Şimdi Ara

Kimi Räikkönen Hayranları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Kimi Räikkönen Hayranları


    Kimi-Matias Räikkönen (d. 17 Ekim 1979), 2007 Dünya şampiyonu Formula 1 pilotu. Finlandiya Espoo'da doğmuştur. Şampiyonayı uzun süre lider götüren Lewis Hamilton'ı son yarışta geçmeyi başarmış ve 110 puanla Dünya Şampiyonu olmuştur. 28 yıl, 4 günlük iken şampiyon olarak tüm zamanların en genç şampiyon olan 7. ismi olmuştur. 2001 yılında F1 Sauber takımı ile Formula 1 pilotluğuna başlamıştır. 2002 yılında Mika Hakkinen'den boşalan koltuğu devralmış ve McLaren Mercedes takımına geçmiştir. Kendisi 2005 Türkiye Grand Prix'sinin birincisi olarak İstanbul Park'ta gerçekleşen yarışların ilkini kazanan kişi olmuştur. 2003 ve 2005 yıllarında dünya ikinciliğini elde etmiştir. 2003'te Michael Schumacher ile birincilik mücadelesine girmiş, 2005'te ise Fernando Alonso ile birincilik için yarışmıştır ancak çeşitli sorunlardan dolayı birinci olamamıştır. Kimi'ye taraftarları ve çevresince soğukkanlılığı ve sakinliğinden dolayı "Buz adam" (Iceman) lakabı takılmıştır.
    Daha sonra Ferrari Kimi Räikkönen ile 2007-2009 yılları arasında yarışacağını, 2007-2008 yıllarında kendisine Felipe Massa'nın eşlik edeceğini açıklamıştır.
    Raikkonen 31 Temmuz 2004 tarihinde eski İskandinavya Güzellik Kraliçesi seçilen Jenni Dahlman ile evlenmiştir.
    Çok çekişmeli geçen 2007 Formula 1 sezonunda Ferrari takımıyla 1 puan farkla Dünya Şampiyonu ünvanını kazandı.


