Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.440
Cevap
68
Favori
865.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim ameliyatım da perşembe. Bakalım nasıl geçecek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akamalik

    Benim ameliyatım da perşembe. Bakalım nasıl geçecek?

    Geçmiş olsun , şimdiden Allah şifalar versin.

    Tedavi yöntemizin ne olacak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akamalik

    Benim ameliyatım da perşembe. Bakalım nasıl geçecek?


    Hayırlısıyla sağlığına kavuşursun inşallah kardeşim.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feross -- 15 Mayıs 2012; 15:42:05 >
  • Teşekkürler arkadaşlar. Şu anda evdeyim ve hiçbir şey gözümde büyüttüğüm kadar değilmiş bunu anladım. Açık yara ameliyatı oldum. Ancak benimki başlangıç durumundaydı bu yüzden ameliyat da pansuman da kolay oldu. Özellikle kıl dönmesi yeni başlangıç aşamasında olan arkadaşlar için açık ameliyatı tavsiye ediyorum. Gerçi benim doktorumda çok iyiydi. Zorluk yaşadığım tek şey ameliyat sonrası spinal anestezinin etkisinin 5 saat sonra geçmesi ve idrarımın geldiğini anlamayıp bundan dolayı sancıdan kıvranmak(: Fakat orada bulunan bir refakatçi bana karnına sıcak su koyarsan kasların gevşer ve yavaş yavaş idrarını yaparsın dedi. Gerçekten çok işe yarıyor aklınızda bulunsun. Spinal anestezinin hiç acısı yok. Acısı olan tek şey damar yolundan verilen antibiyorik(: Ameliyat öncesi verilen sakinleştirici de harbiden seni bana yumuşatıyor.

    Lütfen ve lütfen ihmal etmeyin oradaki bir vakayı görünce erken geldiğime ve ameliyat olduğuma gerçekten çok sevindim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akamalik

    Teşekkürler arkadaşlar. Şu anda evdeyim ve hiçbir şey gözümde büyüttüğüm kadar değilmiş bunu anladım. Açık yara ameliyatı oldum. Ancak benimki başlangıç durumundaydı bu yüzden ameliyat da pansuman da kolay oldu. Özellikle kıl dönmesi yeni başlangıç aşamasında olan arkadaşlar için açık ameliyatı tavsiye ediyorum. Gerçi benim doktorumda çok iyiydi. Zorluk yaşadığım tek şey ameliyat sonrası spinal anestezinin etkisinin 5 saat sonra geçmesi ve idrarımın geldiğini anlamayıp bundan dolayı sancıdan kıvranmak(: Fakat orada bulunan bir refakatçi bana karnına sıcak su koyarsan kasların gevşer ve yavaş yavaş idrarını yaparsın dedi. Gerçekten çok işe yarıyor aklınızda bulunsun. Spinal anestezinin hiç acısı yok. Acısı olan tek şey damar yolundan verilen antibiyorik(: Ameliyat öncesi verilen sakinleştirici de harbiden seni bana yumuşatıyor.

    Lütfen ve lütfen ihmal etmeyin oradaki bir vakayı görünce erken geldiğime ve ameliyat olduğuma gerçekten çok sevindim.



    bende yarın kıl dönmesiğnden ameliyat olucam açık yöntem ile olucam mesajın gerçekten beni çok rahatlattı çok teşekkür ederim
  • Kuyruk sokumunda oluyor diyolar. Abimde de vardı ameliyt oldu. Cok ktü bsy. Ama bunu önceden nasıl anlayacagız. Ameliyat olan arkadaslar nasl fark etti. Benim kuyruk sokumum tuvalet sırasında cogu zaman agrıyor. Kanda oluyor arada akıntı seklinde degil cok az bsy. Ne bir sislik ne bir iltihap vs. hic bisy yok. Acaba bnm durumum baska bsy mi. Kafaya takıyor insan.
  • bende yarın kıl dönmesiğnden ameliyat olucam açık yöntem ile olucam mesajın gerçekten beni çok rahatlattı çok teşekkür ederim


    Arkadaşım inşallah güzel bir ameliyat geçirirsin ki ameliyat işin en kolay kısmı. Ameliyattan sonra pansumanlarına dikkat et ihmal etme aman diyeyim. Hadi geçmiş olsun şimdiden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.chaLi

    Kuyruk sokumunda oluyor diyolar. Abimde de vardı ameliyt oldu. Cok ktü bsy. Ama bunu önceden nasıl anlayacagız. Ameliyat olan arkadaslar nasl fark etti. Benim kuyruk sokumum tuvalet sırasında cogu zaman agrıyor. Kanda oluyor arada akıntı seklinde degil cok az bsy. Ne bir sislik ne bir iltihap vs. hic bisy yok. Acaba bnm durumum baska bsy mi. Kafaya takıyor insan.



