Şimdi Ara

Kimse evlenmek istemiyor - Tabi istemez (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
13
Favori
22.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
252 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk kızı ile evlenirken 2 kez düşünmeniz için bir kaç sebep var
    1- Doğu batı sentezi. Hem babamdan iste beni der (vermezse gelmem der) hem de masallar gibi organizasyonlar yap diz çok tektaşla evlenme teklif et ister. Aynı düğünde hem salsa,tango hem ankara havası görebilirsiniz.

    2- Ev kızı: Coğunluğu doğduğu günden beri evlenmek üzerine yetiştirilir ve hayaller kurar. Dolayısı ile arkadaşları evlendikçe yaşım geçiyor diye gaze gelip evde kalıyorum diyip yanlış evlilik yapması çok muhtemeldir.

    Ben evlenirken hep tek bir soruya odaklandım. Ne güzelliğine , ne kariyerine, "Bu kızla bir ömür geçer mi?" "x özelliği içn olsun evlenince değişir" demedim. Evlilikte yapılan bi yanlış da bu. Objektif bakmayıp "evlenmek" için kendimiz kandırıyoruz oysa tüm persembeni gelişi cumadan bellidir. Sadece dikkatli bakmak gerek.

    Son bir teselli notu: Bu güne kadar zengin koça arayıp bulanların hepsinde damat öküz cıktı :D Malum yeni türkiyenin zenginleri,zenginleşirken kültür kazanmaya fırsat bulamadı. Dolayısı ile hayatları da öyle özenilecek gibi değil. (Gözlemlediğim kadarı ile).

    Son bir not kim söyledi bulamadım ama "Bir kadın güzel diye birlikte olmak bir adam zengin birlikte olmak kadar mantıklıdır"




  • Şu şartlarda Türkiye de evlilik ahmaklıktır sadece,kadın erkek eşitliğinin zerre olmadığı,kadına pozitif ayrımcılık gibi saçma sapan bir kuralın olduğu ülkedir burası çünkü.

    Gerçekte erkeğin adı şu ülkede hiç yokken..en çok yaygarayı yine kadın çıkarır..

    Kadın işine geldiğinde eşitiz der,ama kalabalık otobüse,metroya bindiğinde bunu hemen unutur...

    İş hayatında da böyledir,kadın sabah gelir hiçbir şey yokken mal mal surat yapar..çünkü akşam izlediği dizisinde morali bozulmuştur...sevdiği oyuncu başkasını seviyordur artık....

    Egosundan burnunun ucunu dahi göremez yerli kezbanlar..
    Bu kezoların makyaja,saça giyime harcadığı parayla, Afrika da onlarca aç ülke doyar..
    1500-2000 e çalışıp bir çizmeye 500 lira veren iki ayaklı andavallar vardır..parayla Adriana olunacağına inanırlar hala..

    Evlenmek istersiniz gidersiniz istemeye,önünüze devlet borcu gibi liste koyarlar...imf bile kurtaramaz sizi sonra..
    Kısaca müstakbel baldızınıza kolyeden,kızın abisinin boynuna takacağı tasma zincire kadar yazılıdır o listede...

    Ayrıca herşeye okey diyerek evlenseniz bile yine kurtulamazsınız it gibi çalışsanız da sürekli bir çevreyle kıyaslanırsınız...bak 7 numara arabayı değiştirmiş 9 numarada ki de karıyı belki örnekleri bitmez.

    Uzatmayım fazla sabaha kadar yazarım zira.. ama diyeceğim,şu dönemde sırf sizi siz olduğunuz için menfaatsizce sevebilen ve buluştuğunuz da simitçiye gitseniz dahi şikayet etmeyen dırdırı olmayan aklı başında bir kız bulursanız da hemen sarılın bırakmayın onu...ve halinize şükredin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 4 Ocak 2018; 9:31:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Buhar Abi kullanıcısına yanıt
    Ulan çok açıksın ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlilik sözleşmesi yaparsanız nafaka ve tazminat derdiniz olmaz.

    evlenirken düğün yapmayacağınızı söyleyin

    ayrıca evi dizerken 2. el eşya ile kuracağınızı söyleyin.



    bunları kabul eden güzel bir bayan bulursanız hemen gidin evlenin.

