Şimdi Ara

Kimliğinizin Din Hanesine Tengri Yazdırabilirsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Laik bir devlette kimlik hanesinde neden din var, dinim kimseyi ilgilendirmez, bu kişiye ait özel bir şeydir, o yüzden din hanesinde yazan kelimeyi koşa koşa sildirmeye giden LAİKÇİLER, şimdi, "laik düzene aykırı bir şekilde ortaçağdan daha eski taş devrine dönen gerici zihniyetin uğraştığı şeylere bak" derler mi, demezler tabi...

    Dini siyasete alet etmeyin diyenler tanrıyı ırkçılığa alet etmişler, iyi mi...

    Neyse, konuya dönecek olursak, ırkçılığa yeni bir level atlatmışlar gibi görünüyorlar. Gerçi bazı ırklara özel tanrılar vardır, ama bizdeki ırkçıların özel tanrısı olup olmadığı konusunda kafaları karışık. Allah'a mı Tengri diyorlar, yoksa Allah'tan ayrı bir tanrıları mı var, bu konuda kafaları karışık.

    Bizdeki ırkçılar genel geçer tanrı kavramını orasından burasından kırparak harf değiştirerek Tengri diye sadece Türk'e özel bir tanrı ataması yapmışlar. Hani bu tanrı Türklere bi faydası olsa anlarım, ama bi hayrı da dokunmamış. Tengri motivasyonu ile hiç bir Türk savaşmamıştır. İslamiyet öncesi tüm Türkler klasik ateist kafasıyla savaşmışlardır. Taş devrindeki Türk'ün yaşamış olduğu yerlerin çevresindeki bütün ulusların tanrıları Türk'ün Türk'e atamış olduğu özel bu tanrıyı her türlü tarumar etmiştir. Bunlar hala Tengri diye soyut bir kavramdan destansı Zeus üretme peşindeler.

    Bizdeki ırkçıların her türlü saçmalığını anlarım da "Türklerin milli dini" diye çağdışı bir arkaik mantık yumurtlamalarını anlamakta zorlanıyorum. Tarih bilimi açısından bakacak olursak, Türklerin bir milli dini olacaksa bu İslam olur. Çünkü bir dönem Türk kelimesi İslam kelimesi ile eş kelime halini almıştı. Türk ile İslam o kadar içiçe geçmişti. Bir şeyin "Milli" olabilmesi için pek çok olgunun gerçekleşmesi gerekir. Tengricilik hangi bilimsel gerçeklerle "milli" kavramına girmiş oluyor; Türklerin inandığı dinler arasında Tengricilik diye bir din dolup olmadığı bile tam belli değil. Tengricilik bir din mi o bile belli değil. Ya da Tengricilik diye bir şey gerçekten var mı o da belli değil. Bazı bulgular üzerinden ortaya atılan bir tez üzerinden Türk'e özel "milli" bir din uydurmuşlar. Taş devrinde zaten her ulus soyut bir tanrıya inanırdı. Bu tanrının mekanı da genelde hep yukarılarda, göklerdedir. Yani bu salt Türk'e özel bir şey değildir. Tanrı'ya Gök ön ekini eklemekle yeni bir özel tanrı oluşmuş olmuyor.

    İnsanın taş devrindeki birinin genetik atası olduğuna inanıp, onun da dinine inanması inancın mantığına aykırı. Bilinen atalarının dinini ortaçağ zihniyeti diye ret edenler, bilinmeyen atalarının dinini taş devri zihniyeti diye ret etmesi gerekir.

    Mete'nin bir tanrısı olup olmadığına emin değilim, Mete olsa olsa en fazla Deist olur. Deist olan birinin özel bir tanrısı olamaz...
    Mete'nin tanrısına iman edeceğime, Fatih'in tanrısına iman ederim. Zerre aklı olan insan böyle yapar. Fatih'in tanrısı Mete'nin tanrısını her türlü yer. Mete'nin tanrısına iman edecek bir motivasyon bulamıyorum. Basit pragmatik mantık bunu gerektirir. Çünkü Türk zekidir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Mart 2024; 21:23:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konusulan konuya bak, bombos mevzu. Orada Tengri yazsa ne yazmasa ne, bu ulke nasil bir arpa yol alacak merak ediyorum.

  • İşte Arapların insanlara dayatmak istediği şey aynen bu.Müslümanlıktan başka hiçbir inanç yok başka kimse birşeye inanamaz.Böyle şeyler anca bizim gibi Ülkelerde olur zaten.Davayı açanda ağır işsizmiş heralde başka işi gücü yok uğraşmış milletin sabrına hayranım.Komik ya gerçekten komik Ülkenin gündemine bak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asau denen Türk düşmanı yazmış

    Tengricilik bir din mi o bile belli değil


    Mesela en basit örnekle, devletin resmi tarihinden... Osmanlıyı Osmanoğlu sülalesi yönetiyor ya. Mesela asker defalarca darbe yapıyor ama darbe yapan asker başa yine Osmanoğlu sülalesinden birini geçiriyor ya. Bu Gök Tanrı dinindeki (devletin resmi tarihinde din yazıyor) "kut" anlayışının devamı. Bu inanışa göre Tanrı (Tövbe! Haşa!) bir aileye ülkeyi yönetme yetkisi veriyor. O ailenin kanı kutsal sayılıyor. O kanı taşımayan ülkeyi yönetemiyor. O aileden birisinin kanını akıtmaya kimse cesaret edemiyor (Öldürülse bile boğarak, zehirlenerek KANI AKITILMADAN yapılıyor)


    Mezara verilen önem, ölen kişinin giysilerini eşyalarını dağıtmak, nazar boncuğu... Hepsi Türklerin eski dinlerinden gelen, Türklerin Müslüman olsa da bırakmadığı inançlar... Hepsi devletin resmi tarihinde de yazan kesin bilgiler. Bu arada çoğu İslam'da yeri olmayan şeyler.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.