de neyi bilip bilmediğin ortada. evet ben gram bilgi sahibi değilim. çünkü daha fazlasını biliyorum ama sen bir gram bilgiye sahipsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

    Su takimin asagi yukari ayni kadro ile 2 yil ustuste gruplardan ciktigini gördük. Bugün prandelli dogru tercihlerle basladi maca bunu cogu kisi yazdi forumda. Ama mac olmus 2-0 dakika 60 kenarda bruma olcan burak varken ve kotu oynayan bir cemali varken oyuncu değiştirmiyorsan teknik direktor falan degilsin. Yetmedi bide kufreder gibi yasini aldi. Yetmedi 85 te buraki aldi. Yemin ederim futbolculara gram suc bulmuyorum. Prandelli bu oyuncilarin guvenini teker teker sifirladi. Oyuncular da goruyorlar bu capsiz herifi herseyin farkindalar. O yuzden acilen gitmesi gerek bu adamin. Mesele 4 yemek degil, bu takim evinde madridden 6 yedi ama sahaya bir oyun koydu en azindan ilk yarim saat sahayi dar etti madride. Sen 2-0 gerideken sok oyuna olcani buraki brumayi istersen 20-0 bitsin mac hic problem degil. Hazirlik maclari da dahil bu adamin oynadığı hicbir macin hicbir bolumunde futbola dair umut isigi olacak birsey gormedik bundan sonra da olmayacak malesef

    Aşağı yukarı aynı kadro değil öncelikle .

    Oynayan Eboue > ( Sabri + Veysel + Tarık ) x 5

    Çakma bek Riera > ( Telles + Tarık ) x 10

    Emre Çolak > Xhmaili

    Geçen senede DROGBA vardı unutmayın . Bizim beğenmeyip yolladığımız efsane bu yaşına rağmen Premier Lig lideri Chelseade ilk 11 oynuyor .

    Kısacası kadro olarak gelişeceğimize , ileriye gideceğimize kalite olarak geriye gittik . Ayrıca Muslera bu sene performans olarak dip yapmış durumda . Bu gece döküldü resmen .


    Ama kadro seçimi konusunda yerden göğe kadar haklısın . 2-1 yakaladığımız anda Bruma Olcan veya Burakı direk oyuna almalıydı . Prandelli Galatasaray kalibresinde bir teknik direktör olmadığını ıspatladı


    Aynen aynı kaliteymiş kadro.
    Riera gibi çıkarken asla hata yapmayan raket gibi bir sol ayak,
    Dalga geçilen ama, sürekli ivme kazandırmak için kendini parçalayan Ambrabat,formda bir Ebue bu adamlarla zaten mukayese edilemez, Drogba yı konuşmaya bile gerek yok, Emre Çolak harika bir yedek, Selçuk nispeten daha iyiydi, Bruma daha fazla oynuyordu...

    Ee takımın yarısı gitti, nr kaldı.
    Bu adamları gönderiyosan daha kalitelisini alacaksın sonuç,
    Daha pahalı Cemali, Pandev, Hayroviç, yerlilere zam..
    Sonuç fiyasko, Futbol yönetimi çok kötü, kötü değil rezalet resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şuraya bak insanımız cidden tükürdüğünü yalıyor riera sol bek olduğunda taraftar ağlamıyormuydu bi sol bek alın kurtarın bizi riera'dan diye?eboue sürekli kendini yere atıp gol yedirirken herkes küfür etmiyor muydu?defol eboue demiyor muydu?sabri için takımın maskotu diyen adamlar bugün sabri takıma geri kazandırıldı diye neredeyse kurban kesecekler ama saolsun tarık veysel gibi adamları gördükten sonra sabri size de philiph lahm gibi geldi dimi? valla ne yalan söyliyim bana da sabri lahm gibi gözükmeye başladı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.