Şimdi Ara

Kimagure Orange Road

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ( Servet'in Kimagure Orange Road yazısından alıntıdır )

    Romantik Komedi Kimagure Orange Road, Matsumoto Izumi tarafından Manga olarak başladı. Ardından (eğer pilot bölümüde sayarsak) 49 bölüm süren animesi ile TV ekranlarına geldi.Büyük beğeninin ardından 8 adet OVA yapıldı ve 48 bölümde sonuçlanmayan asıl konuyu finale bağlayan I Want Return That Day adlı uzun metrajlı animasyonu yapıldı.Yıllar geçtikten sonra yapımcılar Kimagure Orange Road efsanesini yaşatmaları gerektiğini düşünüp aslında Kimagure Orange Road'ın Shin KOR diye devam eden 3 kitaplık romanının ilk kitabını animasyon olarak seyircilere sundular.

    Konu ne kadar da basit bir aşk üçgeni gibi görünsede, aslında çok daha karışık ve içinden çıkılması zor kararsızlıklarla örülü bir üçgendi.Yüzeysel olarak bakıldığında, hayatı yalanlarla örülü bir çocuğun aynı anda iki bayanı idare etmesi gibi görünüyordu. Fakat aslında ortada suç işleyen kimse yoktu. Sadece her birinin zayıf noktaları yüzünden üçgen çözüleceği yerde, aksine daha karmaşık bir hal alıyordu.Misal olarak; Kyosuke'nin kararsızlığını, Madoka'nın duygularını itiraf etmekte zorlandığını, Hikaru'nun ise çok kolay etkilenen ve aşık olan bir yapıda olduğunu gösterebiliriz.

    Üçgenin çözülmemesi için nedenler sadece bunlar değil tabiki, Hikaru ve Madoka'nın beraber büyümesi ve Madoka ile Hikaru'nun dostluklarının çok sağlam olması, Kyosuke'nin kararsız kalmasındaki bir başka düşündürücü unsuru oluşturmaktadır.Başlarda Hikaru'ya soğuk davranırsa Madoka'dan aynı şekilde uzak kalacağını düşünen Kyosuke zamanla yaşadığı bu çıkmazdan kurtuluyor fakat bu seferde arkadaş olduğu ve sevgili gibi olmasa da arkadaş olarak sevdiği Hikaru'nun kalbini kırmamak için kararsız kalmaya devam ediyor.

    Madoka ise Kyosuke'nin Hikaru'yu gerçekten sevdiğini sanarak biricik arkadaşı Hikaru için kendi aşkından vaz geçmeyi göze alıyor. Zaten hayatında Hikaru'dan başka kabullendiği bir ailesi olmayan Madoka için bu yaşantısını bozmak istemiyor. Fakat gün geçtikçe Kyosuke'ye olan aşkı biraz daha büyüyor.Kyosuke'nin anne tarafına bahşedilen Esper güçler yüzünden çoğu zaman zaten ailesinin başı belaya girmiş ve defalarca taşınmak zorunda kalmışlardır.

    Bu Esper güçlerini bilmeden Hikaru'nun gözlerinin önünde kullanması ise zaten çok kolay etkilenen Hikaru'yu sırılsıklam Kyosuke'ye aşık ediyor. Hikaru aslında Kyosuke'nin hiçbir zaman gün yüzüne çıkmak istemeyen bir versiyonuna aşık oluyor.Finalde her seyreden böyle bir sahnenin hayalini kuruyor, Madoka ile Kyosuke'nin birleşmesini istiyor. Fakat bahsi geçen üçgen onları pek rahat bırakacak gibi gözükmüyor...

    -----------------------

    Alıntı bitti. Şimdi sıra geldi neden seriyi beğendiğime:

    KOR'un 48 bölüm + film boyunca son 10 yılda sayıları giderek artan H Game uyarlamaları yada harem serilerinin %1'i kadar seyirciyi yan yollara sapmaya, aşkı ortaokul tuvaletlerinin sohbet mevzularına indirgememesi, aksine seri boyunca üçgeni oluşturan insanların kendi kırılganlıklarına odaklanması ve üçlü arasındaki ilişkiyi cinsel bir sömürü metası haline getirmemesi yönünden takdirimi kazandı.

    Spoiler kısmına yazsam mı bilemedim ama...


    48 bölüm + 1 film boyunca tek bir yatak sahnesi bile yok. Onu geçtim, sadece tek bir öpüşme sahnesi var.


    Aksine, KOR sadece bir zamanlar yaşanmış olana ve değiştirilemeyenlerin verdiği acıya adanmış bir anlatı. Ülkemizde TV'de yayınlandığında tamamı yayınlanmadığından hep içimde ukde kalmıştı. 2000/2001 gibi topu topu 2-3 CD tutan RM versiyonlarını elime geçtiğindeyse inanın, dünyalar benim oldu. O yıl boyunca tanıdığım tanımadığım yüzlerce insana seri + filmlerini yolladım, bu seriyi herkesin "yaşamasını" istedim. Başarılı oldum mu tartışılır. Zira Kimagure Orange Road şu an bile -maalesef- sadece belli bir yaşın üstündeki insanların haberdar olduğu bir seri. Seri yıllar sonra elime geçtiğinde sonuna dek ilerlerken en az en az 3-4 günde 1 bölüm gidebildiğimi farkettim. Öyle bir seri ki bu asla bitmesini istemiyorsunuz. Ve sonlara yaklaştıkça içinizdeki o buruk sevinç ve umut, o unutulmaz final ile daha dün gerçekten sizin yaşadığınız bir acı gibi, yediğiniz bir yumruk gibi en derinden hissettikleriniz arasına yerleşiyor. O şok duygusu yüzünden bile, bir zamanlar sindire sindire izlediğim bu seriyi 2. bir kez daha izlemeye ve aynı şeyleri daha da çok buruk şekilde hissetmeye cesaret edemiyorum.

