Şimdi Ara

Kiralama işi yapmak için nasıl bir sözleşme?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fotoğraf ve video ekipmanı kiralama işi yapmak istiyorum. Bunun için kiralama sırasında karşı tarafa nasıl bir sözleşme imzalatmalıyım? Olmazsa olmazlar nelerdir, örnek verebilir misiniz?



  • Sırf senin için bak sırf senin için "bkwlbkwl" gibi belkide klavyeye bakmadan alınmış bir nick name olaraktan senin için bak senin için....

    Senin için buldum aradım taradım ve buldum şaka maka.

    Al bakalım bugünde iyilik kotamı doldurdum al hadi =);








    FOTOĞRAF, VİDEO VE FİLM EKİPMANLARI KİRALAMA SÖZLEŞMESİ


    1- TARAFLAR
    a- …………..(Kiraya veren) Tc no:
    Adres :
    e-mail :
    Tel :



    ……………………………………………. (Kiracı )
    Tc veya Vergi No:
    Adres :
    e-mail:
    Tel :

    c- ……………………………………………… (Kefil )
    Tc veya vergi No:
    Adres :
    e-mail:
    Tel :

    Kiracının kamerayı teslim edilmesini istediği kişi .
    Tc veya Vergi no:
    Adres :
    e-mail :
    Tel :

    e- Kiracının kamerayı kullandıracağı kişi :
    Tc veya vergi no:
    Adres :
    e-mail :
    Tel :



    Taraflar arasında, bu sözleşme'de düzenlenen hüküm ve şartlar dahilinde bir kiralama sözleşmesi imza edilmiştir. Kiraya veren , Kiracı ve Kefil birlikte “Taraflar” olarak ve diğer tüm fotoğraf ve film ekipmanları (‘’Kamera’’) olarak anılacaktır. Yukarıda belirtilen adresler tarafların tebligat adresidir. Yazılı olarak değiştirilmediği sürece bu adreslere yapılmış tebligat ilgili tarafa yapılmış sayılır.Tebligat yapılamadığı durumda Tebligat Kanununun 35.maddesine göre tebligat yapılır. E-mail adreslerine yapılan talep,duyuru,bilgilendirme ve sair yazışmalar e-mailin ulaştığı tarihten sonraki 3.günün sonunda ilgilisine tebliğ edilmiş sayılır.

    2- SÖZLEŞMENİN KONUSU
    İş bu Sözleşme' nin konusu, Kirayaveren' in sahip olduğu, özellikleri aşağıda belirtilen kameranın (“Kamera”), Kiracı tarafından Sözleşme' deki şartlar dahilinde ve belirlenen mahallerde kullanılmak üzere kiralanması ve Taraflar' ın bu ilişki nedeni ile doğan karşılıklı hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir.
    Makina Marka / Model / Seri No :



    AksesuarlarınMarka/Model/SeriNo:







    Toplam Makina Sayısı: Toplam Aksesuar Sayısı:

    3- KULLANIM SÜRESİ VE YERİ
    İş bu Sözleşme ile Kamera, Kiracı tarafından; ………………………….................................... yayınında / etkinliğinde ve ……..saat süre ile aşağıdaki tarihler arasında kullanılacaktır.

    Başlangıç tarihi……:…………….
    Bitiş tarihi …………………..
    Gün sayısı………………………..
    Kiralama; kameranın kiracıya veya görevlisine teslim edildiği gün ve saatte başlamış sayılır. Geri teslim saatinin aşılması durumunda bir günlük kira ödenir.

    4- TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
    Sözleşme konusu Kamera, Kiracı tarafından, Kiraya veren' in Sözleşme'de belirtilen adresinden veya Kiraya veren' in uygun göreceği başkaca bir adresten Kiracı tarafından veya sözleşmede belirtilen görevlisi tarafından teslim alınacak ve sürenin sonunda aynı yerde veya Kiraya veren’ in belirteceği başka bir adreste yine Kiracı tarafından Kiraya veren' e teslim edilecektir. Kiraya veren, Kamera'nın teslim edildiği mahalde Kamera'nın nasıl kurulacağı ve kullanılacağı hususunda Kiracı' ya gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır. Kiracı, iş bu Sözleşme'nin konusunu oluşturan Kamera'yı teslim aldığı gibi, her türlü ayıptan ari şekilde teslim edecektir. Kamera'nın Kiracı yedinde bulunduğu dönemde Kamera'da, her ne sebeple olursa olsun, herhangi bir hasar, eksilme veya arızanın vukuu halinde Kiracı, 10.000 USD (On Bin Amerikan Doları) tutarında cezai şartı derhal ve defaten Kiraya veren' e ödemeyi kabul ve taahhüt etmektedir. Kiraya veren' in, cezai şartın karşılamadığı zararlarının tazminini ayrıca talep etme hakkı saklıdır.

