Şimdi Ara

Kirayı elden verme sorunsalı lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki gercekten yaptıgımız tam bir mallık fakat yeni evli ve acil ev bulmamız gereken bir zamanda bu evi bulabildik ve ev sahibimiz nedense hiç şaşmaz 5 vakıt namazında yaslı basında takke ile gezen bir herif. Bundan zarar gelmez diyerek kendisiyle 15 Kasım 2021 de kira kontratı yaptık kontratta kirayı alacagı sekil elden yazıyor fakat bi faydası olmadıgını acı sekılde anladık. 11 ay boyunca kirayı elden verdik taaaki ekim 2022 de bir baska kıracısını kira odemesıne rahmen 5 aylık kiramı odemıyor diye dava acana kadar. Biz de bunun üzerine ekim ve kasım 2022 kiralarımızı kendisine konutta odemelı olacak sekılde ptt den gonderdık.


    Bu hıyar herıf de bunun uzerıne bizede Mayıs-haziran-temmuz-agustos ve eylul aylarını kapsayan 5 aylık ödenmeyen kira diyerek tahliye talepli icra takibi başlatmış. Bir dunya sahıt yazışma ve ekim ayında yaptıgımız gorusmede gizlice cektıgımız 8 dakikalık video kaydı olmasına rahmen ( video kaydında borcumuzun olmadıgını yenı kontrat yapıp eskı kontrata borcu yok yazıp yırtıp atacagını ımza atmasının sakıncalı olacagını vs vs baya anlattıgı bır kayıt) bunların ıcra mahkemesınde delil niteliği tasımadıgını yazılı bir belge sunmak zorunda oldugumuzu gıttıgımız her avukat soledı. Bizde mecburen tahliye davası acamasın diye kenddisine odedıgımız 5 aylık kirayı tekrar ıcra dosyasına masrafı ıvırı zıvırı ıle bırlıkte odedik.


    Şimdi asıl canımı sıkan duruma gelecek olacaksak lütfen bilen biri benı aydınlatsın. 15 kasım 2021 tarihinde baslayan bi kontratta bu ev sahibi bana mayıs hazıran temmuz aguston ve eylul 2022 olacak sekılde icra takıbı baslattı ve odedık. Bu seref yoksunu adam bu seferde ayrı bır ıcra takıbı baslatım bu aylardan da oncesı olan aralık 2021 ocak-subat-mart ve nisan 2022 bu ayalarada tekrar icra takıbı baslatabılırmı. baslatması durumunda biz buna itiraz etsek. acacagı icra mahkemesi itiraza iptal davasında tekrar kazanabılırmı. Sonucta adam bana 5 aylık bir ıcra takıbı baslatmıs odemısım bu belırttıgı aylardan oncekı ayları otomatıkman odemıs sayılmıyormuyum ?? bu ayların oncesınde kı aylara takıp baslatıp ıtıraz etmem durumunda bunlardan mahkemede zarar gorebılırmıyım allah askına yardım edın








  • Şu an hacı abiye kirayı banka havalesi üzerinden mi ödüyorsunuz yoksa PTT aracılığı ile mi ödeniyor? Size icra takibi başlattıktan sonra yaptığınız ödemeden sonra gelen bir ayda ödemeyi bankadan yaptığınızda açıklamasına diyelim ki "2022 Ekim kira bedeli" yazarak ödedi iseniz diğer tarafta bunu çekincesiz almış ise önceki ayların kira bedelinin ödendiğine karine teşkil eder.


    Kira ödemelerini her zaman bankadan gerekli açıklamaları yaparak ödeyin. Elden ödemelerde mutlaka makbuz alın yoksa çok suistimal edilebilir.

  • Postaneden konutta odemeli olarak 2 aydır gonderıyorum belirttiğiniz gibi acıklamalarına hangı ayın kirası ise onuda belirtiyorum. Pazartesi gunu mahkemeye ödeme yeri tayini için başvuru yapacagım. Yaptıgımız kontratta iban no belirtmemiş bunu talep edecegız.


    Adama bedavadan 5 aylık kirayı ıkıncı defa odedık. Şimdi bu odediğim 5 aydan onceki 5 ayada ben elden verdim ispat edemem mantıgıyla tekrar bir icra takıbı baslatırsa bu sefer katil olurum gercekten .

