Şimdi Ara

kira kontratı çok önemli lütfen yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,Ankarada y.mahallede kalıyorum bir ev ortağım var karaktersizin teki yapmadığı hainlik kalmadı bana karşı eve giren çıkanlar belli değil uzun süredir çekiyorum ve şimdi kontrat meselesi var önümüzde evden ayrılan şerefi olmayan şahıs eve rahatça girip çıkıyor aylardır ev ortağım bundan korktuğu için bi şey diyemiyor şimdi ev sahibinle konuştuk kontratta ikinizin de adı geçebilir demişti.Fakat karaktersiz ev ortağım 'ben üstüme alıcam sen yarın öbür gün cıngar çıkarırsın'gibisinden laflar etti bu benim hakkım kullanmak istiyorum.Ben şimdi evsahibine gidip bunun da haberi oldugunu söylerek onun da adını oraya ekleyerek kontrat yapmış olursam ve ev ortağım da bunun böyle olmadıgını habersiz oldugunu bildirmesi üzerine tek taraflı olarak kontratı fesh edebilir mi?Lütfen bu konuyla ilgili bilginiz varsa yardımcı olmaktan geri durmayın benim için hayat memat meselesi..



  • başka ev mi yok memlekette,sal gitsin hepsini
  • Hiçbişey anlamadım
  • arkadaşlar gayet açık belirtniştim oysaki bakın ev arkadaşı benim kontratı üstüne almak derdinde ve bunun sürekli gelen bir arkadaşı var aylarca kalıyor kızarkadaşıyla evli çift gibi ve bundan da korktugu için bi şey diyemiyor ve bu adiyi bana savunuyor bende yarın öbür gün benim bu evde malıma veya canıma bir zarar gelme durumunda yasal hakkım olsun istiyorum yani ben tutup da polisi falan aradgımda mahkeme olayları falan olursa hakkım olsun diye o yüzden kontratı tek başına üzerine almasını istemiyorum
  • arkadaşlar durumu belirttim işte kısacası ben evsahibi ikimizin kalıcağımızı biliyor kendisi de denişti zaten ikinizin de kontratta adı olsun diye yani ben ev ortağımdan habersiz gitsem evsahibne ve ikimizinde adının olduğu bir sözleşme yapsam sonra kendi imzamı atsam bitirsem işi bir sorun olur mu?
  • Kira sözleşmeleri iki taraflı sözleşmelerdir. Dilediğiniz zaman bir ay önceden ihtar çekmekle sözleşme feshedilemez (Aksi sözleşmede kararlaştırılmadıkça).
    Sözleşmede başkaca şart yoksa kira kontratının bitim süresine bir ay kala ihbarda bulunarak kontrat feshedilebilir.
  • Teşekkür ederim bilgi için.Yardım istemiştim karşılık alabilmem gerçekten beni sevindirdi.En azından bu açık ve net bir şekilde paylaştığım konuyu nasıl olup da 'Hiçbirşey anlamadım'şeklindeki bir ifadeyle anlamadığını benimle paylaşan kişi veya kişilerin ardından böylesi bir yardım almak gerçekten insana biraz olsun moral veriyor.Az önce belirttiğim ifadeyle asla kıyaslamıyorum sadece verilen dikkate değer verdiğimi belirtmek istedim.Ne acıdır ki insanın dostlarını iyi seçmesi lazım ve kaybetmemesi lazım elinde olmasa bile ne yazık ki ben bunu başaramadım...
  • Ama ınanın bende anlayamadım.Yardım ıcın gelmıştım.Neyse bırı anlayıp cevap vermış.
  • neyse anlayan birisi çıkmış
  • Niyetiniz illa ki ikinizin de adının kontratta yazılması ise, bu zaten yasal zorunluluktur çünkü standart kira sözleşmelerinde "3. şahsa kiralanamaz" diye bir madde vardır ve o evde ikamet edip de kontratta adı yazmayan kişi "3. şahıs" durumuna düşer ve diğer kişi bunu kullanarak polis zoruyla o şahsı evden çıkarabilir.
    Bu nedenle, eğer orada kalmayı planlıyorsanız, mutlaka kontratta adınızın bulunması gerekir. Bulunmasının en büyük artısı budur; ve en büyük eksisi ise elektrik-su-doğalgaz gibi borç talma durumlarında borca iki kişi ortaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Niyetiniz illa ki ikinizin de adının kontratta yazılması ise, bu zaten yasal zorunluluktur çünkü standart kira sözleşmelerinde "3. şahsa kiralanamaz" diye bir madde vardır ve o evde ikamet edip de kontratta adı yazmayan kişi "3. şahıs" durumuna düşer ve diğer kişi bunu kullanarak polis zoruyla o şahsı evden çıkarabilir.
    Bu nedenle, eğer orada kalmayı planlıyorsanız, mutlaka kontratta adınızın bulunması gerekir. Bulunmasının en büyük artısı budur; ve en büyük eksisi ise elektrik-su-doğalgaz gibi borç talma durumlarında borca iki kişi ortaktır.



