Şimdi Ara

Kimliğiniz Kıymetini Bilin..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar,

    Bir Galatasaray fanatiği olarak bu forumu ve sizlerin yazılarınızı sürekli okuyorum ve ilk kez yazıyorum.

    Okuyorum da,yok Gio gitsin,yok Arda gitsin,yok bilmem kim gitsin,hergün birilerini gönderiyoruz..Hayır arkadaşlar,,bu takımda ön saflarda rakip kaleye yakın oynayan oyunculardan hiçbiri gitmemeli bence(Jo hariç,,bu adamın alemci olduğu belli,paso magazin sayfalarında)...Bu takımda değişmesi gereken sadece orta saha oyuncularıdır..Gio-Baros-Keita gibi oyuncularımız mevkilerinde oynamaları gerekiyorken sürekli orta sahaya gelip bizim kazmalara yardım etmekten ve enerjilerinin çoğunu burada harcamaktan,mevkilerindeki görevlerini yerine getiremiyor ve verimlilikleri bu yüzden düşüyor.Yahu arkadaşlar,Neil geldiğinden beri takımın yıldızı olur mu yaaw?!?!Adam ceza sahasının yayından Keita'ya asist yapıyor,düşünün artık orta sahanın halini..Aralarında iki topu çeviremeyen ve madem çalım yeteneğin yok çok basit bir adam geçme yöntemi olan duvar pasını bile beceremeyen hatta akıl edemeyen bir ortasahaya sahibiz maalesef..Model olsun diye örnek veriyorum,bir Tugay, bir Emre(günahım kadar sevmem ayrı konu) gibi güçlü yerli ya da yabancı oyuncular bulabilirsek fazlasıyla yeter bu takıma.Sarp ve Topal'a teşekkür edip gönderilmeli,belki Barışı tutabilir yönetim..Ayhan filan son kullanım tarihi geçti zaten,onu saymıyorum bile.

    Tartışılan oyunculardan spesifik olarak bahsedecek olursam:

    Gio;;bana göre harika bir yetenek,babası amcası dayısı kim varsa sülalesine kadar tapusu alınmalı bence,alt yapıya damızlık olarak tabi :))..Yaşı çok genç,yaşı ilerledikçe fizik yapısı ve gücü gelişecek daha,biraz da boyu uzasa süper olacak..Extra olarak son gol vuruş zekasını geliştirsin yeter.Sanki amatör takımın oyuncusu gibi kaleyi ortalayıp abanıyor.Eğer ülkemizi ve takımımızı sever ve takımda tutabilirsek en fazla 25 yaşlarında 20milyon ederi olur bu çocuğun,elini öpene verirsin.

    Jo;;uzatmaya gerek yok.Sorumsuz adamın teki,top yerine karı-kız peşinde.

    Elano;;yanında oynayanlar hep kazma olduğu için bence kalitesini tam gösteremiyor sanırım.Kalsın mı gitsin mi,hakkında tam karar veremedim.Pas yeteneği var,ama biraz yumuşak,yüklendin mi çabuk yıkılıyor.

    Caner;;asıl mevkisi sol açık olmasına rağmen kalmasına gerek yok.Sol açıkta Kewel ve Gio hatta Arda oynayabiliyorken bedavaya gelecekse gelsin ama takıma fazla şu an.O kadar bonservis bedelini hak edecek bişey yapmadı çünkü..

    Arda;;her topçunun Avrupa hayalinin olması doğaldır.Ancak kesin gitmek istiyor ise ve çok iyi paraya satılacak ise satılsın yoksa kalmalı kesinlikle.

    Servet;; satabilirsek üç-beşe bakmadan verelim..Yerine ekonomik sol bek bulalım.Sanırım Ali Turan da geliyor,defansta sorunumuz kalmaz gibi bişey.Uğur ve Emre yeter bize.

    Leo Franco;;hiç maç kurtardığını görmedim.Boyu kısa bence.Hiçbir topa uzanamıyor.Yerine yerlilerden biri yeterli.

    Son olarak Rijkaard;;yukarıda bahsettiğim gibi elindeki yeteneksiz ortasaha oyuncularından dolayı sistemi düzgün işlemedi maalesef. (Dünyada en kral sistemi koy,ortasahası olmadan işlemeez.Top ortasahada oynanır,kale önünde değil) Ayrıca iyi oyuncularımızın da sakatlıkları adamın elini kolunu iyice bağladı..benim inandığım bir hoca, futbolculuk ve antrenörlük kariyerine bakınca şampiyon olamasa da mutlaka kredisi olmalı.Ayrıca Rijkaard'ın kalması demek,Avrupa'dan transferlerimizin daha kolay yapılabilmesi için gereklidir.Bu yıldızlar ve hoca Avrupa'da vitrinimizdir.Sırf Arena'nın hizmete girmesi bile büyük reklamdır.

