Şimdi Ara

Kilometre düşürülmüş arac aldim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gecen sene 22.03 2017 tarihinde izmirden birinden 123.000 de renault kangoo arac aldim.
    Ozaman 5664e yolladigim mesajlarda aracin ufak hasar kayitlari cikti fakat km ile bir bilgi bulamadim. Aracin direksiyon simidi ve gaz pedallari degistirilmis. Zaman icerisinde kullanimdan ötürü olan tum deformasyonlar giderilmis olduğundan km nin orjinal olduğuna inandim. Aracin kaputunda dsmart logosu varmis ama pasta cila ile kapatilmis, zamanla güneşten cikti tabi ortaya. Alirken Expertiz raparunda kompresor testinde motor 82 hp guc uretti ki arac zaten 85 beygir.
    Aradan1 sene geçti ve ptt nin km sorgulama hizmetini tesadufen öğrenip hemen 5 tl karsiliginda plakayi yazip yolladım ve aracin 314 000 den 120.000e düşürüldüğünü ogrendim. Hemen savcılığa gidip suc duyurusunda bulundum.
    Ve gecenlerde Sahibinden.com da gezinirken ankarada bir galeri firmasinin ilaninda benim arabamin aynisinin plaka sonu 1 rakam dusuk olanini gördüm arac 122.000de garantili aile arabasi olarak ilanlanmis. Hemen ptt uygulamasina girdim ve yolladim aracin 299.000den düşürüldüğünü gordum. Galericiyle yaptığım tlf konusmasinda adam bana arabanin motor blok patlattigini o yuzden motor yapılarak tamir gördüğünü soyledi.sonra sendeki arabayida ben sattim ama ben satarken km zaten yuksekti dedi. Ne hikmetse galerinin diger 2 ilanindaki kangolarda 120.000 ve 140.000 lerde, direksiyon simitlerinin yenilendigi bariz ortada.Araclarin ilk sahibi olup galericiye toplu olarak satan ankaradaki bir tv firmasinin yetkilisi biz arabalarimizi km yuksek olarak satariz dedi telefonda. Galericide firmanin arabalarini toplu olarak aldigini kabul etti. Benimki ve digeri km sorgusunda 300.000lerde. Cikti ama ilandakiler ve bendeki dahil hepsi 120 000lerde satilmis.bakalim savcilik sorgusunda kimi suclu cikacak. Izmirde bana satan kiside isin icindemi yoksa oda dusuk km diye alip hemen farkedip banami satti.
    Simdi ben bu araci 145.000de olarak satsam ben suclu olurmuyum.
    Bu konuyla ilgili yapmam gereken konusunda fikirlerinize acigim
    Arac halen bende.123.000de aldim suan 145.000de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihcelikci -- 28 Mart 2018; 23:19:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aracı alırken noter belgesinde düşürülmüş olan km yazılı ise Savcılık kanalıyla ve hukuk sınırları içerisinde o motor bloğunu aracı satın aldığın adamın içinde patlatabilirsin.
  • Blok patlatan arac benimki degil suan halen ilanda olan aslen 299.000de ama ilanda 122.000de temiz aile arabasi yazan.

    Alirkende noter satisinin arkasina km dusurulmustur ibaresinede imza atmadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatacak yeri yok bunların. Adınıza çok üzüldüm. Konuyu merakla takip edeceğim.
  • Sizin aracınızın km düşürüldüğüne inanıyorsanız 144.000 de diye satarsanız bunun adı hırsızlık yok eğer inanmıyorsanız kusurs bakmayın buda enayilik. Yapmanız gereken arabayı size satana bu arabayı aynı rakama geri almak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vortex35

    http://finans.mynet.com/haber/detay/otomotiv/aracin-kilometresini-dusurup-satan-icin-hapis-cezasi-verildi/147147/

    adaletin kime nasıl çalıştığını herkes iyi biliyor
  • Sana satan kişiye ayıplı ifa için başvurabilirdin 2 yıl hak düşürücü süresi vardır, ayıp türü ve bunu kabul etmediğine dair bir ihtar çekip sonrada hukuk davası açman gerekirdi tabi bunu öğrenir öğrenmez hemen yapmalısın zaman geçmiş ayıplı ifayı kabul etmiş oldun. Ceza davası nasıl sonuçlanır bilemem ama masumiyet karinesi esastır , kişinin bilerek düşürüp sattığını ispat etmen gerekecek pek kolay değil. İspatlayamazsan adamın bilmiyordum bende düşük km diye aldım demesi yeterde artar...





    Sen bu km de , gerçek km yi gizleyerek satarsan ilk olarak ayıplı bir satış yapmış olursun , karşı tarafı hileli hareketlerle kandırarak rızasını elde eder öyle satarsan evet dolandırcılık suçunun şartları gerçekleşir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.