Şimdi Ara

Kiracı telefonu açmıyor, kapıyı da açmıyor ama mesajları görüyor. Sizce ne yapmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
8.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 kere ihtar cekiyorsunuz. Sonra tahliye davasi aciyorsunuz. Verilen sure icinde tahliye etmezse gorevliler gelip evi bosaltiyor. Bunun icin 1000 küsür lira para aliyorlar. Diger evrak isleri falan da bi 400-500 lirayi bulur. Yani toplamda bi 1500-2000 lira gibi bir sey olur. Surecin tamamlanmasi da bi 5-6 ayi bulur.
  • Ailesinin evini biliyorsan özelden adresini gönder kardeşim tahsilatı biz senin adına yapalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEHET

    2 kere ihtar cekiyorsunuz. Sonra tahliye davasi aciyorsunuz. Verilen sure icinde tahliye etmezse gorevliler gelip evi bosaltiyor. Bunun icin 1000 küsür lira para aliyorlar. Diger evrak isleri falan da bi 400-500 lirayi bulur. Yani toplamda bi 1500-2000 lira gibi bir sey olur. Surecin tamamlanmasi da bi 5-6 ayi bulur.

    Teşekkürler. 5-6 ayın kirasınında alamayınca ciddi sıkıntı yaratacak bir durum :(

  • kendi evimiz var. kiracılardan çok çektiğimiz için şu an boş duruyor. biz kirada oturuyoruz. kira gününden 5 10 gün önce ödeme yaparız genelde. adam öyle şaşırıyor ki bu duruma yıllardır kirayı arttırmadı. geçen üzüldük adama biz 200 lira zam yaptık kendi kiramıza =)


    yok abi bizim milletten adam olmaz. acırsın ucuza ev verirsin sömürmeye başlar. pahalıdan kiraya verirsin bi bakmışsın kaçıp gitmiş. ortası yok bu işin. tanrı ev sahiplerine sabır versin çok zor. ben olsam polisle giderim kapısına.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    Benim gibi farklı numaradan ara derdini öğren

    4-5 ayrı no da denedim açmadı.


    İlginç olan durum adam gibi telefonu açsa kirayı ödeyemiyorum dese zaten bir şey demeyeceğim veya evi boşaltıyorum derse zaten bir şey yapmayacağım telefonu açmayınca işler iyice sarpa sarıyor

  • Traful T kullanıcısına yanıt

    Evine uğra,halini hatrını sor ,sana telden ulaşamadım hayırdır bir sıkıntımı var diye sor

  • hiç gözünün yaşına bakma icraya ver. evden çıkartmak için her yolu dene. bir dahakine parasının yettiği yere taşınsın.

  • Kirayı vermeyen kiracıma para teklif edip o şekilde çıkartmıştım daha ucuza geldi mahkeme vs avukata para vermedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur.k

    Kirayı vermeyen kiracıma para teklif edip o şekilde çıkartmıştım daha ucuza geldi mahkeme vs avukata para vermedim

    Yok artık  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur.k

    Kirayı vermeyen kiracıma para teklif edip o şekilde çıkartmıştım daha ucuza geldi mahkeme vs avukata para vermedim

    O da insanın gururuna dokunuyor işte. İş yerinden de ayrılmış. Aldık başımıza bir dert ama hayırlısı.


    Forumda Avukat arkadaş varsa bana mesaj atabilir mi ? Onunla yapalım işlemleri dışarıya gitmesin para.

  • 2 kez ihtar çekiyorsunuz sonra tahliye davası açıyorsunuz. şanslı iseniz 1 senede değilseniz 2 senede bitiyor. kiracıya kararı tebliğ ettiriyorsunuz yine de çıkmazsa icra kanalı ile tahliye ettirip arada geçen 1 yada 2 senelik kira alacağı için icra takibi başlatıyorsunuz.

  • Bu tarz kiracılar adamın başını belaya sokar. Yasalarda hep onlardan yana. Çıkarmak isteseniz bile 1 yıldan fazla sürer. Alım satım masrafını dert etmezseniz. Birine satış yaparsanız sözleşme iptal olduğu için diktir olup gitmek zorunda kalır. Kira işi stresli iş. Çok çektik. Yasalar hep kiracıyı koruyor.
  • Traful T kullanıcısına yanıt
    Gurura dokunacak birşey yok. 1-2 sene boyunca avukatla telefon trafiği yapmayım çıkmadığı ay boyunca da kira alamayacaksın zaten. Mafyatik adamlarla anlaşsan yine cebinden para çıkacak ki tehlikeli adamlar bi yumruk atar adam ölür kalır. Adamın üstüne birşey yoksa mahkeme bitince paranı alacağın garanti değil.

    Ben kiracıya dedim ki şu kadar tutar vereyim çık evden (2 kira bedeli ) adam yüzsüz abi 300 lira daha isterim dedi

    Al lan dedim verdim yoksa patlatacaktım güzel bir tane tansiyon hastası vursam yarısı boşa gidecek birde hastahane parası ödücem

    Üstüne adam anahtarı vermedi kapıyı kırdım çelik kapı masrafı da girdi bana.

    Eve girdim çöpe atılacak eşyaları bırakmış birde çöpçü tuttum

    Yetmedi ertesi gün geldi abi eşim istiyor lambaları alabilir miyim dedi al dedim buraya kadar dayanmışım daha bela bana açma al hepsini sök sonrada git dedim(küfürlü)




  • weehwet kullanıcısına yanıt

    Ev satılınca kira kontratı iptal olmaz.

  • Ne yani ben içinde kiracısı olan bi ev alsam aldığım eve oturmak istesem yasalar oturamazsın kiracıyı bekle mi diecek . kontrat diğer ev sahibiyle yapılmış beni neden bağlıyor anlamadım.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    İcraya versende bişey çıkmıyor. Zaten adamlar üzerinde bişey olmadığı için bu kadar rahatlar. Eski kiracımızın elimizde 10 bin tl senedi vardı hiçbir sonuç çıkmadı. Bu tarz adamlar artık pro olmuş. Her taşındıgı yerde aynı şeyi yaptıkları için bişeyden korkmuyorlar. Bu memlekette sorunları insanlar kendi usullerince çözmek zorunda kaldıkları için kavgalar cinayetler artıyor.

  • weehwet kullanıcısına yanıt

    seni bağlıyor çünkü sen evin içerisinde kiracı varken evi satın almışsın. türk borçlar kanununa göre kiracıyı sadece 10 yenilenme döneminden sonra sebep göstermeksizin çıkarabilirsin ve türk borçlar kanununa göre evi satmak/satın almak bir sebep değil. kiracı çıkmayacam derse çıkmaz istediğin yere başvur mahkeme icra vs.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.