    Arkadaşım herkeste farklı bir şekilde oluşuyor belirti. Benimki sadece şişlikti. Apse oluşmuştu. Ama hemen anormallik olduğunu fark edip doktora gittim. Gerçi aklıma kıl dönmesi hiç gelmemişti(: Kanama neden oluyor nereden geliyor onu bilmen önemli sivilce olabilir, basur olabilir ve kıl dönmesi de olabilir ihmal etme derim ben gene de gidip bir görün genel cerraha için rahatlar. Ayrıca kıl dönmesinde illa içeriden kıl çıkacak diye bir şey de yok benimkinde sadece 1tane kıl çıkmış etrafı iltihaplı doku alındı önemli olan da iltihaplı dokunun alınması zaten.
  • bende de o bölgede ağrı kızarıklık şişlik ve hafif bir iltihap akıntısı var
    büyük ihtimal kıl dönmesi

    arkadaşlar size şunu sorucam
    doktora giderken oradaki kılları traş etsem mi ? normalde kesmiyorum oraları
    ya da ameliyattan önce siz kendiniz mi kestiniz bölgedeki kılları yoksa hastanedekiler mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geniu.s -- 22 Haziran 2011; 20:40:18 >
  • Göstermeye gittiğinde yani muayene olmaya gittiğinde traş etmene gerek yok. Ameliyat öncesi onlar soruyor sana yani bana sordular temiz mi ameliyat bölgesi diye yoksa onlar temizliyor. Zaten ameliyattan önce hemşireler temizleyip gel demişlerdi bana.
  • Bendede bu meretten var =) devlet hastanesine gittim muyane felan oldum intihap akıntısı oluyordu birde kanama o şuanda bitti doktorda şuan için acele yapılcak bişe yok dedi.Ameliyat tarihi içinde en erken 1,5 aya kadar gelir dedi. O kadar beklemem kötü olurmu acaba ? Oturmada zorluk çekmiyorum sadece ufak bi sızı şeklinde ağrı oluyor.Birde aynı sorun abimdede vardı bu hastalık genetik midir ?
  • 22 haziran 2011 saat 12 de ameliyata girdim saat 13 de ameliyattan çıktım ve ameliyatı açık yöntem ile oldum suan evdeyim ve sıkıntım çok fazla değil merak etmeyin arkadaşlar konuşmak yada merak ettiğiniz bişey varsa pm den mesaj atın telefonda yardımcı olurum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunus_ask

    Bendede bu meretten var =) devlet hastanesine gittim muyane felan oldum intihap akıntısı oluyordu birde kanama o şuanda bitti doktorda şuan için acele yapılcak bişe yok dedi.Ameliyat tarihi içinde en erken 1,5 aya kadar gelir dedi. O kadar beklemem kötü olurmu acaba ? Oturmada zorluk çekmiyorum sadece ufak bi sızı şeklinde ağrı oluyor.Birde aynı sorun abimdede vardı bu hastalık genetik midir ?




    Yani bana göre ihmal edilmemesi gerek benimki 1.5 aylık olmasına rağmen gene de belli bir açıklık ve oyukluk var. O yüzden doktorların bazıları da uğraşmamak adına yapıyor. vallahi benimki apseliydi kaç tane doktora gittiysem hemen ameliyat dedi. Genetik faktör de etkili olduğu düşünülüyormuş ama tam nedeni tam olarak bilinemiyor. Popüler olan görüş ise enseden belden baştan dökülen tüyler kıllar kuyruk sokumunda sürtünmeyle deri altına giriyormuş. Çünkü oradan çıkan kılların kıl kökü bulunmuyormuş. Kimi zaman kıl tüy çıkarken bazen sadece iltihaplı doku çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enescakillii

    22 haziran 2011 saat 12 de ameliyata girdim saat 13 de ameliyattan çıktım ve ameliyatı açık yöntem ile oldum suan evdeyim ve sıkıntım çok fazla değil merak etmeyin arkadaşlar konuşmak yada merak ettiğiniz bişey varsa pm den mesaj atın telefonda yardımcı olurum

    Hocam geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda iyileşirsin
  • arkadaşlar bazıları 4-5 ay bekledim diyo kimisi 2 sene bekledim sonra yaptırdım ameliyat diyo ama nası dayanılırki bu acıya
    şuan kuyruk sokumu bölgesinde dehşet bir ağrı var
    3 gün oldu bu ağrı meydana geleli
    oturamıyorum eğilemiyorum hatta yürümem bile zor
    acaba benimki apse falan mı yaptı nedir bu ağrı

    çevremdekiler de o çıbandır falan diyo ama ben kesin muayene olacam
  • arkadaşım benimki de öyleydi uyuyamıyordum şişmişti orası resmen, apse yapmıştır. Git o apseyi boşaltsınlar rahatlıyorsun. Sana antibiyotik falanda verir apsenin olduğu yerdeki iltihap kurusun diye. İltihap kuruyunca da ameliyat ederler. Apseyi boşaltılıncada oranın temizliğine özen göster enfeksiyon kapmasın. Benimki az daha kapacaktı neredeyse doktor beni uyarmadığı için. Başka bir doktora gittim o dedi şunları şunları yap diye.
  • iz kalmıcak iz kalmıcak hocam götü kim görecek :) iz kalsa nolur kalmassa nolur o kdarda korkmayın ameliyattan local anesteziyle olun bitsin eskisi gibi kötü değil ameliyatlar götte Y N Z harfleri çizmiyorlar artık
  • arkadaşlar neden çoğu kişi açık ameliyat yaptırıyo
    kapalı yapmalarının büyük bi dezavantajı var mı ?
  • Ya arkadas bantlıyormus resmen açıyor bir güzel manzaraya bak pff. Yanında 2 tane stajyer kız var. Hastayım zaten birine. Şimdi gidip o manzarayı görnce kız muhbbti kesick. Devlette dglde özelde cıkayım en iyisi doktora. Üniversiteye gitmeden ne varsa orda sorun halledeym. Kimisi 4-5 sene kadar bekliyormus agrı yapana kadar. Ne kadar erken gidersek o kadar kolay olur atlatması.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.