    kimse evlenmemek istemez ama şartları kabul eden bayanı önceden bulmak lazım.

    tabi ki paranız olsa bile pahalı düğün ve sizi çok masrafa sokan bayanla evlenmeyin!!!



    yorum yazın lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenmemenin bir çok nedeni var.
    Birincisi ülkemizde yaşayan insanların büyük bir bölümünün ekonomik şartları evliliği kaldıracak düzeyde değil maalesef.Düğün,nişandan tutunda bir evi geçindirmenin bir çoçuğa bakmanın ne kadar zor olduğu ortada.Hal böyle olunca evlenmek korkutucu bir hal alıyor.

    İkincisi ise insanlar zaten cinsel isteğini evlenmeden de giderebiliyor.Eskiden görücü usulu evlilikler vardı.İnsanlar evlenmeden önce birlikte olmak şöyle dursun sevgili bile olamıyordu.Cinsel ihtiyacını gidermek bir nevi evlenmekten geçiyordu bu da insanları daha fazla evliliğe teşvik ediyordu.Şuan böyle bir durum söz konusu değil insanlar zaten cinsel isteklerini bir şekilde giderebildikleri için evliliği çok da gerekli görmüyorlar.

    Üçüncüsü ise insanlar çevrelerindeki evliliklere bakıyor.Çoğu sorunlu,mutsuz..
    Günümüzde binlerce insan tek celsede boşanıyor.
    Yani evliliğin de saadet getirdiği görmeyince evlilikten soğuyor insanlar.

    Dördüncüsü ise kadının iş hayatına atılması ve kendi ayakları üzerinde durması.
    Eskiden kadınlar 18 li yaşlarda evlenip evde çoluğuma çocuğuma bakayım derdindeydi.
    Şimdi kariyer yapma derdinde olan kadının üniversiteyi bitirip işe girmesi 25 yaşını buluyor.
    Bu da evliliği geciktiren bir neden.

    Daha böyle yüzlerce neden yazılabilir.Hiçbir şey sadece bir nedene bağlı değildir.
    Eğer öyle düşünüyorsanız olaya sadece kendi bakış açınızdan bakıyorsunuzdur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    Ömür boyu nafaka nasıl olabilir anlamıyorum gerçektende..Tamam kadının mağdur olmaması için gereklidir ama en fazla 2-3 yıl olmalı bu süre.Kadın evlenmezse ömür boyu ödüyorsunuz nafakayı.Böyle saçmalık olmaz..Evlenirken böyle şeyleri gurur yapacak birisiyle evlenmek lazım.Karakter olarak yiyici bir kadınsa boşanırsan vay haline..

    Kimse evlenmek istemiyor - Tabi istemez


    Zihniyete bak..Evlenmek kötü değildir.Yeter ki evlendiğiniz kadın gururlu olsun..Onun için kendi ayağı üstünde duran kadınlarla evlenin..Ev kızı diye tabir ettiğimiz boş beleş varlıklardan uzak durun..

    Vay tipine koyduğumun karısı sadece 2 ay lan umarım akraban değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evleneceğiniz kişi çok önemli ama en önemlisi ailesi. 4 yıllık evliyim ve evlenirken eşimin ailesi benden hiç bir talepte bulunmadı. ne altın ne takı :) düğün günü baldızın kuaför parasını bile kendileri verecekti dedim o kadarda olmaz :) tek bir istekleri vardı oda kızlarının mutlu olması.

    sadece düğün yapmak istiyorlardı ama benim düğün yapacak kadar durumum yoktu. ancak kredi çekersem düğün yapabilirdim ama krediye de gönlüm hiç razı değildi çünkü evlilik sonrası borç ödemek istemiyordum. ev masrafları eşyalar şu bu derken ailesinin tek isteği olan düğün şartları zorlayarak pazar gündüz düğünü olarak yapabildim ve çokta güzel oldu çok eğlendik :) bizde kır düğünü yapabilirdik ama krediye ve borca girmeden güzel bir salonda gündüz düğünü yaptık ve boşa para harcamamış olduk :)

    sonrasında ne mi oldu ? evlendikten sonra kır düğünü gibi tek gecelik gereksiz olaylara harcamadığımız para ile hemen bir araba aldık. iki hafta çok güzel tatil yaptık ve en önemlisi gereksiz harcama olmadığı için düğün borcu ödemedik :) çevremde evleneli 3 sene olmuş kır düğünü yapmış ama hala borcunu ödeyen arkadaşlarım var ve yazları borç ödemekten tatile bile gidemiyorlar.

