Şimdi Ara

KİMSE BOŞU NA PAHALI KLIMA ALMASIN (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
22.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 5 COP değerli klima aranıyor ve hemen akıla gelen marka ME- Toshiba falan, iyide fiyatları 4000 - 5000 tl gibi nerde ise
    ama zibro 75 serisi COP 5,23 2.500 tl.

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Fiyat/A.1-3-1.pdf
  • şimdi arkadaşım inverter klima az yakar diyorlar ya evet haklılar az yakıyor ama bilinçli kullanıcıysan az yakıyor .nasıl yani dersen 18000 btu klima alman gereken yere 12000 btu klima alırsan bu klima normal klimaya oranla daha fazla elektrik yakar çünkü inverter klimalar nominal kapasitesinin % 20 üstüne çıkabildikleri için senin kliman sürekli % - 120 kapasite ile çalışır buda daha fazla elektrik yakması anlamına gelir tabi bunun yanında bulunduğu odanın yalıtımı ve kullanıcının çalıştırdığı ısı dereceside önemli fazla yüksek derecelerde kullanmayacaksın.kumandadaki dereceyi bir derece yükseltmen demek faturaya % 10 yansır aklınızda olsun .yani pahalı klima ucuz olandan farkı ne diyecek olursan sadece elektiriği az yakmaz ömrü de uzun olur tabii istisnalar da hariç benim iklimsa ile hiç bir bağlantım yok özel bir klima servisiyim sadece bu tür yerlerin insanların fikri açısından önemli olduğunu düşündüğüm için serzenişine cevap verme gereği duydum oksitlenme dış ünitenin bulunduğu yerle de alakalı olabilir deniz kenarında yada yakınında oturuyorsan yada klimanın takılmadan önce durduğu yerde rutubet varsa ondan da yapabilir aklınızda olsun.




  • mersindeki kilimalar o yüzden çok yakayyor demekki
  • ilk kalkma anında cok yakıyor diyerekten bile klima inverter alınılabiliniyor . ama biraz önce düşündüm. bir kompresör kaç saniye de kalkar diye ... sadece 2 yada 3 saniye gibi geldi bana. atıyorum 1 kwlık motor 3 saniye için 4 kw yaksa ne kadar etki edebilir ki ? bence hiç.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.