Şimdi Ara

Kıbrıs giriş-çıkışıyla iPhone kaydettirmek? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
18
Favori
257.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar,

    en ucuz ucak bileti için hangi havayolunu sectınız acaba ? suan mart ayı ıcın bakıyorum masallah gidiş-dönüş 150 tl civarında tutuyor.. gercı yasal ve kaydın da üzerinize oldugunu düşünürsek yine de değer
  • herkese selam,
    beyler, cok garip bir durumla karsilastim. Yurtdisindan arkadasima telefon getirttim. Arkadasin pasaporta kayit hakki vardi. sim karti taktim telefonu kullanmaya basladim. 2 gun sonra "tel kapanicak" mesaji geldi. gittim vakifbanka arkadasin tc nosunu ve imeiyi vererek harci odedim. sonra kaydi yaptirmak icin dekontla birlikte turkcell iletisim merkezine gittik. ama sistemde onun haberi olmadan bir kayit yapilmis oldugunu gorduk. haliyle kaydi yaptiramadik. btk cagri merkezini arayip benim uzerime bir kayit olup olmadigini ogrendim. yok dedi. kibris a gidip gelsem kayit yapabiliyormuyum dedim. Tabi , sadece giris cikista kucuk bir kagit vericekler kaybetmeyin, onla kayit yapabilirsiniz dediler. Kibris yollari tastan gibi gozukuyor:) yalniz soyle bir durum var. imei yi arkadasimin tc sine kaydettirdim harc dekontunda. gidip vergi dairesinde yanimda arkadasim olmadan kaydi degistirip kendi uzerime alabiliyormuyum veya dekontu gostermek kaydiyla bana geri odeme yapabilirler mi? ayrica dekont bilgilerini uzerime gecirdim diyelim, 3 gun sonra yurda giris yaptiktan sonra kayit yaparken dekontun giris cikis tarihinden eski olmasi sorun yaratir mi? Konuyla alakasiz olduysa simdiden ozur diliyorum. Yardimci olursaniz sevinirim..




  • selamlar, arkadasın hemen ptt den e-devlet şifresi alsın ( 1 tl karşılığında) internettenwww.turkiye.gov.tr adresi üzerinden şifre ile giriş yaparak btk ımeı kaydet bölümünden pasaport numarası,giriş/çıkış tarihi gibi ilgili yerleri doldursun. otomatık olarak üzerine yapılan ilk sahte kayıt düşecek. böylece hem yatırdıgın harc bosuna olmamıs olacak hem de sen de telefonunu kullanmaya başlarsın
  • ulan şimdimi denır bu be yaktınız benı gecen ay gıttım kıbrısa artı usa dan ıphone 5 getırtme sansımda var gıttım 2179 a aldım aloooo yaktınız benı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur106

    ulan şimdimi denır bu be yaktınız benı gecen ay gıttım kıbrısa artı usa dan ıphone 5 getırtme sansımda var gıttım 2179 a aldım aloooo yaktınız benı

    hala getirtme sansın varsa getirt derim. eger avrupadan getirteceksen yaklasık 1.400 tl ; amerikan getirteceksen 1.250 tl civarında gelir sana.. burada sat , telefon paranı biraz daha asagı çek
  • Geçen hafta günübirlik Kıbrısa gittim, Atlasjeti kullandım ve 154.-TL ödedim. Duty free'den 66 Euro verip 3 karton sigara aldım (120.-TL kar demek :) ), eşime bir parfüm aldım (burada satılan fiyattan 110.-TL daha ucuz..) Yol maliyeti sıfırlandı böylece :)
    Pazartesi 115 lira harç yatırıp sonrada E-Devlet üzerinden Amerikadan gelen I Phone 5'i kaydettirdim.

    Ek Bilgi; Kıbrısa mümkünse tek başınıza gitmeyin benim gibi, çünkü havaalanında uyduruk bir kafeterya dışında bir yer yok, sıkılıp taksiyle Lefkoşa'ya gittim (50.-TL) ama size tavsiye etmem neredeyse hiç bir şey yok orda. 85.-TL verip Girne'ye gidin. Gidiş dönüş 170.-TL, pazarlıkla 150 yaparsınız. 3 kişi gidilirse adam başı 50 lira sorun olmaz.
  • bu bilgi faydalı oldu ben de mart ayında gideceğim. indiğimde ne yaparım diye düşünüyordum.. sabah gidip öğleden sonra döneceğim için havaalanında bekleyeyim bari. 2-3 şişe içki alarak verdiğim parayı aşağı çekeyim bu arada verdikleri giriş-çıkış belgesini polisler almıyor değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevermscx

    selamlar, arkadasın hemen ptt den e-devlet şifresi alsın ( 1 tl karşılığında) internettenwww.turkiye.gov.tr adresi üzerinden şifre ile giriş yaparak btk ımeı kaydet bölümünden pasaport numarası,giriş/çıkış tarihi gibi ilgili yerleri doldursun. otomatık olarak üzerine yapılan ilk sahte kayıt düşecek. böylece hem yatırdıgın harc bosuna olmamıs olacak hem de sen de telefonunu kullanmaya başlarsın

    Selam,
    Dediginiz seyi btk yi arayip sordurdum, e-devlet uzerinden kayit sansi yok, giris yapmak istediginizde sistem eski kaydi gorup uyari verir, islem yapmaya izin verilmez dediler. Eski imei yi iptal ettirmek icin de savciliga basvurmak gerekiyormus anladigim kadariyla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevermscx

    bu bilgi faydalı oldu ben de mart ayında gideceğim. indiğimde ne yaparım diye düşünüyordum.. sabah gidip öğleden sonra döneceğim için havaalanında bekleyeyim bari. 2-3 şişe içki alarak verdiğim parayı aşağı çekeyim bu arada verdikleri giriş-çıkış belgesini polisler almıyor değil mi ?