    Unutulmaz 2007 sezonu

    2007 sezonunun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sine pole pozisyondan başlayıp, bu yarışı kazanan Kimi, sezonun sonraki yarışlarında aynı performansı yakalayamadı. Malezya Grand Prix'si ve Bahreyn Grand Prix'sinde üçüncü oldu. Ancak bir sonraki yarış olan İspanya Grand Prix'sinde henüz 11. turda aracında elektrik problemi çıkması üzerine yarış dışı kaldı. Monako Grand Prix'sinde ise sıralamalarda Swimming Pool'a girerken aracını duvara sürtmesi üzerine yaşadığı sorunlar sonucu 16. sırayı alabildi, yarışta ise sekizinci oldu. Kanada Grand Prix'sine 4. sırada başlayan Kimi, yaşanan kazalar ve güvenlik aracının dört kez girmesi sonucu ancak beşinci olabildi. Agresif sürüş stiline uymayan yeni Bridgestone lastiklerine ilerleyen yarışlarda uyum sağlamaya başladı ve mühendisi Chris Dyer'la aracını agresif sürüş stiline uygun olarak geliştirdi. Bunun ilk sonuçlarını Amerika GP'sinde en hızlı tur (fastest lap) kaydederek aldı. Fransa Grand Prix'sine 3. sırada başlayan ve startta Lewis Hamilton'ı geçen Räikkönen in-out lap'ler denen rakibin ve kendinin pite girdiği/çıktığı turlarda attığı kusursuz turlar sonucu takım arkadaşı Felipe Massa'yı geçerek sezonun 2. zaferini kazandı ve 4 yarış sonra da podyuma çıktı. Britanya Grand Prix'sinde ise sıralamalarda son virajı geniş alması sonucu pole pozisyonu kaçırdı ve yarışa 2. sıradan başladı. Harika bir yarış sonrası Fernando Alonso'nun 2.4 saniye önünde bitirdi ve bu sezonki 3. birinciliğini kazandı. Olaylı geçen Nürburgring Avrupa Grand Prix'sine pole pozisyonda başlayan Räikkönen, yağan yağmur altında pit yolunu yağmur sonucu kaçırarak gerilere düştü. Yağmur sonrası iyi durumda ve podyuma çıkabilecekken yarışın 37. turunda gerçekleşen bir hidrolik arızası sonucu yarış dışı kaldı. Macaristan Grand Prix'sine 3. sırada başlayan Räikkönen, yarışın ilk turunda Nick Heidfeld'i geçerek 2. sıraya yükseldi. Yarışın son turlarında Hamilton'u zorlamasına rağmen, yarışı başladığı sırada bitirdi. Bu yarışta GP'lerde nadir rastlanacak şekilde en hızlı turu son turda kaydetti. Türkiye Grand Prix sıralama turlarında 3.lüğü elde eden Kimi, yarışın ilk virajında 2.liğe yükseldi ve pole pozisyonda başlayan takım arkadaşı Felipe Massa'yı zorlamasına rağmen, yarışı 2. olarak bitirdi. Ferrari pilotları Kimi Räikkönen 2. ve Felipe Massa 1.olarak İstanbul Park'ta duble yaptılar 26 Ağustos 2007 Türkiye Grand Prix'sini takım arkadaşı Ferrari pilotu Felipe Massa kazandı.Aynı zamanda sezonun 5. en hızlı turunu kaydetti. Bu hızlı tur da Macaristan gibi yarışın sondan bir önceki turunda geldi. (1.27.295) Raikkonen ikinciğini elimden geleni yaptım ama yarış sıralama turlarında planlanmıştı ve 1.lik için tek şansım Massa 'nın hata yapmasını beklemekti..şeklinde yorumladı.
    İtalya Grand Prix'sinin ilk serbest antrenmanlarında en hızlı tur zamanını kaydettikten sonra Cumartesi antrenman seansının ilk turlarında Ascari şikanına girilirken büyük hızla lastik bariyerlere çarptı. Aracı büyük oranda kullanılmaz hale gelince sıralama turlarında yedek araçla yarıştı ve 5. olabildi. Yarışın startında Nick Heidfeld'i geçerek 4. lüğe yerleşti. Felipe Massa'nın yarış dışı kalmasıyla 3. sıraya yerleşti. Hafta sonu boyunca çok hızlı gözüken McLaren'e karşı alışılmadık biçimde tek pit stop stratejisiyle yarıştı. 2. pit stoplar sonucu Lewis Hamilton'u geçmesine rağmen aşınmış lastikleriyle Hamilton'a karşı koyamadı ve 2 tur sonra ilk virajda rakibine geçildi. Yarış bu şekilde sona erdi ve Räikkönen damalı bayrağı 3. sırada gördü. Yarış sonrası yaptığı açıklamada boyun ağrısı nedeniyle özellikle frenajlarda çok problem yaşadığını söyledi. Bu yarış ayrıca F1 tarihinde yedek araçla podyuma çıkılan ilk yarış ve Räikkönen bunu başaran ilk pilot oldu. Belçika Grand Prix haftasonu boyunca antreman turlarında en hızlı turları atan ve sıralama turları pol pozisyona hak kazanan Räikkönen pazar günü düzenlenen yarışı kazandı. Yağmurun tüm yarış boyunca sürdüğü Japonya Grand Prix'si birçok pilot için sorunlu geçti. Ferrari pilotları sıradışı hava lastikleri kullanımı konusunda haberdar edilmedikleri için yarışın ilk turlarında son sıralara gerilediler. Ancak tüm koşullara rağmen Kimi 3.lüğü elde etmeyi başardı. Çin Grand Prix'sinde, pazar günü yağmurun sık sık yağdı, fakat koşullar Japonya Grand Prix'si kadar kötü olmadığı için pilotlar intermediate lastikleri tercih ettiler. Yarışın 30. turunda Lewis Hamilton'ın lastikleri yol tutuşu kaybetti ve pit yoluna sapan Hamilton çakıl havuzundan çıkamayınca 2. sırada bulunan Kimi ilk sıraya yerleşti ve yarışı sonuna kadar lider olarak götürdü. Çin Grand Prix'sini Kimi'nin kazanmasıyla 1986'dan bu yana ilk defa pilotlar şampiyonluğu sezonun son yarışına kalmış oldu.
    Sezonun son yarışı olan Brezilya'da şampiyona lideri Lewis Hamilton'un 7 puan gerisinden başlayan Kimi, yarışı takım taktikleri ve takım arkadaşı Felipe Massa sayesinde kazandı. Aracı 7. turda arızaya uğrayan Hamilton 18. sıraya kadar düştüğü yarışta ancak 7. sıraya yükselebildi ve aldığı iki puan şampiyonluk için yeterli olmadı. Fernando Alonso'nun da 3. olduğu İnterlagos'taki yarışta, 1986'dan beri ilk defa 3'lü şampiyonluk yarışı yaşandı ve 9 defa son yarışta şampiyonun belirlendiği bir yarışta Kimi Räikkönen şampiyona liderini geçerek 2007 sezonunun şampiyonu olmayı başardı.

