Şimdi Ara

Kim Sağlıyor Arkadaş Bu Garantiyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 05.02.18 Tarihinde n11/pliples mağazasından Samsung 850 Evo 250GB ssd aldım,ürün elimeulaştı.Açmadan alışkanlık olarak ürünün seri numarası ile bir garanti sorgulaması yapayım dedim.Destek Bilişim Web Sitesinden Sorguladım Sonuç Çımadı.Samsung Türkiyeyi aradım destek bilişimin telefon numarasını aldım.Telefon etmeden internetten sorguladım,sonuç bulamadım.Birde telefon edeyim dedim telefon ettim,ürün bize ait değil penta getirmiş olabilir dediler, pentayı aradım yok bu ürün bizede ait değil dediler ve şu and kapalı ssd kutusu masada ona bakıyorum.

    Forumdan birkaç arkadaşa mesaj attım sorgulamaları için HepsiBuradadan Alan N11'de Farklı Mağazalardan Alan MetodBilgisayardan Arkadaşlar Sorguladı ama sonuç hep aynı.
    n11'deki Satıcı Köşedeki Bakkal Gibi.Bize ürünler Karışık Geliyor Ama Distr Garantili Diyor.Ona Samsung Türkiyenin Kabul Etmediğini Söylüyorum Karışık Geliyor Penta Arena Koyuncu yolluyor Diyor.Fatura Var İşte Daha ne olsun diyor sinir bozucu bir durum.Utanmadan 500 Tane Sattık Bişi Olmadı Falan Diyor.Bu Disk Bozulunca Ben Nereye Yolayacam Arkadaş.Hayır Benmi Paronayağım Acaba Bu Aradan Ellerinde Seri No(S/N)olanlar arayıp bi sorgularsa yada;
    http://www.destekwega.com/CustomerService/EndUser/ViewSerialNo.aspx
    https://www.penta.com.tr/destek/garanti-takibi/
    http://www.cercev-e.com/

    Buralardan.

    Şimdiden Teşekkürler İyi Forumlar.

    Kim Sağlıyor Arkadaş Bu Garantiyi?







  • Hocam merhaba öncelikle benden size bir tavsiye zaten ürünü açmamıssıniz iade talebi olusturup iade edin gidin 30 40 tl fazla verin bilindik bir yerden alın.5 yil garanti az bir sure degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Dediğiniz Gibi Yapayımda, HepsiBuradadan Alan Bir Arkadaş'da Garanti Sorgulamasında Sonuç Bulamadğını Söyledi Sorun Orda Yoksa Verelim 50 Tl Fazla HB'den alalım.
  • Merhaba hasanb35,

    Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

    n11.com
  • Bende samsung evo 250gb almıştım samsunga sordum garantiye biz bakmıyoruz seagate bakıyor dedi.
  • kewin2121 K kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda mı oldu hocam bu olay çünkü eskiden böyle bir durum varmış sanırım ama şimdi yok heralde çünkü samsung Türkiye böyle bir bilgi vermedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanb35 H kullanıcısına yanıt
    1 ay önce oldu hocam.yakın zaman sayılır
  • hasanb35 H kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle olur hbden alırsanız orayı arasınız size bilgi verirler kendi sattiklari urun hakkinda ama n11 saticilar sattigi icin bir sey diyemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha SSD nin bozulduğunu kimsede görmedim. SSD ve işlemciler çok çok zor bozulan parçalar bozmanız için dışarıdan müdahale etmeniz gerek o derece elektrik kesintileri, voltaj dalgalanmaları falan bunlarda dahi bozulmayan bileşenler yıl 2018 artık iyi bir power ve kaliteli bir priziniz varsa bilgisayar bileşenlerinizin bozulma ihtimali %1 bile değil.
  • Garantisiz Diye Satsınlar O Zaman Hocam Ben İşimi Neden Şansa Bırakayım?5 Yıl Samsung Türkiye Garantili Diyip Sonrada Kimsenin Garantiyi Üstlenmemesi Garip.Üretici Firmaların Diski Kalite Üretiyor Olması Onu Garantisiz Satmayı Mübah Hale Mi Getiriyor?
  • Kimden aldıysanız ona sorun , her firma kendi sattıgı seri noyu bilir sonucta.
    seri no ile garanti takip hizmetini her satıcı vermiyor. Samsungun da oyle bir hizmeti yok . Ama ürün arızalı ise aldıgınız nokta üzerinden iade edebilirsiniz.
    Aklınıza suphe kalmasın istiyorsanız seri no yu samsunga sorun.
    Not: seagate samsung marka hard disk satıyor , ssd leri degil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caralis C kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz Doğru,Samsung Türkiye Canlı Destek Seri No Üzerinden Herhangi bir Bilgilendirme yapamadıklarını söylediler. Telefon ile Samsung Türkiyeyi Aradığımda Onlar Bu Yönde Bir Sorgulama Yapamadıklalrını Destek Bilişim(Koyuncu PC)üzerinden seri no ile sorgulama yapabilirsiniz dediler Destek Bilişimde Bu Ürün Bize Ait Değil Dedi.
    Samsung Türkiye Şaka Gibi Gerçekten Çok Az Bilgileri Var Net Birşey Söyleyebilen Kimse Yok.Aldığımız Ürünün Orjinal olduğunu dahi sorgulayamıyoruz.Aldığınız Yer Aldığınız Yer Diyorlar.(Aman Vatandan Alın Teknosadan Alın Fazladan 200 Tl Verin Gibi Bir Kafa Yaşıyorlar)Güvendik Samsung Aldık Hizmet 0 Sandisk 3D Alsaydım Keşke Uygun Fiyatada Vardı.Resmen Düzgün Yerden Almadıysanız Garantiyi Unutun Diyorlar.Neyse N11 Şuan Ulaştı İlgilendiklerini Söyledi Umarım Bu Konuda Sorunsuz Kapanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.