    Allah insanlara düşünsün diye beyin vermiş. bu beyni bu kadar basit bir işlemde kullanamayan insanlar zaten ömrü boyunca borç ödemeye ve sonrasında yine mutsuz olmaya mahkumdurlar.

    Ha eşimin ailesi tam tersi her şeyi isteseydi eğer eşimi çok sevmeme rağmen kesinlikle bu iş olmazdı ve tek başıma hayatımı yaşam kalitesinden ödün vermeden sürdürürdüm. ne olursa olsun yaşam kalitenizi hiç bir insan için düşürmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duggac -- 4 Ocak 2018; 10:46:41 >




  • İngiltere ve Abd'de gold digger denen bir kavram vardır.Kızlarımız onları geride bırakma yolunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    artık buna bir çözüm getirilmeli artık ithal gelinmi ihraç edilecek ne olacaksa


    Dul olsun, genç kız olsun, ülkemiz Suriyeli doldu (dalga geçmiyorum, 10 yıl içinde ülke nüfusunun dörtte biri Suriyeli olacak bu gidişle. Vatandaşlık da alıp Suriye'ye dönmezler büyük ihtimalle). Al sana "ithal gelin". Yok ben ak tenli, sarışın, mavi gözlü süt gibi yabancı hatun istiyorum diyorsan, "onlar da zaten kara kuru Türk erkeği bekliyordu" derim. Davul bile dengi dengine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 13 Ocak 2018; 10:42:25 >




  • 27 yaşındayım. Ailemden ve etrafımdan sürekli evlilik ile ilgili baskılar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Sorulunca dindar oldugunu iddia eden halkimiz is bu konuya gelince dinini unutuyor maalesef. Kuran a gore erkegin "gucu oraninda" mehir istenebilir. "Gucu oraninda" kelimesi boşuna degil. Yani borca girmeyecegi, elindeki imkanlar olcusunde verecegi bir miktar. Hic parasi yoksa " okuma yazma öğretmek" bile mehir olarak belirlenmiş zamaninda. Mevcutta adam evleniyor,borc odemekten 5 yil kendine gelemiyor.

    Hangi din, hangi dindarlık? Evliliğe gelene kadar neler neler var. Sen işini sağlam yapan kaç tane usta gördün? Kazık atmadan mal satan, neyse olduğu gibi söyleyen esnaf gördün mü? Kodaman görünce boynunu bükmeyen, zayıfla güçlüye ayrı muamele çekmeyen kaç kişi var hayatınızda?
  • Evlilik zar gibidir, 1 de gelebilir, 6 da.
  • ayrı dünyalarda yaşıyoruz herhalde.
    şurda yazılanları sadece duyuyorum hiç görmedim ne kendimde ne etrafımda.

    bence çevreniz bozuk gençler.
  • Çevreni değiştir.
  • Baslikta yazilanla, yorumlardaki aglamalar %100 zit

    Seni sevebilecek saygi duyup erkek oldugunu sana hissettirecek kadin bulmak yerine, hemen olsun yokluktayiz mantigiyla gidip kezonun biriyle evleniyolar

    Kezoda, bizim denyodan once haliyle erkek gormemis; gordugu ilgi fazla geliyor ve gormemislik damari basip simariyor

    Bakti ki erkekleri tavlamak kolay, rotasini ceviriyor haliyle..



    Bi yorum var mesela baslikta likelanmis, sumsukluk edip ailesine yakin oturan arkadasiyla ilgili

    Cocuk birak evde rahat yasamayi dile getirmeyi, eve bile gidemiyomus

    Neymis? Kizin ailesi evdeymis shfhjd ya once bi erkek olun, kadininiza hissettirin sonra yasarsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devamlı baskı kuruyor çevre evlilik için. Ama daha kız bulmadan ailemin 3 gün 3 gece düğün yapasi var. Toplumsal gelenek görenek adet vesaire inancımin gerekliliği harici herşeyi boş gören bir insan olarak . En sonunda yapacağım olay sadece nikahtan geçecek sanırım.