    Kaynak : vikipedi

    Hayranlar olarak bir liste yapalım arkadaşlar, isteyen herkesi ekleyebilirim listeye. Ben pek imza işinden anlamam, bu işle uğraşacak biri felan olursa buraya da eklerim imzayı

    Hayranlar


    vik1ng



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vik1ng -- 7 Ağustos 2012; 12:22:35 >







  • Whitmarsh: Raikkonen gerçek bir tehdit

    Kimi Raikkonen'in eski patronu Martin Whitmarsh, Fin pilotun bu sezon ortaya koyduğu performanstan etkilendiğini söyledi.

    2002-2006 yılları arasında Whitmarsh'la birlikte çalışan 32 yaşındaki Raikkonen, McLaren'la dokuz kez podyumun tepesinde zafer mutluluğu yaşamıştı.

    McLaren takım patronu Whitmarsh, bir internet sitesine verdiği demeçte Raikkonen'le ilgili olarak, "Çok yetenekli. Dünyanın en hızlı adamlarından biri" yorumunda bulundu.

    Raikkonen'in çok fazla konuşmadığı için genelde insanların Fin pilotun gücünü tam kavrayamadığını ifade eden Whitmarsh, "Fakat çok zeki ve etkileyici bir pilot. Lotus iyi bir araca sahip. İkisi bir araya gelince gerçek bir tehdit oluyor" şeklinde konuştu.

    Whitmarsh, "Kimi'nin çok fazla hata yapmadığını farkettiğinizden eminim. Her zaman işini iyi yapar. O yüzden (şu anki durumu) beni şaşırtmıyor. Sezon boyunca kendini daha da geliştirme yeteneğine sahip bir pilot" dedi.

    Raikkonen'in eski takım arkadaşlarından Pedro de la Rosa da, İspanyol El Confidencial gazetesine yaptığı açıklamada, Fin pilotun "kesinlikle şu ana kadar gördüğü en iyi pilotlardan biri" olduğunu söyledi.

    Pedro de la Rosa da Raikkonen-E20 kombinasyonunun yarış kazanabilecek durumda olduğunu ifade etti.

    Kaynak: turkiyef1.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vik1ng -- 7 Ağustos 2012; 12:28:36 >




  • Ne bahtsız adam bu kimi tek hayranı varmış onuda banlamışlar. Soğuk espiri oldu ama iyi oldu.
  • Doğru söylemişler: Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

    "Herkes Formula 1 aracını kullanmanın işin yalnızca bir kısmı olduğunu biliyor. Elbette bu işin en önemli kısmı bu ancak böylesine büyük paraların döndüğü bir işte diğer şeyler de sürpriz değil. Yine de insanlar, gittiğimiz yerler ve yarışlar az çok aynı."
    Adam; "ey funboy'lar, fanatikler ortada sirk dönüyor. Nasıl, eğleniyor musunuz?" diye sormuş.
    Böyle bir adamın hayranı olabilir mi?
    Birazdan kovarlar.

    http://www.hurriyet.com.tr/spor/motorsporlari/21273620.asp




  • Muhabir: Grosjean siralama 6-2 onunuzde bunu nasil degerlendiriyorsunuz?
    KR:Bu demektir ki Grosjean siralamalarda benden daha hizli.