    Kiracı kamerayı 3. şahıslara kullandıramaz, kiraya veremez. Kiracı' nın veya sözleşmede belirtilen Kamerayı kullandıracağı kişinin ihmal, kast veya kullanım hatası nedeniyle Kamera'da meydana gelebilecek her türlü hasar, eksilme ve arıza nedeniyle uğrayacağı ve cezai şart ile karşılanmayan doğrudan veya dolaylı her türlü zararı, Kiracı, Kiraya veren' in yazılı talebini takiben 3 gün içinde tazmin edecektir.

    Kiracı sözleşmeyi uzatmak isterse uzatılacak süreyi kiraya verene bildirir ve bu sürenin tutarını peşin öder. Aksi halde kameranın kiracıda kaldığı her gün için kiracı kiralama bedelinin iki katı ödeme yapar. Ödemeler peşindir. Ödeme yapılmaması halinde kiraya veren tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetme yetkisine sahiptir. Bu durumda kiracı kameranın geri teslim edilmesine kadar geçen sürede kiracı günlük kiranın iki katı oranında belirtilen günlük ödemeden sorumlu olduğu gibi kiraya verenin uğrayacağı kira kaybının tazmininden de sorumludur.

    Kiracı, Sevk İrsaliyesini imzalayarak bir kez daha bu şartları kabul ettiğini ve malzemeyi iyi durumda aldığını kabul etmiş sayılır. İmzayı müşterinin kendisi ya da yetkili kıldığı bir kişi atar. Kiraya veren, sipariş edilen süreden önce kiralamayı bitirme yetkisine sahiptir.

    Kamera ve sair ekipmanın taşınması ve nakliyesi uygun şartlarda ve uygun araçla yapılmalıdır. Uygun şartlarda yapılmayan nakliye ve muhafaza nedeniyle oluşacak zarardan kiracı sorumludur.

    Kamera ve ekipmanda hasar veya fonksiyon kaybı veya arıza olup olmadığı konusunda kiraya verenin yapacağı veya yaptıracağı inceleme sonucu yapılan tespit yeterli olup kiracı bu hususu kabul eder.
    Hasar durumunda sigortanın ödemediği muafiyet bedeli kiracı tarafından karşılanır. Kiracı, özel sigorta gerektiren (deniz, göl içi ya da üstü, hasara yol açabilecek aşırı nemli, tuzlu ve kumlu mekanlar, yağışlı ve karlı ortamlar, denizaltı çekimleri, araba, helikopter, uçak, traktör, tren, gemi gibi taşıtlarda kullanım vb.) durumlarda kiraya vereni bilgilendirmek ve malzemenin alındığı gibi geri getirilmesi ile yükümlüdür. Yaptırılan özel sigortaların primlerinin tümü müşteri tarafından karşılanır. Her türlü kullanım hataları, aşırma, kaybolma, kap-kaç türü hırsızlıklar, dalgınlık, unutkanlık, denize düşürme vb. hatalar sonucu oluşan ekipman hasarları da sigorta poliçesi kapsamında değildir. Müşteri bu gibi durumlarda tam sorumludur ve kaybolan malzemenin yerine aynı malzemenin yenisini almakla yükümlüdür. Yurtdışına gidecek ekipmanın sigortalanması, gerçek değerleri kiraya veren tarafından belirtilerek müşteri tarafından yaptırılır. Poliçenin bir örneği kiralama öncesi kiraya verene gönderilir.
    5-KAYIP VE HASARDA SORUMLULUK
    Ekipman hasarlı ya da çalışmaz durumda geri dönerse, kiralama süresi makul en kısa tamir edilme süresi kadar uzatılır ve kira bedeli kiracıya fatura edilir. Tamir ve yenileme süresi tamir servisi veren firma tarafından belirlenir. Ekipmanın kiraya verene geri dönmesi kiraya verenin ibra edildiği anlamına gelmez. Kiracı hasarı incelemek üzere makul bir süre isteyebilir. Kiralanan süre içinde ekipman çalınırsa, kaybolursa, bozulursa ya da herhangi bir şekilde geri dönmezse kiracı aynısını yerine koymakla yükümlüdür. Bu yenileme süresi boyunca geçen süre için kiraya verenin belirlediği kira kaybı bedeli kiracı tarafından ayrıca karşılanır. Kiracı, çekim öncesi, kiraya veren için uygun zamanların tümünde malzemeyi test edebilir. Çekim öncesi test yapmayan Müşteri, teslimattan sonra herhangi bir hata / arızadan kiraya vereni sorumlu tutamaz.
    6- EKİPMANIN KULLANIMI
    Ekipman yalnızca konusunda bilgili ve yetkin kişilerce kullanılabilir. Ekipmana kiralama süresi içinde herhangi bir mekanik, teknik vb. müdahalede bulunulamaz. Herhangi bir bölümünde tamir amaçlı dahi olsa müdahale edilemez. Arızalı olduğu düşünülen parçalara çekim setinde herhangi bir müdahale yapılmadan kiraya verene bildirilir. Ekipman hiçbir müdahale yapılmadan kiralaya verene gönderilir. Ekipman üstündeki özel boya ve mühürlerin hasar görmesi durumu malzemeye müdahale edildiği anlamına gelir. Bu tür müdahaleler sonucu ortaya çıkacak hasarlardan kiracı sorumludur. Kiraya verene çekim sonrasında arızası kasıtlı olarak bildirilmeyen ekipmanlar için tamiri yapılana ya da yerine yenisi alınana kadar şartnamede belirtilen günlük kira bedelinin iki katı uygulanır. Kullanım hatalarından Kiracı sorumludur.

