Şimdi Ara

kilo mu veremiyorsunuz,vücudunuz çirkin mi geliyor? gel o zaman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boy-Kilo-Diyetle ilgili konuları gördüğümde ilgimi çok çekti. 56 kilo vermiş birisi olarak size belki bir yardımım bulunur diye bu yazıyı hazırlıyorum

    Genel özelliklerim:

    Yaş: 25

    Diyete başlamadan önceki kilom: 114

    Boyum: 1.78

    Ne kadar sürede kaç kilo verdim: 1,5 yılda 56 kilo vererek 58 kiloya indim.

    Şu an kaç kiloyum:

    58 ama bana az geldiği için 4 kilo aldım. Yani 62 diyebiliriz.

    Kaç yıldır bu kilodayım: 2014 Haziran…

    Verdiğin kiloları geri alma hakkında

    Benim en çok zorlandığım husus da bu oldu zaten. Aman ha siz sakın ipin ucunu kaçırmayın. İpin ucunu kaçırdığınızda her şey kilo olarak geri dönüyor. Sporla dengelemeye çalışın böyle bir durum olursa. Zaten ben de 2 kilo verdim 1 kilo aldım. Bu şekilde gitti.

    Hiç zayıflama ilacı kullandım mı?

    KESİNLİKLE KULLANMADIM. Şismanlık dönemimde bir sürü kilo verdiren abuk sabuk ilaçlar denedim ama HİÇ BİR İŞE YARAMADI. Üstelik kaslarımı eritti. Zaten şişmandım, bu ilaçlar beni; kassız, yağlı bir insana dönüştürdü beni kısa zamanda. Kalp ritmimi zorladı. Aman ha kimseye önermiyorum içinde ne olduğu belirsiz bu ilaçları.(doktor tavsiyesi ile kullanılanlar hariç) Sağınızda solunuzda ilaçla kilo vermiş tanıdıklarınız olabilir ama en önemlisi yemek düzenini değiştirmek. Karnınızı çok aç bırakmayın sakın,tok tutmaya çalışın. İlaçların yaptığı da bu. Beyninize "ben tokum" mesajı iletmek(!) Mideniz boşluktan ve açlıktan kıvrım kıvrım kıvranırken siz bunu hissedemiyorsunuz bile. Vücuda enerji gerektiğinde mideniz bakıyor kendine hali yok. Kaslarınıza erimeye başlıyor ve günden güne siz de erimeye başlıyorsunuz. Tartıda giden 1 kilonun 300 gr yağ ise 700 gr kas. bunu sakın unutmayın. Yaşlandığınızda merdiven çıkarken, torba taşırken, saçınızı tararken o kaslara ihtiyacınız olacak. Dediğim gibi kesinlikle ama kesinlikle o ilaçlardan “doktor tavsiyesi” dışında uzak durun.

    Kiloyu nasıl beslenerek verdim?:


    Diyetisyene gitmedim ama bir sebebi var. Çünkü sorunum tamamen yemek yerken kendimi tutamamaktı ve doyduğumu hissettikten sonra bile yemek yemeye devam etmemdi, bir de üstüne tatlılar... Her öğünde düzenli olarak 1 ekmeği mideye indiriyordum. Önce ekmeği ve diğer un işlerini kestim ve 1 tabak yemek yerine 2 tabak yemek yedim. Şekeri, tuzu kesinlikle bırakmak gerekiyor, özellikle bu dönemlerde. Diyeti ağırlaştırdığım dönemde aklınıza gelebilecek her ev yemeğinin dışındaki gıdadan uzak durdum,kuru fasulye ve nohut yiyordum mesela bol bol yani baklagil ağırlıklı. Çünkü baklagiller bizim kurtarıcımız bu dönemlerde. Neyse zamanla bazı şeylerin bünyeme zararlı olduğunu farkettim, makarna ve pilav gibi ve onları azalttım. Bakın bırakmadım,azalttım. Bir süre sonra tamamen kestim. Şimdilerde ise haftanın 1 günü kendimi ödüllendirirken yanında garnitür olarak pilav verilen yemekleri tercih ediyorum çünkü pilavı çok özlüyorum. Gün içerisindeki yediğim öğünlerde yoğurt,ayran,süt,salata ve çorba... Her gün bunları mutlaka tüketirim. Utanmasam portakal ile ayran içeceğim o derece.. Lütfen siz de dikkat edin. Bu saydığım besinler tam bir mucize,mutlaka düzenli olarak tüketin.(kilo verme amacınız olmasa bile çünkü inanamayacağınız kadar faydalı)

    Kilo verirken spor yaptım mı peki?

