Şimdi Ara

Kıbrıs'tan ne alınır ne alınmaz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Nisan ayının başında eşim ve çocuğumla tatil amaçlı Kıbrıs'a gideceğiz. Uçak biletleri ve otel ayarlandı. Gezecek yerleri de az çok öğrendik. Fakat Kıbrıstan ne alınır ne alınmaz konusuna açıklık getiremedik.

    1- Kıbrıstan dönüşte alabileceğimiz yasal içki limiti nedir? Bunları pasaporta mı işletmemiz gerekiyor ? Sadece kimlikle kıbrısa giriş yapabiliyorken pasaportları da yanımızda götürelim mi ?

    2-Kıbrıstaki Duty Free mi daha uygun fiyatlı, Ankaradaki Duty Free mi yoksa Kıbrıstaki tekel bayilerinden mi alalım ?

    3- Parfüm elektronik fiyatları nasıl ?

    4- Hellim peynirini nereden alalım ?

    5- Gitmişken şunu alın bunu almayın dediğiniz nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PyRRhiC -- 15 Şubat 2019; 13:49:41 >



  • Zdravstvuyte moy drug. ben kıbrısta biryıldan uzun yaşadım. rusçam fena değildir. ya haçu pa rrusski. oraya eş ve çocukla gitmek hata hocam. orda gece kulüblerinde rusça özel ders veren biyoloji öğretmenleri var. eşeyli ve eşeysiz üremeyi rusça uygulamalı olarak anlatıp hem rusça öğretip hem... neysee biraz ciddiyet.. öhhö öhöö.. pardon

    Saygıdeğer PyRRhiC, girne civarında kıbrıs haritası şeklinde duvar saatleri var. ben onlardan almıştım. duty free fiyatları çok değişmiştir o konuda bişey söyleyemiycem ama kıbrıs küçük biryerdir. trafiğin soldan akışı gibi konular araba kullanma konusunda çekingen olmanı sağlarsa bu kıbrıs ziyaretinin iğrenç geçeceği anlamına gelir çünkü toplu taşıma konusunda oldukça sıkıntılı biryer. mercedes taksilerle biyerden biyere gidebilirsin ama onlar da biraz uyuzdur. tr deki gibi buyrun efendim hoşgeldiniz gibi şeyler bekleme.

    aradığını bulamazsın küçük yerdir. deniz içki kahve harici bişey olmayan ölü toprağı serpilmiş biryerdir. Giderken içki fiyatlarına bakıp varınca kıyaslama yapabilirsin.Şimdiden allah sabır versin rusça da öğrenmeyeceğine göre oldukça boş geçen bir yolculuk olacağa benziyor. gitmişken şunu al diyeceğim şey üstünde kıbrıs yazan zımbırtılara bakabilirsin. bi de lefkoşa da tel örgünün bi tarafı rum bi tarafı türk olan yerleri gezmeni tavsiye ederim. onun haricinde çok bi cacık yok orda. güzelyurt gazimagosa taraflarını da dolaşabilirsin ama pek bi cacık bulamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 15 Şubat 2019; 13:16:32 >




  • içkiye bişe yapmanız gerekmiyor atın valize getirin sınır 2litre ama ben 4 lt 5 lt de getirdim gideceğin gümrüğe bağlı. mesela ankarada genellikle kontrol ediliyor . abartmadığın sürece 3lt 4lt geçirilir evde içecem , bacanağa getirdim falan dersen bişe demiyorlar
  • Kırbıstan birşey alınmaz ama kıbrıstan çok şey alınır.
  • Dediğiniz gibi belki biraz fazlasına da müsade ederler fakat yasal sınırı merak ediyorum. Kişi başı %40'dan daha yüksek alkollülerde 2 litre mi yoksa 3 litre mi sınır ?
  • Araba alınır, internet alınmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.