    Unutmayın arkadaşlar,Galatasaray Türkiye'de ilkleri,büyük başarıları yaşatmış bir takımdır.Bu yüzden taraftarı çok ayrıcalıklıdır,başka takımları tutan arkadaşlarımızdan da sempatizanı çoktur.Daha dün gibi hatırlıyorum UEFA final maçından sonra koyu Fenerbahçeli erkek kardeşimin Gs bayrağını kapıp daat daat diye arabayla tur attığını.! :) 10 yıl önce yaşadığımız duyguları, çoşkuları kimbilir bir daha ne zaman yaşayabiliriz bilmiyorum ama bunu bu ülkede yeniden başaracak olan bir takım varsa,bu yine GALATASARAY'dır.

    Kimliğinizin kıymetini iyi bilin ve takımınızdan desteğinizi esirgemeyin.

    Hepinize iyi günler dilerim.







  • Yukarıdaki yazımı düşünmeden başka bir topikte yazmıştım.Ama vurgulamak istediğim daha çok Galatasaraylılık ve takıma destek olduğu için diğer topikte kaynayacağı için,düşüncelerimi yeni başlık altında yazmak istedim.
  • Güzel ve yerınde tespitler bence . Gio konusunda yüzde yüz katılıyorum sana gerçekten çok ama çok yetenekli . Servet konusundada katılıyorum .
    Orta sahamız gerçekten cok ama cok zayıf bana göre orta sahada tek elle tutulur oyuncumuz elano . Elano ters kanata bile ters ayagıyla nokta atıslar yapabilirken Mustafa sarp 5 metre yanındakı adama çoçuk sidiği gibi giden paslar atıoyr . Bu takımın orta sahasına Gökhan inler , Hamit ve Nuri sahin bu isimlerden 2 sini koyarsak sistem tıkırr tıkırr işler .
  • servet ve leo franco bana göre ayrılmalı.
  • Üç aşağı beş yukarı hepimiz aynı eksiklikleri görüyor ve söylüyoruz zaten...Bu kadar çok kafa patlatmaya gerek yok bence..Yapılacak iş belli,3 ortasaha oyuncumuz gidecek,Elano'un yanına 2 düzgün topçu alınacak iş bitecek...

    Gökhan İnler konusunda bende aynı fikirdeyim.Bu adamın bir maçını izledim kısa da olsa..Kendini ve ne yaptığını bilerek oynayan bir oyuncu.Umarım bizde oynar.

    Bu seneyi gözden çıkarın arkadaşlar artık,kalan maçlarımızdan zevk almaya çalışalım.Kazara 1nci-2nci olursak seviniriz tabi..Biraz daha sabır ve tolerans gerekli.

    Bu sene ektik,,seneye biçmeye başlıcaz inşallah..
  • Süper yazı olmuş evet yeni sezonda eksikler kapatılıp fazlalık gönderilip veya kiralanacaktır !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luke.Skywalker

    Süper yazı olmuş evet yeni sezonda eksikler kapatılıp fazlalık gönderilip veya kiralanacaktır !



    Eyvallah dostum...Dilimiz döndüğünce bişeyler yazmaya çalıştık..Birkaç noktayı atlamışım,sonra sonra aklıma geliyor ama edit etmek de istemiyorum :) Konu içinde konuşuruz ekleriz nasılsa...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GANİMET


    quote:

    Orijinalden alıntı: Luke.Skywalker

    Süper yazı olmuş evet yeni sezonda eksikler kapatılıp fazlalık gönderilip veya kiralanacaktır !



    Eyvallah dostum...Dilimiz döndüğünce bişeyler yazmaya çalıştık..Birkaç noktayı atlamışım,sonra sonra aklıma geliyor ama edit etmek de istemiyorum :) Konu içinde konuşuruz ekleriz nasılsa...








