Şimdi Ara

KİRA TESPİT DAVASI SONUCU NE ZAMANDAN GEÇERLİ OLUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 6 yıldır oturduğum evde ev sahibim bana kira tespit davası açtı. Mevcut kiraya yüzde 150 zam önerdim kabul etmedi. Kendisinin talep ettiği zam oranı yüzde 350. Ve dava açtı. Sözleşme yenileme tarihimiz 1 kasım. Sorum şu. Ev sahibi bana ihtar çekmedi. 20 ekimde dava açmış görünüyor e devlette. Arabulucu süreci başladı. İş davaya kalsa ve mahkeme bir kira bedeli belirlese; belirlenen bu bedelin başlangıç tarihi ne kabul edilecek 1 kasım 2023 mü yoksa bir sonraki yıl mı umarım sorumu doğru aktarabilmişimdir. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.İyi akşamlar...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1 kasımdan önce davayı açtığı için, dava uzun dürse bile, dava sonucu rakam tespit edilen kira tutarı 1 kasım 2023 den itibaren geçerli, diyelim dava 1 kasım 2024 sonuçlandı, tespit edilen rakam ödediğin kiradan düşükse aradaki farkı ödemen gerekebilir. Bence %350 olmasa bile bir bilirkişiye danışıp tespit edilebilecek rayiç bir rakamı öde kira olarak, karşı komşun kaça oturuyor alt katın üst katın, yeni artırım yapmış komşuların ne kadar artırmış şuan ne kadar ödüyor, hepsini bir harmanla ortalama bir rayiç belirle onu yatır, mahkeme bilir kişi arayacak, çevredeki emlakçılara soracak eski kiracı olduğunu değerlendirip ortalama bir bedel belirleyecek, şuan boş daire var diyelim 15 bine tutuldu yeni, direk sana 15bin demek diğer dediklerimle harmanlayıp, 9-12 bin gibi birşey çıkarabilir mesela, bu rakamı sen tespit edip yatırırsan zaten dava konusuz kalır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim cevabınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mixenon kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için tekrar teşekkür ederim okuyan arkadaşlar için de başlarına aynı şey gelirse neler yaşayacaklarını bilmeleri için süreci anlatayım;

    Dün Arabulucu sürecini tamamladık. karşı tarafın avukatı ile görüştüm arabulucunun yanında. ev sahibinin talebinin "yüzde 350'den %400 zamma yükseldiğini" söyledi. Ben de kendi teklifimi yineledim ve evden bir yıl sonra çıkmayı taahhüt ettim tahliye taahhütnamesi de düzenleyebileceğimizi söyledim. Arabulucu ve karşı tarafın avukatı ev sahibini birkaç kez arayıp söylediğim şartlarda anlaşma için ikna etmeye çalışsalar da ev sahibi ikna olmadı ve arabuluculuk Dosyası kapanmış oldu artık dava sürece başlayacak.

    arabulucu sisteminin işe yarayabileceğini gördüm ama devlet bu noktada dava dosyalarına azaltabilmek için güzel bir formül bulmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.