    Kilo verdiğim süre zarfi içerisinde sadece 2 ay spor salonuna gittim. Fakat o da yarım yamalak işte ama hep düzenli yürüyüşler yaptım. 10 km hareket halinde oldum ama yavaş değil hızlı adımlarla tabiki. Mesela 1 saat erken uyanırım ve evden erken çıkarım. Mektebe,gezmeye... Kar kış demeden,soğuk sıcak demeden hep yürüdüm bu şekilde. Bu yüzden evet yürüyüş çok önemli diyebilirim.

    Yürüyüş yapmak yeterli mi?

    Değil. Benim hatam da buradaydı işte.. Yürüdüm yürüdüm hep yürüdüm ama işte bu sarkmanın ve yumuşamanın önüne geçemedim. Keşke düzenli olarak pilates vs. yapsaydım, mekik çekseydim her gün, bacak çalışsaydım biraz. Eğer bu son saydıklarimı yapsaydım cidden işim şu an daha kolay olurdu ben de daha fit görünürdüm. Arkadaşlar siz sakın bu hataya düşmeyin. Mutlaka ama mutlaka aerobic kapsamına girecek hareketleri deneyin,düzenli olarak yapın her gün.

    Dukan diyeti yaptım mı?
    Evet,sadece 1 gün yaptım. Sonra bıraktım, defterden de sildim. Nedense bana zararlı geldiğini düşündüm belki yapması çok zor olduğu için kendimce bir bahane de bulmuş da olabilirim. Ben yasakları pek sevmem. Her şeyi az az yiyeceksiniz hocam. Hiç uyduğum bir listem olmadı mesela. Bence dukan’a girerken biraz düşünün. Başarabilene de ayrıca helal olsun...



    Şimdi nasıl besleniyorum?

    Yine uyduğum bir diyet listem yok. Ama ağırlıkli olarak beslendiğim yiyecekleri yazayım.

    Haftada 1 balık (bu Bim'deki ton balığı da olabilir )

    Haftada 1 Kırmızı et (genelde 3-4 köfte şeklinde)

    Haftada 1 Beyaz et (tavuklu salata olarak)

    Her gün ayran, limonlu soda(ben limonlu seviyorum ve daha faydalı. İsteyenler istediği aromada içebilir,meyve, kuruyemiş (fındık,fıstık,ceviz gibi)

    Ekmek olarak ise tam tahıllı ya da etimek.

    Mutlaka Türk usulü peynirli domatesli salatalıklı vs kahvaltı.(accayip lezzetli oluyor tavsiye ederim)

    Şekersiz çay, şekersiz kahve türevleri...

    Yeşil salatayı mutlaka tüketin bak. Ne yerseniz yiyin, yanında o iki domatesi, iki salatalığı kesin beraberinde.

    İnanın, belli bir listeye uymaktansa sağlıklı yaşam için gerekli olan belli besinleri alarak hayata devam etmek daha mantıklı gibi ve daha kolay!

    Not: Diyetisyene gitmedim ama gideceklere önerebilirim. Çok başarılı diyetisyenlerle tanıştım zamanla.



    Şimdi de gelelim fix sorulara:

    Vücutta oluşan çatlaklar:

    Kesinlikle ben bunun mücadelesini vermedim. Zaten bezmişim,koyver gitsin dedim. Öyle bazı kremlerle falan düzeleceğini hiç düşünmüyorum. Yara değil ki bu hocam. Mutlaka bir çaresi vardır ama o da ameliyat masasıdır herhalde. Ancak o acıları çekmeye hiç hevesli değilim. Aynaya baktığımda çatlakları görmemeyi öğrendim ben zamanla,siz de başarabilirsiniz. Çünkü ben ve vücudum o çatlaklardan ibaret değiliz ki? Niye bunu dert edip sağa sola dünyanın krem parasını yatırayım ki? Kesinlikle ama kesinlikle vazgeçin eğer böyle bir düşünce oluşursa kafanızda. Belki çatlamayı önlemek mümkündür ama 90’lı – 100’lü kiloların çatlakları ile mücadele edecek krem olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı kırışıklık kremi gibi nasıl onu kırışmadan önce kullanmak gerekiyorsa çatlağı da öyle…



    Nasıl sıkı bir vücut elde edebilirim?