  • öncelikle geçmiş olsun. size uzun vadede zararınızı da karşılayacak bir çözüm sunabilirim. ev sahibiniz kira üzerinden vergi ödememek için bu yola başvurmuş. siz ilk başta IBAN istediniz ama vermedi elden alacağım dedi. baktınız evi başka türlü vermeyecek siz de evi tuttunuz buraya kadar sorun yok. asıl sorun size kirayı aldığına dair bir belge vermemesi yüzünden oluyor. öncelikle kirayı elden alamaz. Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan 268 seri numaralı “Gelir Vergisi Genel Tebliği” ile aylık kira geliri 500 TL ve üzerindeki kira gelirlerinin PTT veya banka yolu ile ödenmesi zorunlu hale getirilmiştir. bu durumda kirayı elden vermeyi bırakın. önce PTT ile adrese havale şeklinde ödeyin açıklamaya kira bedeli yazın ve dua edin reddetsin. sonra Sulh Hukuk Mahkemesine gidin tevdi davası açın. elinizdeki reddedilmiş PTT makbuzlarını da dava dilekçesine ekleyin. mahkeme 1 hafta içinde size bir banka şubesi belirler ve oradan hesap açılmasına hükmeder. mahkeme kararının size ulaşmasını beklemeden e-devlet üzerinden kontrol edin ve mahkemeye gidip kararı elden alın mühürletin hemen banka şubesine gidip hesabı açtırın ve kirayı yatırın. bundan sonraki aylarda da kirayı buraya yatırmaya devam edin. bu hesap sulh mahkemesi üzerine açıldığı için ev sahibinin kapatma yetkisi yok. gelelim zararınız nasıl karşılanacak. önceki kiraları ödediğinizi maalesef ispatlamanız zor ama dava açtığında hakim madem aylarca kira vermedi neden bekledin de hemen icra takibi başlatmadın diyebilir ama verdiğine dair kanıt yok. bundan sonraki kiraları düşünürsek hesaba yatırdığın için artık güvende. şimdi kira kontratı yenilemeye gelelim. bu sene %25 normalde tefe/tüfe oranında zam yapabilir. senin ev sahibi çakal olduğu için muhtemelen %100'ün üstünde kira bedeli isteyecek. her sene kontrat imzalamanıza gerek yok. ilk imzaladığınız kontrat kendini 10 yıl boyunca yasal olarak zamlanarak yeniler. 5. yıl ev sahibinin rayiç bedel davası açma hakkı var sadece. 10 yıl boyunca sizi evden çıkaramaz. bu dediklerimi yaparsanız bundan sonraki yıllardaki artışları yasal sınırdan ödeyip zarara uğramazsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kulga -- 27 Kasım 2022; 14:20:4 >




  • Cevap için çok teşekkürler.Tam olarak dediğiniz gibi yapıyorum 2 aydır kirayı konutta odemeli olacak acıklamalı bır sekılde oduyoruz. Kiraları cekıyor 2 kontrol ettik. Ama biz genede biz kirayı reddetmesini beklemeden mahkemeye odeme yeri tevdi için başvuru yapacagız cunku elımdeki kontratta kiranın odeneceği şekil elden yazıyor ve kontratta bir iban yazılı deil. Kontratı takip dayanagı belge olarak sunacagız. Kasım ayında kontratım yenilendi otomatik olarak %25 zamlı olacak sekılde yatırıyorum iki aydır. Ayrıca maliyeye de şikayette bulunduk. Ama malesef 5 aylık odediğim kirayı tahliye davası acamasın diye odemek zorunda kaldık.

  • Merhabalar. Maalesef benimde başımda "tahliye davası" ve "ilamsız icra takibi" var. Tarafıma açılan tahliye davası bir ay önce 'kısmı kabul' edildi (dairenin tahliyesine onay ve karşı tarafın talep ettiği aylık 6 bin TL'ye red kararı verildi.)




    Kasım 2022 açılmış olan "ilamsız icra takibi" ni e-devlet portalından tesadüfen gördüm. Bana ulaşan herhangi bir tebliğ olmadı için de "tebliğ mazbatası" düzenlemiş yani muhtarlığa giden evrak "kişi bulunamadı ilgili merciye iadesi" denilmiş . Yukarda bahsettiğiniz durumun bir benzerini yaşıyorum.




