Şimdi Ara

Kıbrıs'ta Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Forumlar Arkadaşlar;
    Dgs İle Bilgisayar Mühendisliği Okumak İstiyorum.Mağlum Türkiyede Dgs ile kazanmak için derece yapmanız lazım..bende kıbrıs dikey geçiş yapmayı düşünüyorum.Ancak;
    Kıbrısta %50 burs fiyatları nasıl.örneğin lefke avrupa üniversitesini yazmayı düşünüyorum..senelik bana ne kadar maal olur..
    birde kaçıncı sınıftan başlıcam.dersler nasıl..hiç bi bilgim yok..kısacası bilgisayar mühendisliğini kıbrısta okuyanlar veya bilgisi olanlar bana her konuda ne biliyorlarsa yardımcı olabililer mi...tavsiyelerinizi bekliyorum
    Saygılar
    İyi Forumlar.



  • Arkadaşım Girne Amerikan Üniversitesinde %50 burslu Bilgisayar Mühendisliği okuyor.
    Yıllık 6binTl civarında bi rakam ödediğini söyledi.Birde senin okuduğun myo'dan not durumuna bakıp ona göre kaçıncı sınıftan başlıyacağını söylüyorlarmış.
    Benim kafamdada kıbrısta okumak var ztn Dgs ile Türkiyede bilgisayar mühendisliği okumak imkansız gibi birşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KazuYA18 -- 30 Temmuz 2013; 23:02:22 >
  • Aynen Arkadaşım.Türkiyede Bilgisayar Mühendisliği Okumak Zor.20 milyar falan özel okullar türkiyede kıbrısta ise dediğin gibi biraz daha düşük...
    tercihleri bekliyorum bakalım..kıbrısta hangi üniveristeyi tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar.?
  • Arkadaşlar Dgs Tercihleri Geldi çattı..kıbrısta %50 burslı bilgisyar mühendisliğinin tüm üniversiteler tutuyor..ne diyorsunuz gitmelimiyim..kıbrısta eğitim nasılki..dönem falan uzatırım diyede korkuyorum açıkcası...hangi üniversiteleri yazayım sizce ?
  • kursat14870 K kullanıcısına yanıt
    Kıbrısda girne amerikan üniversitesi ekonomi bölümü 2010 mezunuyum bir çok bilgisayar mühendisliğini bitirmiş arkadaşım var. Eğitim kalitesi adadaki bir çok üniversitede aynı seviyede olduğunu belirtirlerdi.
    Derslerini düzenli takip eden amacı okumak olan tüm arkadaşlarım uzatmadan bitirdiler.
    Kıbrısı özetlemek gerekirse girne daha çok gece hayatı ve canlılığıyla akla gelir yaşam pahalıdır diğer yerlere göre, magosa kampüs olarak büyük ve biraz daha öğrenci odaklı bir şehirdir öğrenciye daha fazla kolaylıklar imkanlar sunabilir. Lefkoşa ankaraya benzer tüm resmi yerler orada pek birşey yapılmaz genelde orda okuyan arkadaşlar girne, magosaya eğlenmeye denize felan giderlerdi.
    Dgs ile geçen arkadaşlar olmuştu tabi aldığın derslerden muaf olma ve eğer 2 yıl almadığın dersler varsa onlarıda almak zorundasın diye biliyorum.
    Girne amerikanda ücret 5500 euro bunun %50 si +500 euro harc ve etkinlik ücreti ödüyorsun. Burs şartları ve ücretleri buradan bakabilirsin.http://ogrenciadaylari.gau.edu.tr/basvuru-ve-ucretler
    Tabi eğitim dili ingilizce geçişte yeterlilik isteyebilirler.




  • Hocam merhaba, Ben DGS girdim bu senede istediğim puanı yakalayamadım ama Girne Amerikan İng. işletme,Ekonomi % 100 burslu gelir tahminen . Tavsiye eder misiniz? mezun olduktan sonra hangi sektörde iş buldunuz? diploması geçerli midir eğitimi nasıldır? Şuan Aöf 4. işletme okuyorum acaba aöf bitirsem arada uçurum olur mu ? dershaneden hocam gitme demişti. İlgilenirseniz minnettar olurum , teşekkürler.


    @S.M.M.M,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cém -- 26 Ağustos 2013; 19:15:51 >
  • Cém kullanıcısına yanıt
    İngilizce seviyenize bağlı olarak rahat geçersiniz, başlıca problemi ve artısı dil bizim okulun. İşletme ve ekonomi bölümleri ingilizce bitirdiğiniz için dil seviyenizin yüksek olduğu varsayılarak bir çok türkiyedeki düz işletme, iktisat bölümlerinin önünde olursunuz.

    Diploması geçerlidir, denkliği vardır sıkıntı olmaz. Devlet dairesi yada kpss gibi alanlardan bir farkı olmaz dediğim gibi dil puanıyla kpss den atanma şansınızda artabilir.
    Ben mali müşavirlik sınavlarına hazırlanıp onları vermiştim. Bir çok mezun arkadaşım özel sektörde zorlanmadan iş buldular fakat en kötüsünün ielts notu 5.5 du.

    Aöf ile ing işletme iksitat arasında tabiki fark var ama arada farkı siz isterseniz harici kurslar, sertifikaylada kapatabilirsiniz o farkı. Çünkü girnede yapıcağınız harcamayla yurtdışında 1 ay kalabilir dilinizi yükseltir ve çeşitli staj programlarına girebilirsiniz. Girnede yaşam aylık ortalama 1.000-2.000 tl arası masrafınız olacağınıda belirtmek isterim.

    Herhangi bir sorununuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kursat14870

    Arkadaşlar Dgs Tercihleri Geldi çattı..kıbrısta %50 burslı bilgisyar mühendisliğinin tüm üniversiteler tutuyor..ne diyorsunuz gitmelimiyim..kıbrısta eğitim nasılki..dönem falan uzatırım diyede korkuyorum açıkcası...hangi üniversiteleri yazayım sizce ?

    son durum ne hocam gittin mi
  • Kangal3454 kullanıcısına yanıt
    Evet gittim 2.5 senedir kıbrıstayım.bu sene son
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kursat14870

    Evet gittim 2.5 senedir kıbrıstayım.bu sene son

    hangi okul hocam ? çabuk bitio. bnde ingilizce öğretmenligi düşünüyorm ama ciuda
  • Kangal3454 kullanıcısına yanıt
    Ben daüdeyim
  • tavsiye edermisin ben yazılım mühendisliğini itiyorum oranın şimdilik seçenekler arasında ktü izmir %50 ve kıbrıs var yazılım mühendisliği olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.