Şimdi Ara

Kilo Alamıyor İdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    kısaca bilgilerimi veriyim, hayattaki 22 yılını doldurmuş 23. yılını bitirmek üzere adım adım ilerleyen fiziksel özellikleri birbirinden alakasız (1,90 cm / 59 - 61 kg) olan, hayatın anlamını arayıp duran bir adamım.

    Kilo almak adına her şeyi yaptım (insanlar yüzünden), evet, en son çare olarak düşünüp gittiğim dahiliye uzmanından şu yıkıcı kelimeleri dahi duydum; "hiç bir şeyin yok senin normalde kilolu bile olman lazım keşke bende senin gibi olsam :)" yıkıldım, herşeyden ümidimi kestim, kendimi kilo alamayacağıma şartlandırdım.

    Bir süre daha hayatımı zayıf biri olarak devam ettirdim.

    Bu süre zarfından sonra (yaklaşık bir yıl) üniversite stajımı tamamlamak için bir fabrikanın yazılım bölümüne gidip gelmeye başladım. Bir takım insanlar orada da fiziksel fakirliğimle alay ediyorlardı. Artık iyice canıma tak etmişti, ne yapıp edip kilo alacaktım. Stajdaki ilk günümün ardından kendi kendime bir progran oluşturdum, sabah 8 de fabrikaya gidiyor 16:30 gibi işten çıkıp 18:00 en geç 19:00 gibi uykuya dalıyor, sabah yine erkenden kalkıp yeni bir güne başlak için kendimi motive ediyordum.

    Programım şöyle idi;

    Saat: 06:00-07:00 Uyanış.

    Saat: 07:00-07:30 Kahvealtı.

    Saat: 12:00-13:00 Öğle Yemeği.

    Saat: 15:00-15:30 Akşam Yemeği.

    Saat: 17:00-17:30 2. Akşam Yemeği.

    Saat: 18:00-19:00 Uyku.

    bu programın dışına çıkmayacağım adına kendime söz vermiştim.

    Stajdaki 15. günümün ardından tartının üzerine çıktığımda gördüğüm sayı matematik sınavlarından aldığım 100 puanlardan daha fazla mutlu etmişti beni, 68 kg'ı görmüş, sanki rakip ağlara 3, 4 tane gol atmış ama yinede takımını mağlubiyetten kurtaramamış bir futbolcu kadar buruk ve sevinçliydim.

    Artık neyin yanlış neyin doğru olduğunun farkına varmıştım. Sorunum sadece psikolojikti düzensiz bir hayat sürdüğüm için bir türlü kilo alamıyordum olur olmaz herşeyi kafama taktığım için gereksiz yere kendimi üzüyordum, iştahsız falan değildim ayrıca, içimde hep açlık vardı bedenimi değil ruhumu besleme yoluna gitmiştim yıllarca, bedenimiyse ufak tefek atıştırmalarla tok tutmuş hayatta kalmayı başarmıştım.

    Şu an haala 59 kg dayım böyle mutluyum ama, olayım dışarımda değil benim, dünyadayım ama dünya dünyamda değil, kilo falan almak değil derdim.

    ...

    Ben kilo alacağım diyorsanız o programı uygulayın kilo alırsınız. Küçük bir şey daha ekliyim öyle ne yediğiniz falan çokta önemli değil, yeter ki bi şeyler yiyin..







  • Bazen istahsizlik depresyonla ilgili de olabilir.

    Bu tur durumlarda psikiyatrik teshis faydali olabilir.

    Nitekim spor yapmak hem psikolojiyi hem de istahi duzeltebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum benimki de tamemen psikolojik ama artık kilo alma çabalarında değilim, kilo almak isteyenlere ışık tutması açısından yazmak istedim bunları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.