    Bunun iki yolu var. Birincisi şanslı genlere sahip olmak. İkincisi de spor yapmak. Şanslı gene sahip olan kişiler, sporu diğer genlere sahip olan kişiler kadar kendini parçalarcasına yapmasa da toplayor vücut,sıkılaşıyor yani ama diğer genler daha çok paralar kendini bunu bilmenizi istiyorum. Yeterli azmi gösterirseniz mutlaka başarılı olacaksınız buna inanın.





    Amacım kilo vermek değil de sıkılaşmak,bunu nasıl yapacağım?

    Pilates! Bu sorunun benim bildiğim başka bir yanıtı yok. Tek istediğiniz sıkılaşmak ise gidin yazılın bir spor salonuna. Maddi durumunuz el veriyorsa özel pilates evleri oluyor oralara gidin.



    Peki ben pilates yaptım mı?

    Hayır. 4-5 ders girdim ama mutlaka her salona gittiğimde temel karın ve bacak egzersizlerini yaparım. Kesinlikle aksatmam. Şu aşamada bana yeterli yani. Madem bu kadar iyi bir şey bu pilates,peki sen neden gitmiyorsun arkadaş? diyenler olabilir,ona da cevap vereyim. İş çıkış saatlerim ile pilates dersi saatlerinin çakışması ama muhakkak gidebilen gitsin.

    Nasıl spor yapılmalı?

    Bedene ve yapısına üstelik sağlık durumuna göre bu değişir. Belli spor programları oluyor. Google'dan bakabilirsiniz görselli ve videolu olarak.

    Belim çok kalın,nasıl inceltebilirim?

    Siz bol bol abs, core çalışmalısınız arkadaşlar ve de yağ,un,şeker,tuz ve pek doğal olmayan tüm karbonhidratlardan kendinizi uzak tutmalısınız. Protein ağırlıklı beslenin ve bolca karın antrenmanı yapın.(gerçekten işe yarıyor) Yürüyün, ısındıktan sonra mindere, aletlere geçin. Evde yapacaksanız da yukarıda dediğim gibi,o hareketlere karşılık gelecek hareketleri uygulamanız gerekiyor. İnternette sürüyle var.

    Kollarım çok kalın,nasıl incelebilirim?

    Şahsen benim böyle bir sorunum olmadı arkadaşlar. Zaten spor yapınca ip gibi inceldi kollarım gözle görülür bir şekilde. Bence mutlaka bir doktora sorun. Yanlış yöndendirmek istemiyorum.



    Baldır bölgem çok kalın, bu durumda ne yapabilirim?


    Arkadaşlar aynı dertten muzdaribim, çok araştırdım ama cerrahi dışında bir çaresi yok malesef. Takmayın,boşverin.


    Ne kadar aralıklarla tartınmalıyım?

    Çok yemek yediğiniz günlerin ertesinde hemen tartılmayın. Moralinizi bozabilir. Çok yediğiniz günü ertesi günü bol protein ağırlıklı beslenin ve bir gün sonra tuvalete çıktıktan sonra tartılın. Ayrıca ben bir dönem her gün tartıldığım için tırlatmak üzereydim. Bu yüzden haftada 1 tartılmanızı öneririm.



    Çok yedim, bu durumda ne yapacağım?

    Evet, bu hepimizin başına geliyor arkadaşlar,biliyorum. Belki sabır taşı olanlar vardır aramızda bilemeyeceğim ama benim onlardan biri olmadığım kesin. Ben de arada bir kaçırabiliyorum ve ertesi gün büyük pişmanlık yaşıyorum. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim eğer ertesi gün dişinizi sıkmazsanız bir gün önce yedikleriniz (Evet!) size yağ,kalori,kilo olarak geri dönecektir. Peki neler yapmalısınız? Öncelikle çok yenilen günün ertesinde kahvaltıdan önce zencefilli ve limonlu bir yeşil çay içeceksiniz. Marketlerde hazır satılanları var. Yapabiliyorsanız evde kendiniz yapın. Uyanır uyanmaz koyun sıcak suyla dolu bir bardağın içine siz giyinirken onlar demlensin,soğur,bir lokmada yutarsınız. Sonrasında da protein ağırlıklı beslenmeye çalışın. Hatta abartıyorum, karbonhidratı direkt kesmeniz gerekiyor. Çünkü karbonhidrat her ne kadar enerji verse de yağ merkezli oluyor, göbeğinize iniverir Allah korusun. Kahvaltıda yumurta, peynir,süt tüketin. Ara öğünlerde meyve değil yoğurt yiyin, kefir için. Öğlen ızgara köfte,tavuk eti,ayran ve bol salata ile karnınızı doyurun. Akşam da yine aynı şekilde sabah kahvaltısının benzeri bir öğün ile ya da öğlen yediğiniz gibi az yağlı bir et grubuyla günü tamamlayın. Diğer günlerde ise normal diyetinize dönebilirsiniz. Ve son olarak mesela normalde 2 litre su içiyorsanız o günlerde 4 litre su için. Aralarda yine zencefilli yeşil çay içebilirsiniz arkadaşlar.



