Şimdi Ara

'Killed by Google': Google Arama açıkça ölüyor, ama neden? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
6
Favori
5.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türklerin de bir arama motoru olsa yerli ve milli. Güya 250 bin kendini beğenmiş süper zeka varya memlekette

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki hintli googleIn içinden geçmiş anlaşılan. Gidip ineğe falan tapınsana siz..

  • görsel aramada hepsi çöp...

  • Gazete sitelerinde arama yapmayı bıraksalar sorunun %90'ı çözülecek zaten 


    İkinci olarak abidik gubidik adresli siteleri -tık oranı yüksek bile olsa- listede en altlara atmalı. Bunlar incelenip o abidik gubidik isim güvenilir ise o zaman normal sıralamaya dahil edilmeli.


    Reklam olayına sınır ve kontrol konulmalı diyeceğim ama bunu yapmayacaklarını biliyoruz. Bari reklamlı linkler üstte değil de sağda solda çıksa eskiden olduğu gibi.

  • uzun süre sonra ilk defa birşey okudum DH de. Genellikle derinliği sıfır okumaya değmez şeyler yayınlıyorsunuz.

  • Steve Jobsyoutube
    Steve jobs on why xerox failed
    https://www.youtube.com/watch?v=NlBjNmXvqIM


    steve jobs bu durumu zamaninda cok guzel analiz etmis. tam olarak su an googleda olanlari anlatmis. tekellesmis buyuk sirketlerin nasil icerden curuyup battiklarini cok iyi acikliyor: bir teknoloji sirketi tekel haline geldiginde artik daha iyi urun yapmanin ( google orneginde daha iyi hizmet oluyor ) bir kazanci olmuyor. zaten en iyi urun elindeyken daha iyisini yapmak kazanc saglamaz. kazanci artirmanin yolu reklam ve pazarlamadan gececegi icin sirket icinde pazarlamadan gelen yoneticiler daha hizli yukselip etkin pozisyonlara geliyorar. zaman icinde karar verme mekanizmalari yeni bir urun cikarma konusunda hic bir fikirleri olmayan, teknolojiden anlamayan satis ve pazarlamaci yoneticilerin eline geciyor. sirket zaman icinde urun tasarlama yetenegini kaybedip icerden curuyor. tam olarak googleda oldugu gibi. aynisini yakin zamanda intelde yasadi. gerileminin mimari intel ceosu paul otellini muhendis degildi, ekonomi mezunuydu, teknolojiden anlamiyordu, sirketin kazancini artirmak icin ilk is argeden kesinti yapti, muhendis teknik eleman sayisi azaltti, kisa vadede sirketin karinda buyuk artislarda yaratti ama sonrasinda intelin geldigi yer ortada. belliki googleda ayni yolda ilerliyor.





  • Çöplük resmen... örneğin türk Telekom fatura ödeme yazıyorsunuz, türk Telekom sitesi hariç en az 3-4 tane farklı site veya spam sayfa çıkıyor.


    Dolandırıcı site bile orijinal siteden önce geliyor,kimse şikayet etmiyor mu ediyor.. Google da hâlâ devam ediyor bu saçmalık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel konu. Gerçekten harfiyen katılıyorum 2 sene önce duckduckgo arama motoruna geçtim açıkçası çok iyi arama motoru değil ama google da aradığını bulamama durumu aşırı hale geldi. Artık birşey ararken görsellere tıklayıp oradan kaynağına tıklayıp bakıyordum. Ama herşeyi de görseller kısmında bulamazsın. Duckduck go bence google dan iyi lakin alışveriş bölümünün olmaması büyük eksik. Hem sanki daha çok ingilizce içerikler için optimize edilmiş gibi. Türkçe içerikler bol değil. Ama kesinlikle google gibi algoritma sonuç uydurmuyor. Yazılan çıkıyor sadece google gibi içerik bol değil vesselam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay zeka temelli güzel arama motorları basar piyasayı yakında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.