    10 aylık kira bedeli talep ediliyor. Kira kontratında "elden ödeme" deniliyor ve IBAN vs yazmıyor. İlk ayın kirası kontratta yazdığı için ve son kira döneminde ev sahibimin art niyetini sezdiğim için son kirayı PTT üzerinden şahsın adına, ağustos ayı kira bedelidir açıklamasıyla iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla gönderdim. İlgili meblağı aldılar, herhangi bir iade olmadı.




    Sulh Hukuk Mahkemesi'de görülmüş olan ve soyadları farklı öz kardeşler arasındaki Muvazaalı satışa konu söz konusu daire hakkında tarafıma tahliye davası aleyhime sonuçlandı. Karşı tarafın avukatlık ücreti ve mahkeme masrafları bana yüklendi. Şimdi de İlamsız İcra Dosyası bekletiliyor...




    Diyeceğim o ki, konu hakkında bana yol gösterecek arkadaşlar yazarlarsa çok memnun olurum. @SaltukBugr24392 Twitter hesabından veyahut buradan iletişime geçebilirsiniz.





  • eğer süreyi geçirmediyseniz üç aylık kirayı vezneye peşin yatırarak tahliyenin geri bırakılmasını isteyebilir sonra da istinafa verebilirsiniz. istinafta karar muhtemelen değişmeyecektir ama %25 devam ederse eski kiracı olduğunuz için %25'ten devam edebilirsiniz. istinaf 1 yıl sürer. sonra tahliye kararı çıktığında evi boşaltırsınız yeni eve çıktığınızdan daha düşük kira ödeyeceğiniz için zararınızın bir bölümünü karşılamış olursunuz.

  • Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Tahliye davasına direnmeyeceğim ve bu hafta içi anahtar teslim tesellüm yaparaktan kiracısı olduğum söz konusu daireyi boşaltacağım.

    Şimdi asıl önemli konu; İlamsız İcra Dosyasına dün itibariyle itiraz ettim ve icra takibi durduruldu. (Umarım tarafıma icra davası açmazlar.)

    Alt komşum aynı ev sahipleri tarafından aleyhine açılan icra davasını kaybetti ,ne yazikki. Hakim ilk duruşmada "dekont ve makbuz olmadığı gerekçesiyle" aleyhinde karar verdi.

    Benim elimde WhatsApp yazışmaları dışında pek bir done yok. Diyeceğim o ki yaptığım itiraza icra davası ile karşılık vermezler. Üzgünüm ama kiracı lehine pek karar verildiğini görmedim. Tavsiye ve önerileriniz benim için yol gösterici mahiyettedir.

  • elden ödemeler bu yüzden tehlikeli. ev sahibi bana yıllardır kira ödemedi derse ödediğini ispatlaması gereken kiracı

  • kulga kullanıcısına yanıt

    Hocam bende 8 ay civarı elden para verdim. Şimdi ev sahibi kirayı artırmak istiyor. Bana kira odemedi diye dava açıp tahliye süreci de baslatirsa, ben de dava süresini gecirmeden elden odedigim kiraları banka aracılığıyla ödersem, ev sahibi açtığı tahliye davasında beni 1 yıl mi cikaramiyor yoksa kirayı duzenli odedigim sürece mi cikaramiyor. Açıklık getirebilir misiniz

  • Vited V kullanıcısına yanıt

    öncelikle aynı kira dönemi içinde kira ödenmediği için iki kere ihtar çekmeden kira ödemiyor diye tahliye davası açamaz. fakat kiraları ödediğinize dair elinizde bir belge yoksa kiraları ödemiyor diyebilir. bu durumda hakim sizden ödediğinizi ispat etmenizi istiyor. siz bir mesaj atın bu güne kadar kiraları eksiksiz ödedim bundan sonra da öderim ama bu kiraların vergisinin ödendiğinden emin olmak istiyorum bana IBAN verin bundan sonraki kiraları IBANa göndereceğim deyin. ekran görüntüsü çekin bu yazışmaları. sonra ıban gönderirse sıkıntı yok ama göndermezse ilk olarak PTT üzerinden adrese teslim şeklinde kirayı gönderin. bu sırada sulh hukuk mahkemesine gidip tevdi davası açın. mahkeme size bir banka şubesi belirleyerek hesap açtırmanızı ister. banka şubesine gidip ev sahibinizin adına hesabı açtırın ve bunu ev sahibinize bildirin kiraları oraya yatırın. kiralar buraya yatmaya devam ettiği sürece sizi son kontratın imzalanmasından sonra 10 yıl boyunca çıkaramaz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.