    Okuyorum, okulda ne yemem lazım?

    Arkadaşlar inanmayacaksınız ama en kolay beslenebilecek grup bu grup bence. Boğazlarınızı tutacaksınız beyler ve kendinize tok durmanız gerektiğini söyleyeceksiniz. Sabah simit, poğaçadan kesinlikle ama kesinlikleuzak duracaksınız. Mis gibi bir tost, mis gibi bir ev kahvaltısı yapacaksınız. Akşamları 10-15 dk erken yatıp sabahları da 10-15 dk erken kalkacaksınız. Öğle yemeğinizi kantinden ya da evden getirerek halledeceksiniz. Zeytinyağlı bir yemeğin yanında protrin deposu ayran gibi bir gıdayı da kantinden satın alacaksınız ve bir güzel tüketeceksiniz.



    Peki ben çalışıyorum, iş yerinde nasıl kilo vereceğim?

    Bakın arkadaşlar kısmen işimiz zor olsa da çözümümüz hep aynı. Sıkıntı yapmayın yani. Kahvaltımızı bir güzel kaplara hazırlıyoruz,termos ediniyoruz, zencefilli yeşil çayımızla evden çıkıyoruz. Örnek diyet menüleri oluyor onları uygulayabilirsiniz ama bunu yapmak istemiyorsanız sizin için şöyle bir çözüm var: Yemekhanelerden sulu yemekleri kaşıklarını sayarak tüketin. Meyvelerinizi yanınızda taşıyın,kendinizi aç hissettiğinizde de çıkartıp yiyin. Ayrıca,artık her yerde saklama kapları satılıyor. Salata için olanları ayrı, yemek için olanları ayrı oluyor bunların. Eee diyete hazırlık başlarda biraz pahalı ama sonrasında o yasak bu kötü bu kalorili diyerek yemediğimiz yiyeceklerden kar ettiğimiz için kısa sürede kap masrafını çıkartıyoruz rahat olun

    Evet arkadaşlar,aklıma gelenler bu şekilde. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Hepinize bu yolda başarılar. Yalnızca kararlı olun ve yılmayın. Ben başardım,siz de başarabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polizeii -- 27 Kasım 2016; 15:50:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 2017 20 sayfa inceleme yapmaya gerek yok.

    Kilo vermek isteyen karbonhdrati biraksin bu kadar basit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş eksik hiçbir şey yazmamış. Hatta şuraya çok dikkat edin

    'Yürüyüş yapmak yeterli mi?'

    Bende bu serüvene girmiş biriyim ve %75 oranında tamamladım ama hala devam ediyorum.

    124 ile başlayıp 117 de kayıt aldım ve şuan 85'im hedefim 75...
    kilo mu veremiyorsunuz,vücudunuz çirkin mi geliyor? gel o zaman
    kilo mu veremiyorsunuz,vücudunuz çirkin mi geliyor? gel o zaman