    Boyle cevap veren adama hayran olmamak elde mi? Hicbir zaman politik konusmaz, diger pilotlar hakkinda kotu konusmaz, igneleme yapmadan ne soyleyecekse direkt soyler.Bu nedenle bu adamin faniyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 4 Eylül 2012; 2:16:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gereksizyazabilen -- 25 Aralık 2022; 1:1:11 >
  • Kimi'den günün incisi: "Beni rahat bırakın."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derincan -- 4 Kasım 2012; 16:55:59 >
  • Kimi'nin yaris muhendisi olmakta hakikatten cok zor ismis.Bunu bugun daha iyi anladim. Herhalde bir telsiz mesaji daha verseydi muhendis Kimi yarisi birakip, otomobili pite cekip muhendise dalacakti. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dunku telsiz konusmalari:
    Yaris Mühendisi: Okay Kimi, Next gap behind you is Alonso.Alonso is five seconds behind you (Evet Kimi. Arkandaki isim Alonso ve Alonso 5 sn arkanda.
    Kimi Raikkonen: Leave me alone. I know what I'm doing.(Beni rahat birakin. Ne yaptigimi biliyorum.)

    YM: Okey Kimi, we need to keep working all four tyres please. (Evet Kimi dört lastik üzerinde de calismaliyiz.) Lastikleri isitmaktan bahsediyor yaris muhendisi.
    KR: Yes, yes, yes, yes I'm doing it all the time.You don't have to remind me every second. (Evet, evet, evet,evet her zaman bunu yapiyorum. Bunu bana her zaman hatirlatmak zorunda degilsin!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 5 Kasım 2012; 17:49:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • ekran başında spikerlerle birlikte kahkaha attım resmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evo9 -- 5 Kasım 2012; 19:16:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evo9



    ekran başında spikerlerle birlikte kahkaha attım resmen

    Aynen ben de kahkaha attim :) ve hosuma da gittigi icin cevirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    Dunku telsiz konusmalari:
    Yaris Mühendisi: Okay Kimi, Next gap behind you is Alonso.Alonso is five seconds behind you (Evet Kimi. Arkandaki isim Alonso ve Alonso 5 sn arkanda.
    Kimi Raikkonen: Leave me alone. I know what I'm doing.(Beni rahat birakin. Ne yaptigimi biliyorum.)

    YM: Okey Kimi, we need to keep working all four tyres please. (Evet Kimi dört lastik üzerinde de calismaliyiz.) Lastikleri isitmaktan bahsediyor yaris muhendisi.
    KR: Yes, yes, yes, yes I'm doing it all the time.You don't have to remind me every second. (Evet, evet, evet,evet her zaman bunu yapiyorum. Bunu bana her zaman hatirlatmak zorunda degilsin!)


    Hakikatan Tam Kimi Diyalogları
    Ben de Kimi Fan ıyım. Hatta Kimi F1 e Ara Verdiğinde Ben de F1 İzlemeyi Bırakmıştım.Geri Dönünce Ben de Bşladım Diğer Pilotlardan Tamamem Farklı.
    Kontratını 1 Yıl Daha Lotusta Kalarak Uzatmadan Önce Kendisine Sorulan "Gelecek Sezon İçin F1 da Olmayı Düşünüyor musun Sorusuna>>>Hayatta F1 dan Yapacak Daha Güzel Şeyler Var Demişti":D
    Büyük Takımlarda Boş Koltuk Olmaması Onun İçin Bir Handikap. Bu Sezonun İstikrar Abidesi.Yarış Kazanmadan 3. Sırada.Sonunda Yarış da Kazandı.
    Bir de Serhan Acar Hayranıyım.Onsuz F1 Dinlemek Çok Sıkıcı. Adam Ruh Katıyor Spikerliğiyle Adeta




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.