Şimdi Ara

Kilo alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Arkadaşlar sorunum kilo verememek hatta almaya başlamak. Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

    Yaş 35, cinsiyet erkek, boy 173cm, kilo 93 kg.
    Memurum genelde hareketsiz bir çalışma hayatım var.
    Göğüs, bel ve göbek bölgemde yağlanma var.

    10 gün önce spor salonuna başladım. Günlük 40 dk. kardiyo sonra biraz agirlik v.s. yapiyorum 1 saate tamamliyorum. Ekmek,pilav, makarna, tatlı,çikolata agzima sürmedim desem yeridir. Genellikle protein agirlikli beslenmeye basladim. Aksam 6-7 den sonra hicbisey yemiyorum. 92 kilo ile başladım ve yeme içmeme dikkat etmeme rağmen bugün tartıldım ve 93 kg, moralim bozuldu. Diyetisyene gitmeyi düşünüyorum.

    Aslında kıyafetlerimden anladım, biraz daha rahat oluyor ancak kilo vermemiş olmak hayal kırıklığı. Sporu bırakmalı mıyım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hayır bırakmamalısın.Bana sorarsan günde 40 dk kardio çok fazla ağırlığa 20 dk falan ayırıyorsundur muhtemel.Bunu 20 dk kardio 40 dk ağırlığa çevir.Düzenli beslen, yemekleri çok fazla soslu tercig etme .Maddi durumunuzz iyi ise eğitmenle çalışın olmadı kafaya taktıysanız.Diyetisyenle de görüşebilirsiniz.Bu 10 dkda olacak şey değik. Ben de bir istekle başladım 8 aydır spor yapıyorum.3 ay spor yapıp verimini alamazsınız yani.Düzen gerekli
  • yaşlandıkça metabolizma yavaşlıyor sabah aç karnına alkali su içebilirsin
    ayrıca kas kütlesi yaglardan daha ağır çeker ben ilk spor yapmaya başladığımda (agırlık) 69 kg 42 bedendim 2-3 ay sonra 71-72 kg 38 bedene indim
  • Bir iki kelam da ben edeyim. Kilo vermeniz için harcanan kalorinin; vücuda giren kaloriden fazla olması lazım. Vücuttan çıkan kaloriler bazal metabolizma + fiziksel aktivite + besinlerin sindirimine harcanan enerji ile hesaplanır. Yaşlılıkla beraber bazal metabolizma daha az yakmaya başlar. Yani sizin ya fiziksel aktiviteyi arttırmanız ya da vücuda giren kaloriyi azaltmanız lazım. Spora başlayan kişiler genelde farkında olmadan daha fazla yemeye başlar. Diyetisyen gitmek kilo vermek adına işinizi kolaylaştıracaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Aldığım kaloriyi eskisine gore nerdeyse yarıya indirdim. Bisküvi, kek, çikolata, tatlı cok tüketirdim. Şu an sadece kokluyorum :) Ekmek günde ince 1 dilim. Bugün diyetistene gittim önce kan degerlerine bakalım dedi kan verdim. Sonuçları alınca tekrar görüşeceğim. Herkese sağlıklı günler dilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam iyi günler

    1-) Öncelikle diyetisyenle vs olucak iş değil emin olun.

    2-) Tartılmayın, çok ciddiyim tartılmayın. Tartının bi önemi yok.

    3-) Cardio yapmayın, zaman kaybı 10 dakika ısansanız yeter.

    4-) Sağlam ağırlık çalışın

    5-) Hayvan gibi yiyin ( protein ağırlıklı olsun ama sözde değil örneğin sabah 5 yumurta öğlen yemeğine 300 gr tavuk akşam 150 gr et gibi )
  • agır egzersiz yeme istegi yapar.buda fazla kalori demek.uzun yuruyus bol su icmek kalorı hesabini kolaylastirır.spor salonları genelde bilinclı sekilde vucutcular kullansa daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insülin direncinizi kontrol ettirin bir de d vitamininizi
    her ikiside kilo almaya neden oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.