Şimdi Ara

Kılıçdaroğlu'nun aday açmazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kemal Kılıçdaroğlu önceki seçimlerde rahatlıkla başka birini çatı adayı gösterirken neden şimdi birini gösteremiyor size anlatayım. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'yi aday gösterirken hiç zorlanmadı. Çünkü bunların Tayyip Erdoğan karşısında hiç şanslarının olmadığını biliyordu. Kendisi de milletvekili olur ve CHP genel başkanı işini de sürdürürdü. Hem de muhalefettesin hiç bir sorumluluğun yok. Ooohhh mis gibi... Bu sebeple bunları aday göstermekte tereddüt etmedi.


    Şimdi ise AKP ve Tayyip Erdoğan en zayıf en kötü durumda, 20 senenin yıpranmışlığı var. Karşısına iyi bir aday çıkarılırsa ve iyi desteklenirse belki de kazanma ihtimali var. Diyeceksiniz ki tamam öyleyse çok güzel fırsat varken iyi bir aday çıkarsın ve Tayyip Erdoğan'ı devirsin! Niye yapamamıyor? Çünkü Tayyip Erdoğan'ı devirecek aday Kemal Kılıçdaroğlu'nu da devirir! Kazanacak aday sadece cumhurbaşkanlığına geçip görev yapmayacak CHP genel başkanlığına da geçecek.


    O beğenmediğiniz Muharrem İnce 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin oylarından fazla oy aldığı için CHP genel başkanı olmak istedi. Sonuç ne oldu? Şutlandı!

    Ama Tayyip Erdoğan'ı deviren ve cumhurbaşkanı olan bir adam Kemal Kılıçdaroğlu'nu rahatlıkla devirir. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıkıntısı; cumhurbaşkanı kim olacak değil, CHP genel başkanlığını kaybetmek!


    Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu gibi isimleri bu sebeple aday gösteremiyor. Ancak CHP dışından aday olursa CHP genel başkanlığını elinden alamaz. Bu durumda da 6'lı masanın en büyük partisi CHP'nin etkinliği kalmıyor.


    Madem Tayyip Erdoğan bu defa devrilebilecek durumda öyleyse kendisi aday olmak istiyor. Öyle ya kim cumhurbaşkanı olmak istemez ki? Ama Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan karşısına çıkarılabilecek en zayıf aday. 20 senedir Tayyip Erdoğan karşısında bütün seçimleri kaybetti.




    Not: Peşin olarak buraya yazayım. Şimdi bunları yazdım diye beni aktroll, yandaş,... cart curt diye yaftalayanlar olacaktır. Arkadaşlar benim tuttuğum bir parti yok, futbol takımı tutar gibi parti tutmam. Kim bu memlekete daha iyi hizmette bulunacaksa, daha iyiye götürecekse onun kazanmasını isterim. Hiç sevmediğim adam kazansa bile başarılı olmasını isterim. Çünkü bu hepimizin yararınadır. Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak ümidiyle...








  • Kısacası kendi açısından kumar oynuyor. Ki bence kumar değil %99 kaybedecek.


    Gerçek vatansever biri olsa, arkasından iyi anılmasını istese, ankete göre hakeket ederdi. Demekki durum öyle değil.

  • Alıntı:
    Çünkü Tayyip Erdoğan'ı devirecek aday Kemal Kılıçdaroğlu'nu da devirir! Kazanacak aday sadece cumhurbaşkanlığına geçip görev yapmayacak CHP genel başkanlığına da geçecek.

    Altılı masanın CB adayı seçildiğinde parti rozetini çıkarıp parti ile ilişiğini kesecek diyorlardı. Sembolik CB olacak ve partisinden istifa edecekti. Sonrasında parlamenter sisteme dönülecekti. Yani RTE gibi partili CB veya hem parti genel başkanı hem CB olmayacak mottosu ile yola çıktılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Mart 2023; 16:31:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Kılıçdaroğlu'nun aday açmazı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.