  • hayatımda hiç bir futbolcunun takımdan ayrılması gerektiğini söylemedim söylememde ama her ortamda eğitilmesi gerektiğini söylemişimdir bu sene gs li ve fenerli futbolcuların çoğuna döküntü futbolcu dedim sebebini sorarsanız içindeki yeteneklerini saha yansıtmıyolar bu da takım bazında sorunlar olduğunu gösteriyodur. bu sorunuda türk futbolu adam gibi aşıp istikrar yakaladımı avrupadada başarıların gelmesi kaçınılmazdır şenol hoca mustafa denizli ve ersun yenal bu konularda daha bir titiz davranıyolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tulamistad

    hayatımda hiç bir futbolcunun takımdan ayrılması gerektiğini söylemedim söylememde ama her ortamda eğitilmesi gerektiğini söylemişimdir bu sene gs li ve fenerli futbolcuların çoğuna döküntü futbolcu dedim sebebini sorarsanız içindeki yeteneklerini saha yansıtmıyolar bu da takım bazında sorunlar olduğunu gösteriyodur. bu sorunuda türk futbolu adam gibi aşıp istikrar yakaladımı avrupadada başarıların gelmesi kaçınılmazdır şenol hoca mustafa denizli ve ersun yenal bu konularda daha bir titiz davranıyolar.


    Genelde haklısın...Yetenekler doğuştan gelir ve profesyonel eğitmenlerle çalışılarak geliştirilir.Ama kimse kapasitesinin üzerine çıkamaz.Bir oyucunun kapasite üst sınırının ne olduğunu yine bu profesyonel yetiştiriciler bilir.Bizim ülkemizde futbol altyapısına yapılan yatırım hala çok az.Galatasaray altyapısından gelen (ki tam yetiştirilmiyor) oyuncu sayısı diğer takımlara göre daha fazla.Bence bunun nedeni bizim yetiştiricilerimizin daha iyi olmasından değil GS popülerliğinden dolayı ailelerin yetenekli çocuklarını GS altyapısına vermesinden kaynaklanıyor.Madem böyle bir popüleritemiz var o zaman tesis ve çalışma sahasından önce altyapıya bu profesyonel eğitmenleri getirmek gerekir bence,ki yukarıya tam donanımlı oyuncu çıksın..Bir yerde okudum,ülkemizin en iyi oyuncusu Arda bana 4-4-2yi öğreten olmadı ki diyor..Yani,,gayet açık bence...

    Bu arada benim tahminim Rijkaard klübümüze geldiği zaman ortasaha oyuncularımızın bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştir.Yontar adam ederim diye düşünmüştür ama yok,olmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GANİMET


    quote:

    Orijinalden alıntı: tulamistad

    hayatımda hiç bir futbolcunun takımdan ayrılması gerektiğini söylemedim söylememde ama her ortamda eğitilmesi gerektiğini söylemişimdir bu sene gs li ve fenerli futbolcuların çoğuna döküntü futbolcu dedim sebebini sorarsanız içindeki yeteneklerini saha yansıtmıyolar bu da takım bazında sorunlar olduğunu gösteriyodur. bu sorunuda türk futbolu adam gibi aşıp istikrar yakaladımı avrupadada başarıların gelmesi kaçınılmazdır şenol hoca mustafa denizli ve ersun yenal bu konularda daha bir titiz davranıyolar.


    Genelde haklısın...Yetenekler doğuştan gelir ve profesyonel eğitmenlerle çalışılarak geliştirilir.Ama kimse kapasitesinin üzerine çıkamaz.Bir oyucunun kapasite üst sınırının ne olduğunu yine bu profesyonel yetiştiriciler bilir.Bizim ülkemizde futbol altyapısına yapılan yatırım hala çok az.Galatasaray altyapısından gelen (ki tam yetiştirilmiyor) oyuncu sayısı diğer takımlara göre daha fazla.Bence bunun nedeni bizim yetiştiricilerimizin daha iyi olmasından değil GS popülerliğinden dolayı ailelerin yetenekli çocuklarını GS altyapısına vermesinden kaynaklanıyor.Madem böyle bir popüleritemiz var o zaman tesis ve çalışma sahasından önce altyapıya bu profesyonel eğitmenleri getirmek gerekir bence,ki yukarıya tam donanımlı oyuncu çıksın..Bir yerde okudum,ülkemizin en iyi oyuncusu Arda bana 4-4-2yi öğreten olmadı ki diyor..Yani,,gayet açık bence...

    Bu arada benim tahminim Rijkaard klübümüze geldiği zaman ortasaha oyuncularımızın bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştir.Yontar adam ederim diye düşünmüştür ama yok,olmadı.

    Ben kesinlikle yeneklerin dogustan geldiğine inanmıyorum daha dogrusu söyli diyeyım futbol için bu geçerli değil .