    7- ÖDEME
    Kameranın günlük kirası ………………. TL dir. Sözleşme'nin konusunu oluşturan Kamera'nın bu Sözleşme'de belirtilen şartlar dahilinde kiralanması karşılığında Kiracı, Kiralayan' a Toplam …..……….. TL depozito, …………….TL kira bedeli ve ……………….. TL kurye bedelini ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Kiracı, kira bedelini iş bu Sözleşme'nin imzasını takiben ve herhalde Kamera'nın tesliminden önce, peşin olarak ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Depozito bedeli kiraya mahsup edilemez. Kamera geri verildikten sonra malzemenin kontrolü yapılıp varsa hasar bedeli depozitodan kesilir, yoksa depozito iade edilir. Fiyatlara %18 KDV dahil değildir.

    8- SİPARİŞ VE İPTAL
    Siparişin 24 saatten kısa sürede iptali halinde kiralama ücretinin %50 si ödenir.

    9-GİZLİLİK
    Taraflar, iş bu Sözleşme nedeniyle birbirleri hakkında edinmiş oldukları her türlü bilginin gizli bilgi olarak kabul edileceğini ve bu gizli bilgileri yasal zorunlulukların gerektirdiği resmi makamlar haricinde 3. kişiye açıklamayacaklarını kabul, beyan ve taahhüt ederler.

    10-UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ VE YETKİLİ MAHKEME
    Taraflar, iş bu Sözleşme'nin uygulanması ve yorumlanmasında Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının uygulanacağını ve Sözleşme'den doğan uyuşmazlıklarda İstanbul (Merkez) Mahkemeleri ve İcra Daireleri'nin yetkili olacağını ve her türlü ihtilafta Taraflar'ın muhasebe usul ve esasların a göre tutulmuş defter ve kayıtlarının kesin delil olarak kabul edileceğini kabul ve beyan ederler. E-Posta yoluyla yapılacak yazışmalar da bu kapsamda delil olarak edilir. Kiracı, sipariş vermek suretiyle Kiralama Şartnamesini bildiğini ve kabul ettiğini beyan etmiş olur.

    11-CEZAİ ŞART VE YAPTIRIMLAR
    Sözleşmede belirtilen tarihten sonra, önceden ödemesi yapılmadan uzatılan her gün için KİRACI kiralanan ekipmanın günlük bedelinin iki katını ödemekle yükümlüdür. Kameranın teslim alınmasında veya kullanılmasında görevli personelin tüm yol,konaklama, harcırah giderlerinden KİRACI sorumludur ve ödemeyi kabul eder.. Kefil ve kiracı bu durumu kabul, beyan ve taahhüt ederler.

    12-İMZA
    12 (oniki) maddeden oluşan iş bu Sözleşme ……………….tarihinde 2 (iki) asıl nüsha olarak tanzim ve imza edilmiştir.

    KİRAYA VEREN KEFİL KİRACI




  • Büyük adamsın. Bu hıyar nicke bu iyilik fazla oldu ama yerinde oldu, çok teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.