  • Tebrik ederim, ama gerçekten çok kilo vermişsin be kardeş. Senin boylarında bir erkek en düşük 67 kilo civarlarında olmalı. Vücudun istediğin kadar iyi gözükmediyse bunun sebebi çok miktarda kas da kaybetmiş olmandır. Benim de çok fazla kilo alıp verme geçmişim var ve en sağlıklı sonuca karatay diyeti + spor yaparak ulaştım. 79 kiloya düştüğümde vücudumda 70 kilo civarı kas vardı ve yağ oranım %10 un altına düşmüştü. İri bi tipim, o yüzden vücut tipimiz muhtemelen farklıdır ama yine de 58 kilo kabul edilemez düşüklükte. Çok zamanım o yüzden yazdıklarını okuyamadım, boş bi anımda okurum belki, ama başlamadıysan hala vücut çalışmaya başla ve protein ağırlıklı, sağlıklı bir şekilde beslen. Kalorini bol tut ama şeker, trans yağ, hamur işi, ekmek vs hiç yeme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısaca karbı kesiceksiniz ama tamamen değil çunku vucut karba da ihtiyacı var sağlıklı karblara.Günlük kalori ihtiyacınızı ilk önce ögrenin internette kolayca ogrenebilirsiniz bir salona yazılın spor şart sıkılaşmak ve kas oranını artırmak için zaten bundan sonra da kilo veremeyen gitsin doktora falan. Sorusu olan bana da sorabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzümü nasıl düzeltcem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbonhidraditı kesmeyin arkadaşlar o size enerji veriyor. Keserseniz kas kaybedersiniz buda iyi bir şey değil. Yağ olarak zayıflayın. Spor yapın. Ben günlük karbonhidratımı meyve ve tahıl ekmeğinden alıyorum. Yağı azaltın. Şeker ve tatlı şeyleri hayatınızdan çıkartın. Zaten vücut geliştirme yapıyorsanız bir beslenme düzeniniz vardır. Kas oranı arttıkça vücudun yağ tutma oranıda düşer bunuda unutmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet: Kilo vermek isteyen az yesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subutay Kesgin

    Sene 2017 20 sayfa inceleme yapmaya gerek yok.

    Kilo vermek isteyen karbonhdrati biraksin bu kadar basit

    Nickin yakıyor hocam :)

    Kurşun yedin ey sol yanından yaralandın mı ey cannn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 yazında 130 kilo olarak diyete başlamıştım. (boy 1.85) Eylül ortasına kadar sadece diyetle 114 kiloya kadar düşmüştüm. (diyetisyen kontrolünde) Tabii bütün yaz boş olduğumdan diyet listeme saati saatine uyabiliyordum ama üniversiteye tekrar hazırlıkta dershaneye başladığım için her şey birbirine girdi. 2 sene boyunca eski düzen devam ettim ve bu 15 kasıma kadar 140 kiloya kadar tekrar çıktım. 15 kasımda spor salonuna başladım ve 3 kilo verdim bile.

    Eğer zayıfladıktan sonra ipin ucunu kaçırırsanız verdiğiniz kiloyu aynen geri alırsınız. Hele ki sporsuz. Test edildi onaylandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subutay Kesgin

    Sene 2017 20 sayfa inceleme yapmaya gerek yok.

    Kilo vermek isteyen karbonhdrati biraksin bu kadar basit

    ölüm diyeti mi bu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • idael kilonuzu internetten fln hesaplamayin sakin oyle sey mi olur doktor esliginde yapin. olay sadece boy degil ben mesela hayvan gibi adamim, kemik yapim fln boyum 173 olsada yapim iri yagli, kasliyim 4-5 kilo fazlam var su anda.

    Ama adam olur mesela incecik kemikli biridir benle ayni boyda onla benim ideal kilom nasil ayni olsun ?

    Doktor kontrolunde yapin ideal kilo ve kalori olcumlerinizi.
  • Tebrik ederim. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terrible Certainty


    quote:

    Orijinalden alıntı: Subutay Kesgin

    Sene 2017 20 sayfa inceleme yapmaya gerek yok.

    Kilo vermek isteyen karbonhdrati biraksin bu kadar basit

    ölüm diyeti mi bu?

    evet.

    herkesin harci degil bazi seyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subutay Kesgin


    quote:

    Orijinalden alıntı: Terrible Certainty


    quote:

    Orijinalden alıntı: Subutay Kesgin

    Sene 2017 20 sayfa inceleme yapmaya gerek yok.

    Kilo vermek isteyen karbonhdrati biraksin bu kadar basit

    ölüm diyeti mi bu?

    evet.

    herkesin harci degil bazi seyler


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.5 ay okudum trol sandım,sonra ayıktım. Helal dostum ben de 135'ten 118'e düştüm. Devam ediyorum hedef yaza kadar bi 90-100 arasını görmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spor yapmadan kilo verirseniz sarkmalara maruz kalırsınız mutlaka spor yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: norvejli

    Tebrik ederim. :)

    Teşekkürler,azmin zaferi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.