  • O zaman futbolu icat eden futbolun beşiği İngiltere'de her oyuncunun yıldız-yetenekli olması gerekmez mi...ADamlar altyapı eğitiminde aşmışlar,keza diğer büyük Avrupa klüpleri de öyle..

    Benim yetenek dediğim başka,sıradan top oynayacak düz oyuncu kabiliyetlerinden bahsetmiyorum..Mesela bi maçta Sergen'in tam çatala taktığı frikiği ve benzer gollerini attırabilmek için bir oyuncuyu aylarca çalıştırsan belki 1 belki 2 tane oraya denk getirir.Anlatabildim sanırım...Hızı,çalım yeteneğini de geliştireyim dersek,imkansız zaten...Bu yüzden Ronaldo'lar 80-100milyon eurolara transfer oluyorlar...Yoksa Real enayi mi,,altyapıdan yetiştirir 3-5 ronaldo...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GANİMET

    O zaman futbolu icat eden futbolun beşiği İngiltere'de her oyuncunun yıldız-yetenekli olması gerekmez mi...ADamlar altyapı eğitiminde aşmışlar,keza diğer büyük Avrupa klüpleri de öyle..

    Benim yetenek dediğim başka,sıradan top oynayacak düz oyuncu kabiliyetlerinden bahsetmiyorum..Mesela bi maçta Sergen'in tam çatala taktığı frikiği ve benzer gollerini attırabilmek için bir oyuncuyu aylarca çalıştırsan belki 1 belki 2 tane oraya denk getirir.Anlatabildim sanırım...Hızı,çalım yeteneğini de geliştireyim dersek,imkansız zaten...Bu yüzden Ronaldo'lar 80-100milyon eurolara transfer oluyorlar...Yoksa Real enayi mi,,altyapıdan yetiştirir 3-5 ronaldo...

    Yetenek değil bence bu insanın kişiliğiyle cok ama cok alakalı oynadıgı futbol buda futbolcularda değişik karakterler ve tarzlar olarak ortaya cıkıyor . Bence bu tamamen yetiştirilmeyle alakalı bahsettiğimiz herşey çalısılarak geliştirilebilir şeyler .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GANİMET

    O zaman futbolu icat eden futbolun beşiği İngiltere'de her oyuncunun yıldız-yetenekli olması gerekmez mi...ADamlar altyapı eğitiminde aşmışlar,keza diğer büyük Avrupa klüpleri de öyle..

    Benim yetenek dediğim başka,sıradan top oynayacak düz oyuncu kabiliyetlerinden bahsetmiyorum..Mesela bi maçta Sergen'in tam çatala taktığı frikiği ve benzer gollerini attırabilmek için bir oyuncuyu aylarca çalıştırsan belki 1 belki 2 tane oraya denk getirir.Anlatabildim sanırım...Hızı,çalım yeteneğini de geliştireyim dersek,imkansız zaten...Bu yüzden Ronaldo'lar 80-100milyon eurolara transfer oluyorlar...Yoksa Real enayi mi,,altyapıdan yetiştirir 3-5 ronaldo...

    Bu calım yeteği diye birşey yok bence sogukkanlı olmak önemlidir futbol basit bir oyundur zaten misal adamla yanyana kosuyorsun sag ayagının ucuyla topu saga dogru aniden çekip dönersen al sana calım hiçte zor değil ama bu durumlarda sadece sogukkanlı olup cok calısan oyuncular bunu düşünebilir .




  • Yetenek doğuştan mı gelir yoksa sonradan mı edinilir konusunda pek anlaşamadık ama neyse arkadaşlar,çok da önemli değil zaten..

    Şu an benim için önemli olan Avrupa Kupalarına gidebilmek,umarım başarırız.Gidebilirsek o zaman transferlerimiz de flaş isimler olacaktır bence.Ekim ayında Arena da açılınca bileğimizi zor bükerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GANİMET

    Yetenek doğuştan mı gelir yoksa sonradan mı edinilir konusunda pek anlaşamadık ama neyse arkadaşlar,çok da önemli değil zaten..

    Şu an benim için önemli olan Avrupa Kupalarına gidebilmek,umarım başarırız.Gidebilirsek o zaman transferlerimiz de flaş isimler olacaktır bence.Ekim ayında Arena da açılınca bileğimizi zor bükerler.

    Evet biraz öyle oldu ama canın sagolsun fikirlere saygı duymak lazım
    Ben bu takıma güvenıyorum ve hala şampiyonluk umutlarım var ve en kötü 2. olup seneye şl de oynayacagımızı düşünüyorum . 2 tane saglam orta saha alsınlarda baska birşey istemıyorum .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.