    Benim giriş-çıkış belgemi almadılar.

    İçkiyle pek aram olmadığı için almadım ama bir şişe Jack 27 euroydu :)
  • peki gittik gekdik evrağımız var ama telefonumuzda da çakma kayıt var.. hani şu 3-5 aylıklardan :)

    bunu nasıl yapıcaz nasıl sildiricez direk kayıt etsek silinirmi..

    yoksa çakma pasaport kayıt yapanlara para verip kaydı sildirmek mi lazım??
  • 100tl ödeyerek yapılan pasaportlu imei kaydı
    için pasaport şartının kalkacağı gibi bir olay
    gerçekleşme durumu olacak mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar kibristan bi abim gelecek asker :) simdi onun belgesine telefon kaydettirmem icin yapmasi gereken birsey varmi? Yani bi evrak filan almasi gerekiyormu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulo206

    Arkadaslar kibristan bi abim gelecek asker :) simdi onun belgesine telefon kaydettirmem icin yapmasi gereken birsey varmi? Yani bi evrak filan almasi gerekiyormu ?

    Hayır pasaportu ya da giriş-çıkış kağıdı yetiyor.
    Hatta e-devletten yapacaksanız giriş-çıkış tarihi + TC no yetiyor.

    Ancak TSK elemanı olduğundan durum değişir mi bilmiyorum.
  • selamlar,

    forumda soyle bir yazı gördüm. bilgisi olan ??


    1 Şubatta yeni gümrük yasası geliyor. Yani 1 Şubat'tan sonra ülkeye sokacağınız her imei gerektiren ürün kaçak sayılacak ve hakkınızda adli işlem yapılacak. Yani pasaport kayıt işlemleri kalkıyor artık. Ama yeni yasa yürürlüğe girmeden kayıt ettirirseniz rahat rahat kullanabilirsiniz.

    Düzenleme: Yanlız yasa hakkında henüz resmi açıklama yapılmamış.
  • saçma kıme ne yanlış anlaşılmış bence
  • bence de bir yanlış var hatta bunu yazan arkadasa da sordum nereden duydugunu ? cvp beklıyorum. mart ayında yurt dısına cıkacak biri olarak kötü oldu bu duyum..
  • selamlar,

    linkte aynen asagıdaki bilgiler yazıyor. daha düne kadar 100 tl olan harc tutarını 115 tl olarak ve 2013 yılı için diye belirterek güncellemişler. dolayısıyla subat ayı basında bu uygulamanın kalkacagı ımkansız gibi bişey

    --------------------

    http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40&PHPSESSID=68314ab2fb74b0f516645a107c1f027e

    Harçlar Kanunu Genel Tebliği” uyarınca 2013 yılı için 115 TL harç bedeli yatırılması ve bedelinin ödendiğine dair makbuzun alınması gerekmektedir. Ödenmesi gereken harç bedeli Vergi Dairelerine ve Vergi almaya yetkili Bankaların Şubelerine (T.Halk Bankası, Vakıfbank, Bank Asya, Anadolu Bankası, Aktif Yatırım Bankası, Alternatif Bank, T.Finans Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Tekstil bank, TEB, Turkishbank) ödenebilmektedir. EFT ve İnternet üzerinden ödeme yapılıp yapılamayacağı konusunda bankalardan bilgi alınabilinir.




  • Merhbalar. 20 ay önce pasaportuma eski cihazimi kaydettirmistim. Simdi kktc den cikis yaptigimiz beyaz kagit ile tekrardan imei kaydi yapabilirmiyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1996 yılından beri her sene 1 veya 2 kere gittiğim yerdir Kıbrıs. Bu süre zarfında 1-2 kez aklıma gelmiştir bu mevzu.. Acaba ''bir avrupa ülkesine gidip gelmiş gibi telefon kaydettirebilir miyim'' diye.. Ama hiç üzerinde durup araştırma yapmamıştım. Taa ki bu akşam şans eseri Nokia telefonlar bölümündehttp://forum.donanimhaber.com/m_62322246/mpage_1/key_/tm.htm linkli konuyu görene kadar. Meğer ne büyük hata yapmışım. Neyse ki Pazartesi akşam abim geliyor Kıbrıs'tan. Gerçi bu sefer de istediğim telefon daha piyasaya çıkmadı; Xperia Z.. Yok yok ben şanssızım :) Neyse mutlaka yakalarım birini, iyi oldu öğrendiğim :) İyi akşamlar herkese.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

    quote:

    Orijinalden alıntı: bulo206

    Arkadaslar kibristan bi abim gelecek asker :) simdi onun belgesine telefon kaydettirmem icin yapmasi gereken birsey varmi? Yani bi evrak filan almasi gerekiyormu ?

    Hayır pasaportu ya da giriş-çıkış kağıdı yetiyor.
    Hatta e-devletten yapacaksanız giriş-çıkış tarihi + TC no yetiyor.

    Ancak TSK elemanı olduğundan durum değişir mi bilmiyorum.

    Tsk personeli veya degil farketmiyor bende askerligimi kıbrısta yaptım 4s kaydettirdim. Sıkıntı yok
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.