    Fazla uzatmak istemiyorum: Kimagure Orange Road bir devrin kapanışı ve -maalesef!- bir devrin açılışı niteliğinde bir örnek. Bugüne kadar bu cümleyi binlerce kez duyduğunuza eminim, "BU ANİMEYİ MUTLAKA İZLEYİN" diyerek yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerçekten bu herkesin izlemesi, izletmesi gereken bir örnek. Kaybolan değerlere, ve yüreğinizin en derinlerinde yaşanan, fakat asla söylenemeyen çelişkilere adanmış bir tür ağıt aslında...

    Çıplaklığa, kendi içinizde de böyle şeyler yaşamak istediğiniz için hayran olacanız bir harem içeriğine, karşı cinsi adeta mal yerine koyan "ucuzluğa" bu animede maalesef rastlamayacaksınız. Gördükleriniz ise sadece gerçek aşkı ve acıyı hissedebilenlerin hissettikleri ile aynı şey olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 29 Kasım 2010; 12:55:30 >







  • Eyvallah, güzel yazı. En kısa zamanda seyredeceğim.

  • 48+1 boyunca nasıl olmaz
    en kısa zamanda izlicem
  • Ecchi değil, köküne kadar romantizm ondandır :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KyoKusanagi

    Ecchi değil, köküne kadar romantizm ondandır :D


    Kyo antalya ?
  • Hai desu :)
  • Adını habire duyduğum anime zaten Portakal Yolu'nun da kendisini adadığı anime sanırım.:) En yakın zamanda izlemek inşallah nasip olacak.
  • Serinin ilk sezon Türkçe Fansub'u tamamlandı, bu güzel seriyi izlemek isteyen tüm arkadaşları bekleriz:

    http://www.portakalyolu.com/Kimagure-Orange-Road/View-category.html?dir=DESC&limit=5&limitstart=15&order=date



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 17 Mart 2010; 20:33:49 >
  • Evet, geçen ay seyrettim.

    Hoş bir seri fakat çizimler alışmak biraz zaman alıyor.

    Bir Elfen Lied'ın veya School Days'in verdiği etkiyi vermiyor.
  • @teknikkonular
    Cümlelerinden "I Want Return That Day" (1. film) 'i izlemediğin sonucunu çıkartıyorum zira izleyen herkesin hemfikir olduğu konu, hem mutlu yıllara dair bildiğimiz seriyi her yönüyle bütünleyip tamamlaması, hem empati yapılabilir bir formatta başlayıp biten bir film oluşu, hem de travmatik yapısıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 17 Mart 2010; 21:16:42 >
  • Evet, doğru seyretmedim.
    Ama en kısa sürede izlerim.

    Bu arada Elfen Lied'ın veya School Days'i seni sinirlendirmek için kullandım ama pek tepki vermedin.
  • Şaka gibi cümleydi, teknikkonular kesin beni trollüyor diye düşündüm, o yüzden atlamadım eheh :D
  • DN daha güzel. ehehe


    Bıktım artık DN lafı duymaktan.
  • Uzun zaman önce bunu izlemeyi planlamıştım unutmuşum.Hatırlattığın iyi oldu Akuma-sensei.Yazı da güzel olmuş ayrıca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HellBridge

    Uzun zaman önce bunu izlemeyi planlamıştım unutmuşum.Hatırlattığın iyi oldu Akuma-sensei.Yazı da güzel olmuş ayrıca.


    Az önce bir hevesle buldum dua ettim. .avi çıksın diye .mkv imiş. Hayallerim suya düştü.

    Aynısı You're Under Arrest'te de oldu.
  • @qruel
    Durumu tam olarak açabilir misin? Belki yardımcı olabileceğim birşeydir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 17 Mart 2010; 21:52:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

    @qruel
    Durumu tam olarak açabilir misin? Belki yardımcı olabileceğim birşeydir?


    Ya abi Laptopun ses sistemi çöktü. Ne film ne anime izleyebilir oldum. Bir tane iyi kötü DVD aldım Usb'den atıp öyle izliyorum. Ama .mkv çalıştırmıyor sadece .avi ve divx türevlerini çalıştırıyor. İkisini de buldum eskiler die bir heveslendim belki .avi'dir diye .mkv çıktı. Dissapoinment in the air tabi.
  • Türkçe altyazı önceliğin yoksa sana AVI formatlı linkini verebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

    Türkçe altyazı önceliğin yoksa sana AVI formatlı linkini verebilirim.


    Yok tabi. Farkeden birşey olmaz. Hocam valla makbule geçer ya uzun zamandır izlemek istiyordum.
  • -yok öyle birşey-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 19 Mart 2010; 19:33:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.