Şimdi Ara

kingston hyperx 1600 mhz 2*2gb ram mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hyperx 2gb 1600 Mhz ramime ek olarak aynı ramden bir tane daha daha aldım. ama şöyle bir sorun çıktı ramleri 2 sini aynı anda takınca maviekran hatası alıyorum ve bu hata sabit bir hata değil değişik hata kodları veriyor. ramleri teker terker takınca her hangi bir sorun yok ikisinde de... işletim sistemi win7, anakartım ise" GIGABYTE 790XT-USB3 AMD 790X+SB750 AM3 DDR3 1866MHz (O/C) Anakart " benim düşüncem win 7 ile alakalı bu akşam format atıcam bakalım ne oalcak ama başka bir nedeniş de olabilir yardımcı olursanız sevinirim.



  • Aldığınız remlerin ürün kodu da aynı mı ? Gecikme süreleri farklı iki model olabilir.
  • kodları da aynı ve gecikme süreleri ikisininde cl9
  • Merhaba, bende de aynı RAM'den var ben de dual kit olarak almıştım, durumumuz aynı sayılır yani. Anakartım ASUS M4N68T-M ve dual kit'i slotlara takınca bilgisayarı açtığımda POST ekranı çıkmıyor bile, makine restart çekiyor boyuna, fakat teker teker takıldığında gayet sorunsuz çalışıyor. Bir çözümü olmalı bunun. Ayrıca Dual kit olarak destekleniyor anakartımca RAM'ler onu da söyleyeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tog-teber -- 24 Ağustos 2010; 14:47:37 >
  • Sizin anakartın listesinde ise bir Dual Kit Kingston HyperX 1600mhz DDR3 desteklendiği yazıyor ama yine de kodlarını karşılaştırıp kontrol edin derim. Belleğin kodu belleğin hemen üzerinde yazar. http://download.gigabyte.ru/memory/mb_memory_ga-790xt-usb3.pdf

    Benim konum da burada, DUAL DDR3'de Problem, çözüme ulaşabilirsem sizi haberdar edeceğim, problemlerimiz çok benzer gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tog-teber -- 24 Ağustos 2010; 14:57:05 >




  • şu anda ramler mavi slottaydı beyaz slota aldım ve win7 nin başlangıç progranlrını sıfırladım böyle denediğimde mavi ekran gelmiyor. ama starcrafft 2 oyununda daha önce olmayan oyunda takılmalar başladı.
  • bir mavi bir beyaz denediniz mi öyle çalıştıranlar vardı daha önce. bir de etiket voltajını veriyorsunuz değil mi?
  • Arkadaslar aynı sorun bende de vardı. Heralde 32 bit işletim sisitemi kullanıosunuz. 64 bit yükelyin daha sonra ramlernizi takın büyük ihtimal sorunlarınız hallolur.
  • slotların yerlerini değiştirdim 2si mavideydi 2 sini beyaza ladım ustune 2 gb lik bir ram daha aldım o da beyazda su an sorun yok
  • arkadaslar bende de aynı sorun var, denemedigim bank kalmadı tum kombinasyonlarda tek tek caisiyor. işletim sistemim xp 32bit. işin ilginc yanı bu sistemi 1,5 senedir kullanıyorum tık denemedi suan neden sorun yaratıyor.?
    napabilirim? ramlerin voltajlarını kac yapsam sorun duzelir.

    KINGSTON 4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 1600MHz CL8 XMP Ram
    ASUS M4A79XTD EVO
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_karizma

    arkadaslar bende de aynı sorun var, denemedigim bank kalmadı tum kombinasyonlarda tek tek caisiyor. işletim sistemim xp 32bit. işin ilginc yanı bu sistemi 1,5 senedir kullanıyorum tık denemedi suan neden sorun yaratıyor.?
    napabilirim? ramlerin voltajlarını kac yapsam sorun duzelir.

    KINGSTON 4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 1600MHz CL8 XMP Ram
    ASUS M4A79XTD EVO

    yazılımsadır, bellekler yanmadığı sürece durduk yere bozulmaz ki zaten tek tek çalışıyormuş, sistemi geri yüklemeyi deneyin, olmazsa format deneyin, virüs bile mavi ekran verdiriyor.
  • Aynı sorun bende de vardı. Dual olarak çalışmıyorlardı ama tek tek çalışıyorlardı. Bu soruna çözüm yok ramler bozuk garantiye gidecek yenileriyle değişecek. Bende öyle oldu.
  • nette biraz arastırdım ram voltajlarının arttırmasıyla duzelebilecegi soyleniyor. ama kac yapmalıyım orasını bilmiyorum. gecen gun pc calisiyor ama ekrana goruntu gelmiyor ve ram saymıyor sorunu vardı. o sorun duzeldi bu patlak verdim. buarada, bios pilini cıkartıp taksam. herhangibir soruna neden olurmuyum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_karizma

    nette biraz arastırdım ram voltajlarının arttırmasıyla duzelebilecegi soyleniyor. ama kac yapmalıyım orasını bilmiyorum. gecen gun pc calisiyor ama ekrana goruntu gelmiyor ve ram saymıyor sorunu vardı. o sorun duzeldi bu patlak verdim. buarada, bios pilini cıkartıp taksam. herhangibir soruna neden olurmuyum?

    birşey olmaz, ram slotlarının içini de temizleyin, elektrik süpürgesi ile çekebilirsiniz, ram'leri farklı slotlara takmayı deneyin, amd'de ram voltajında sıkıntı olmaz, 1.9V'a kadar çıkabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.