    gerçekten çok teşekkür ederim durumumu gayet iyi analiz etmişsiniz.Çok iyi anladım benim de merak ettiğim buydu gelin görün ki lanet ev ortağım bu yasal hakkımı kendince elinden almaya beni safdışı bırakmaya çalışıyor tek başına kontratı üzerine almasının ardında tabi ki kötüniyetli düşünceler var ama artık kararımı verdim bu lanet yerden ayrılıyorum yine de ilgilenen herkese teşekkürler...




  • evden ayrılınca kirayı ödemek zorunda kalmadın mı ?
  • hocam bu mesele çoktan bitti, başka bir yerde yaşıyorum çıkarken de kira falan ödemedim, ne diye ödeyeyim? Zaten onca haksızlığa uğradım bir de üste para verecek değildim.
  • Ya bu konu hortlamışken bende birşey sormak istiyorum
    Şimdi bizim bir arkadaş evi var 2 öğrenciye evi kiraya vermiş evde şimdi 3-4 kişi kaliyormuş kirayıda 8-10 gün sürekli geç yatiriyor çocugunda takstleri var yakın arkadaşım oda taksitlerini karttan gec yatirmak zorunda kalıyor olan krei kartına oluyor ve kiracılar kirayı yatırıken 400'den anlaşmışlar 197 197 yatiriyorlar banka kesintisini ev sahibine bırakmışlar 7 aydır böyleymiş hem gec hemde eksik ve evin bir yeri yaptırılacak diye ev sahibine ilgileneceksin diyormuş arkadasa dedim çağır kiracını biz biz ilgilenlim dedim 18 yaşında arkadas 32 yaşında ugrasiyor ne yapsn hukuki yoldan
  • Sözleşmede kira bedeli ne ise meblağın tamamı evsahibine verilmek zorunda bu yasal zorunluluk. Hesaba yatırma hususu boşuna değil eğer eksik para yatırma durumu sözkonusuysa hesabın bir dökümanı alınarak yasal işlem başlatılabilir. Bir de şöyle bir durum var biz bankayı karıştırmıyoruz işin içine elden teslim ediyorum benim de geç yatırdığım oluyor ama evsahibim de izan izahat sahibi biri sağolsun. Karşılıklı anlayışla yürür bu kiracı-evsahibi ilişkileri...
  • Senin gibi kiracı anlaşılır be kardeş de bu kiracılar zulum ettirmş arkadasa ne vaktinde ne adam gibi konuşa bile yok hemde kız olacakalr evde 4-5 erkek arkadaşı var 3 kız evin düzenini kaçirmişlar
  • Doğrudur. Bütün kiracılar iyi huylu, anlaşılır ya da sakin insanlar olmayabiliyor. Ben lazım gelen önerimi yaptım gerisi arkadaşınıza kalmış. Bu diyeceğimi 'sosyal mesaj vererek sosyal olma kaygısı taşıyan tip' olarak değerlendirenler de olabilir tabi ama belirtmem gereken şu ki, bu ülke haksızlığa karşı susanlar nedeniyle her anlamda geriye gidiyor. Susmayın! Hakkınızı arayın gerekli işlemleri yaptırın.
  • sonuna kadar katiliyorum sustukça kanı emiliyor milletin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.