    Görüşmeler de bulunduğum kızlar asgarî ücretle çalışanından tutun avukatina kadar. Allah'ım sanki düğün günü için doğmuş ama hayatta 1 sefer takıntıları var istiyor ki 50 bini 1 güne gömüp 2 sene borç ödesin.

    Allah Hidayet versin . Sosyal medyayla alakasi olmayan birilerini bulmak lazım.

    İnsanların gösteriş merakından evliliklerini basşlamadan bitirdiklerini gördüm. Ayrıca bilinçsiz ailelerin baskısı liseden beri beraber olan insanlar evlilik arefesinde bırakıyorlar birbirlerini .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hata aslında biz Türk erkeklerinde.

    Peşin peşin ailelerden yardım almayalım her şeyi ikimiz yapalım deyin. Bu konu gençlerin yaptığı en büyük hatalardan birisi. Hani diyorsunuz ya eskiler nelere katlanmış şimdikiler katlanmıyor diye. Bunun en büyük nedeni o eskilerin bir şeyler için beraber mücadele etmesi. Yeri gelip sabanı beraber çektikleri için birbirlerinin kıymetini biliyordu eskiler. Sizinle beraber elini taşın altına koymayacak insan ile değil evlenmek, sevgili bile olmayın. İki taraf da aynı şekilde emek versin bakalım o zaman ilk tartışmada boşanmayı düşünüyor mu?

    Ama yok tabi bizim paşalar baba parası yiyecek ya (ki bazı aileler de ona buna hava atacak). Kendi kazanmadığı para ile 5 yıldızlı otelde yemekli düğün isterler. Hatta kız bunu ister, oğlan da ne hikmetse başka kız bulamayacağını düşünüp buna hayır diyemez.

    Kızlara hayır demeyi öğrenin. Hatta sadece kızlara değil, ailenize de hayır demeyi öğrenin.

    Evlilik sürecinde pek çok saçma şey ile karşılaşacaksınız;

    -İstenen eşyalar size pahalı ve gereksiz mi geldi? hayır deyin.

    -200 TL maliyetli gelinliği size 15 bine mi itelemeye çalışıyorlar? hayır deyin.

    -Ona buna hava atmak için, akşamına sizin aç kalacağınız, kimsenin de memnun kalmayacağı saçma bir düğün mü isteniyor? hayır deyin...

    bu gibi saçmalıklara hayır demeyi öğrendiğinizde karşınızdaki insan da yavaş yavaş sizin dümen suyunuza gelecektir.

    Siz her şeye he derseniz şunu unutmayın, taviz musluğunu bir defa açarsanız bir daha kapatamazsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: At sahibi

    Devamlı baskı kuruyor çevre evlilik için. Ama daha kız bulmadan ailemin 3 gün 3 gece düğün yapasi var. Toplumsal gelenek görenek adet vesaire inancımin gerekliliği harici herşeyi boş gören bir insan olarak . En sonunda yapacağım olay sadece nikahtan geçecek sanırım.



    Görüşmeler de bulunduğum kızlar asgarî ücretle çalışanından tutun avukatina kadar. Allah'ım sanki düğün günü için doğmuş ama hayatta 1 sefer takıntıları var istiyor ki 50 bini 1 güne gömüp 2 sene borç ödesin.

    Allah Hidayet versin . Sosyal medyayla alakasi olmayan birilerini bulmak lazım.

    İnsanların gösteriş merakından evliliklerini basşlamadan bitirdiklerini gördüm. Ayrıca bilinçsiz ailelerin baskısı liseden beri beraber olan insanlar evlilik arefesinde bırakıyorlar birbirlerini .

    O insanlar evlenmek mi istiyor yoksa seninle evlenmek mi istiyorlar diye sorsaydın keşke.




  • xooa kullanıcısına yanıt
    yanmış beyin
  • urugakhina U kullanıcısına yanıt
    Muhabbet ilerlemeden bırakıyorum zaten. Maddi sıkıntım yok ama israfı bilmeyen insanlara da anlatamıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.