Şimdi Ara

kıbrısa gidiomm ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar erzincan 59, topçu eğitim tugay komutanlığındaki 75 günlük çavuş eğitim acemi birliğndeki göervimi tamamladım ve dağıtım neticesinde 39, mekanize piyade tümeni 39, topçu alayı 2, topçu taburu 3, 155/39 M44t K/M obüs bataryasına topçu çavuş olarak seçildim. şimdi merak ettiğim sorduğum yaşıtlarımın hepsi yandın orası çok zor çok kötü eğitimi war çok zor şartları war su yok gibi bilgilerle beni baya korkuttular. Ama büyükler ise cennete düştün daha ne istiyosun soğuk görmeyeceksin gibi şeylerle beni motve ettiler arada kaldım walla şu anda istanbulda dağıtım iznindeyim we perşembe gnü teslim olacam ne düşünecem bilmiorum birde bende iyi dercede bilgisayar çok iyi derecede bakkal işletmeciliği ve iyi derecede şoförlük war bunların bana faydası olurmu özellikle şoför olabilirmiyim acaba???



  • Gittiğin Yerde Seçmeler olacaktır.Tümen seçmesi alay seçmesi vs.

    Ehliyet bilenleri ayırıcaklardır bilgisayar bilenleri ayıracaklardır.Her ikisinede ileri derecede biliyorum de az çok anlarım deme hiç birşeyde.

    Bir çok arkadaşım kıbrısa gitti evet su sorunu var ama abartı denecek kadar değil.Unutmayın ki TSK askerini susuz ve aç bırakmaz hiç bir yerde.

    Kıbrısta hayatta pahalıdır ama alışırsınız.

    Şimdiden hayırlı tezkereler.
  • dosrum yorumların için teşekkür ederim inşallah seçmelerde bi şansım olur yoksa top çavuşluğu gerçekten sıkıntılı olsa gerek 7 mürettebat + 1 1944 model obüsle uğraşmak işkence olurdu sanırım neyse tekrar sağol.
  • Bende kıbrıstayım ve üniv. okuyorum.Aynı şeyleri bana da gitmeden önce dediler "yandın aman kıbrıs napcan oralarda" filan diye.Geldim ve çok memnunum.Evet su sorunu var.Sular bayaa bir tuzlu ilk başlarda alışman zor olabilir.Onun haricinde genel olarak fiyatlar biraz yüksek yemek içme filan.Daha başka zaten asker ocağı olacağı için herkes gurbet olacak.Mutlaka birbirinin halinden anlayacaktır herkes asker ocağında da.Etrafımdan duyduğum kadarıyla da çok büyük bir zorluğu yok burada askerin.Ama şu da var ki burada askeri pek sevmiyorlar.Nedeni ni burada 30 senedir yaşayan bir doktora sorduğumda ise "Askerin zarar vereceğinden korkuyor insanlar" dedi.Tabiki çok saçma.Bende dile getirdim "Türk Askerinin hiç birşekilde değil zarar vermek, askerin öncelikli görevi burada insanları ve huzuru sağlamak.BM'nin arabaları boş boş burada dolanacağına gidip Filistin'de barışı sağlasa ya".Yani pek bir sıkıntın olmayacak inan ki.Çünkü burada insanların karnı inan ki tok.Ben Gazimağusa'dayım inan ki bütün taksiler Mercedes.




  • er olarak çok fazla zorlanırsın
    kaldıki 155 lik genel destek bataryası kundağı motorlu
    hani topçu yd olduğumdan söylüyorum

    ZIÇTIN

    cumartesi dahil hergün eğitim düzenindesin
    çarşı iznin yarım gün
    inanılmaz disiplin altındasın
    yılda 4-5 denetleme geçireceksin
    allah sabır versin
  • abii naptın yaa adamın uykusu kaçacakk bu arada askere giden arkadaş!!! seçmelerde kesinlikle kaçmaya bakk. aşçılık, elektirik vb işlerde bulun. ama sakın bilgisayar biliyom deme. daha doğrusu hiç bişey deme sen, şimdiden hayırlı teskereler
    quote:

    Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

    er olarak çok fazla zorlanırsın
    kaldıki 155 lik genel destek bataryası kundağı motorlu
    hani topçu yd olduğumdan söylüyorum

    ZIÇTIN

    cumartesi dahil hergün eğitim düzenindesin
    çarşı iznin yarım gün
    inanılmaz disiplin altındasın
    yılda 4-5 denetleme geçireceksin
    allah sabır versin





  • ulan ne oldu böle be mahvettiniz walla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blackbox46

    ulan ne oldu böle be mahvettiniz walla


    BENCE SEN GİDER GİTMEZ FİRAR ET...
  • yaw ciddi ciddi bu kıbrıs olayı bu kadar zormu ya neden herkes böle saçma şeylerle beni korkutuo anlamadım hee bi kere su sorun değil su yoksa kola wardır kimsenin bahsetmediği şeyde tavuk hastalığı denen şey ewet arkadaşlar 39, mekanize piyade tümeni bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını rica ederimm.
  • Askerlik Heryerde Zordur ama en zor olanı çatışma alanında yapılanıdır diyerekten git.

    ne çatışma ne bişey.

    En falza 15 ay fazlası yok unutma
  • oHHH ! Ne güzel

    Donanmaya girersin ama gitmeden yüzme bilmiosan öğren !
  • geceleri aşırı soğuk oluyormuş diye duymuştum..ne kadar doğrudur bilemiyorum..
  • soğuk konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum koğuşta ranzamın altımda yatan arkadaş Ağrı- Doğubeyazıta düştü ona istinaden soğukla problemim olmazda benim tümen yada alay komutanın şoförü olma ihtimalim warmı şansım ne sizce ne yapmam lazım...?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KoMiKaZe

    Bende kıbrıstayım ve üniv. okuyorum.Aynı şeyleri bana da gitmeden önce dediler "yandın aman kıbrıs napcan oralarda" filan diye.Geldim ve çok memnunum.Evet su sorunu var.Sular bayaa bir tuzlu ilk başlarda alışman zor olabilir.Onun haricinde genel olarak fiyatlar biraz yüksek yemek içme filan.Daha başka zaten asker ocağı olacağı için herkes gurbet olacak.Mutlaka birbirinin halinden anlayacaktır herkes asker ocağında da.Etrafımdan duyduğum kadarıyla da çok büyük bir zorluğu yok burada askerin.Ama şu da var ki burada askeri pek sevmiyorlar.Nedeni ni burada 30 senedir yaşayan bir doktora sorduğumda ise "Askerin zarar vereceğinden korkuyor insanlar" dedi.Tabiki çok saçma.Bende dile getirdim "Türk Askerinin hiç birşekilde değil zarar vermek, askerin öncelikli görevi burada insanları ve huzuru sağlamak.BM'nin arabaları boş boş burada dolanacağına gidip Filistin'de barışı sağlasa ya".Yani pek bir sıkıntın olmayacak inan ki.Çünkü burada insanların karnı inan ki tok.Ben Gazimağusa'dayım inan ki bütün taksiler Mercedes.


    Aynı okulun öğrencisiyiz.

    Arkadaşa aynen katılıyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.