Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Kioxia 240gb firmware nereden bulabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba firmware uçmuş bir kioxia 240gb sata ssdim var. Kendi programı ssdyi tanımıyor bu yüzden firmware yükleyemiyorum. İnternetten genel firmware leri indirdim ama orijinal sbfa17.1 olanın ki yok şu an Windows diski başlatamıyor s11 id ise nandlara ulaşamıyor. Kioxia nin sitesinde de firmware paylaşımı bulunmuyor. Bu firmware e nasıl ulaşabilirim. Yanlış yükleyip brick yapmak ta istemiyorum.




  • kioxia nın kendi yazılımı olacaktı. onu bul .onunla güncelleme yap. ama ssd de firmware uçmaz. aslında bios vs uçacak yazılım değildir. nasıl oldu bu iş? bilelim ona göre biz de önlem alalım.

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

    İşte kioxia nın kendi yazılımı ssd yi tanımıyor sorun orada. Sata ssd olarak görünüyor disk adı farklı olunca da tanımıyor. Kontrolcü phison ps3110 internette araştırırken satafirm s11 hatasına ulaştım adı farklı ama çalışma süresi ve yeniden başlatma sayısı aynı olunca ki 13 yıldı yanlış hatırlamıyorsam aynı hata olduğuna kanaat getirdim.

    Disk bir an gidince dedim ölü yandık içini açtım yanık birşey de gözükmüyor. USB den bağlandığım zaman farkettim disk kendisini başlatmak istiyor bakınırken disk yöneticisinde başlatılmamış olarak gözüktüğünü farkettim ama bir türlü başlatamadım araştırırken japon sitesinde kontrolcüyü öğrendim oradan Rus sitelerinde dolaşırken çalışma süresi ve başlatma miktarı aynı olan diskin satafirm s11 hatası olduğunu gördüm ondan sonra da firmware araştırmaya başladım uygun da bulamadım.

    Zamanında Sandisk Avrupa bölümüne soru sormuştum onlar Türkiye'ye gönderdi onlarda azarlayıcı bir e-mail atmışlardı o yüzden kioxia Avrupa bölümüne yazmak ta istemiyorum  





  • gezgin G kullanıcısına yanıt

    1 kioxia toshibanın. sandisk zaten nasıl bi marka onu biliyoruz konuşmayalım :D

    2. sayaç durumları ne alemde? yüksek falansa ssd ömrünü yemiş olabilir. hele düşk boyut ramle çalıştırdı isen bozulmuş olabiir

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

    Şu şekilde

    Kioxia 240gb firmware nereden bulabilirim
  • Bu arada yanlış hatırlamışım çalışma süresi 13 değil 31 yılmış

  • abi 31 yıl kullanıldı diyor. sana bu normal mi geldiş :D program yanlış ölçüyor.

    kioxia daha doğruswu toshiba nın programı tanımıyorsa ölmüş demektir. zaten firmware uçmaz. firmwareyi taşıyan çip arzalanmaz zaten. ssd öldüğü için kendini kapamıştır.

  • İşte bu sureyi 31 yıl 17 gün 10 saat verenler satafirm s11 hatası oluyor. Ki yeniden başlatma sayısı da aynı yoksa 31 yıl önce değil ssd HDD daha yeni yeni cıkıyorduKioxia 240gb firmware nereden bulabilirim 

    Ssd yeni alındığında sürekli sağlık kontrolü takip ederim sonra sonra artık umursamaz oluyorsun. En son kioxia ya baktığımda %92 idi oda 1 senede sonraki 2 sene de en fazla %50 ye düşmesi lazım kitlenirse salt okunur olması lazım hadi oda olmadı ssd nin adı niye değişiyor ki. Aynı problemi hilevel gigabyte vb bir sürü markada yaşıyor ama kioxia da yaşayan ilk benim herhalde internette göremedim.

  • Bu akşam ne olursa olsun diyip işe giriştim. Firmware sata dan yüklendiğinden depodan eski kasayı çıkardım yıllar sonra. Uygun olabilecek firmware seçtim ve yükledim. Bingo disk canlandı.

    Şuan resimde görüldüğü gibi yeniden canlandı.

    Kioxia 240gb firmware nereden bulabilirim
  • gezgin G kullanıcısına yanıt

    canlandığına sevindim de. neden gerek kaldı? bu firmware uçması noırmal değil. gerekirse kioxia ya dava açabilirsiniz. garanti süreci bitse bile bu tür bi problem olmaması gereken bir problem. bios eeprom firmware bunlar uçacak şeyler olamaz. demek ki toshiba buı seride gerçekten ucuz ürün kullandı. e o zaman turbox dan ne farkı kaldı abi? 3 gün sonra o ssd yine göçer de içinde verin kalırsa napacan?

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

    Hiçbir şey yapamazsın garanti içinde bozulsa dahi olacak şey yenisini vermek olur. Hiç bir marka sana tazminat vermez dava açsan ne olacak.

    Sorun ucuz kontrolcü kaynaklı. Peki niye kullanıyorlar çünkü ucuz. Biz niye alıyoruz ucuz. Alanların haberi var mı yok. Bilindik marka diyorsun hem de ucuza diyorsun alıyorsun.

    Bir daha yazılım silinme ihtimali var mı diğer bu sürücüye kullanan diskler kadar, belki hiç sorun çıkarmayacak. Asıl sorun yazılım sıfırlandığı için ssd sağlığı %100 den başladı. Yazılan TB ları hiç yazılmadı kendini fabrikadan yeni çıkmış sanıyor.

    Ssd ye olan güvenim azaldı. İçinde önemli bilgim de yoktu çok şükür ama diğer ssd lerime de şüphe ile yaklaşmaya başladım. Önemli bilgilerimi harici HDD de tutmaya özen göstereceğim bundan sonra.

    Herkese ssd nin en dandiği bile candır diyordum bu sözümü de bırakacağım boşuna millet Samsung a o kadar parayı vermiyormuş yani.





  • gezgin G kullanıcısına yanıt

    arkadaşım ne diyorsun ne anlatıyorsun? firmware kontrolcüde mi de :D

    firmware bozulmaması gereken bi bölüm. senin bahsettiğn çok farklı. kaldı ki samsung da da data bozulması hiç yok sanıyorsun.

    ayrıca wd yi batırma noktasına gelen davalardan da haberim yok sanırım.

    öyle kolay işler değil.

    Kioxia 240gb firmware nereden bulabilirim

    azıcık mantıklı tutarlı konuşun. bunun için de gözünüzü açın bi etrafa bakın. akşam akşam insanı yormayın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.