Şimdi Ara

Kilo almak için Maltodekstrin kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • piyasada satılan karbonhidrat tozları pahalı arkadaşlar maddi olarak almam mümkün değil zaten 15 günde falan bitiyor gainer'ların içerisinde yüksek oranda maltodekstrin ve dekstroz varmış galiba
    kilo alamıyorum arkadaşlar ne yaptıysam olmuyor hangisini almalıyım günlük ne kadar kullanmam lazım? maltodekstrin mi desktroz mu alayım?
    1,77 - 55 kiloyum yaş 24 durumum vahim yani arı poleni ve balda var elimde protein desteğinide burdan karşılarım

    şu linkteki ürünü alsam kaç gün götürür kaç gram alınmalı? günde 200 gram alsam 10 günde bitiyor galiba 100 gram alsam 20 günde bitiyor sanırım
    http://magaza.hammaddeler.com/Maltodekstrin-Gida-Tipi-2-kg,PR-13126.html

    Kullanım şekli
    sabah - antrenmandan sonra mı?
    antrenmandan önce - antrenmandan sonra mı?
    sabah - akşam mı?







  • Evet gainerlarda kullanılan temel karbonhidrat kaynağı budur, bazen sadece dekstroz veya hem malto hem dekstroz kullanan gainerlarda var.
    Evet gainerlar çok pahalı, illa alınıcaksa bende olsam hammaddesini alırım kullanırım. Maltodekstrinin tek dez avantajı tatsız olması ve protein içermemesi. Gainerlarda bir miktar protein de oluyor. Ama gün içinde yeterli protein alınabiliyorsa bu problem olmaz.

    100 gram maltodekstrinde 98g karbonhidrat var yani pure karbonhidrat kaynağı. Dekstroz da alabilirsin onunda besin değerleri hemen hemen aynı, dekstroz aşırı tatlıdır. Maltodekstrinin tadı yok. Dekstroz alıp kakao ve süt ile mikserde karıştırıp kendine milkshake bile hazırlayabilirsin hem tüketmesi çok rahat olur. Bunları kullandıgın zaman beslenmeyi de salmaman lazım beslenmede çok iyi olmalı. Bu ürünler sadece protein tozunun yaptıgı gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamana yardımcı oluyor.

    Maltodekstrin ve Dextroz ikiside yüksek glisemik indeks değerlerine sahip ürünler, antrenman öncesi kullanılması iyi olmaz. ani düşen kan şekeri antrenman sırasında sıkıntı yaratabilir.

    Sabah kahvaltında dekstroz + çilek + süt ile kendine kahvaltının yanına milkshake hazırlayabilirsin.
    Antrenmandan sonra da aynı şekilde hazırlayabilirsin.
    Maltodekstrin alırsan tatsız olacak bunuda ya fondip yaparsın yada meyve süt gibi şeylerle tatlandırıp içebilirsin sana kalmış.

    Elinde whey protein varsa 100gram malto/dekstro + 1 ölçek whey protein şeklinde de kullanabilirsin. (gainer gibi olur)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 10 Haziran 2014; 18:53:11 >




  • bi hastalıgın yoksa ne yapsam olmuyor diye bir şey yok ihtiyacın olandan fazla kalori alıp spor yapsan hertürlü alırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.