Şimdi Ara

KIRIK EKRAN CAMI TAMİRİ [tavsiyeler]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kırık, çatlak, çizik vs. sebeblerle ekran camınızı değiştirmek istiyorsanız, üç seçeneğiniz vardır:

    1- Yetkili Servise vermek:
    Yetkili servisler sadece üst cam değişimi yapmazlar ve üst grubu(cam+dokunmatk+lcd) değiştirirler ve garantiniz varsa, garantiniz olduğu yerden devam eder. Ancak kullanıcı hatası olması sebebiyle değişim ücreti alınır. Yaklaşık 300-500 TL arasındadır.

    2- Telefon Tamircilerine vermek:
    Telefon tamircileri Orjinal adı altında size parça değişimlerini daha uygun fiyata yapabilirler ancak, ürünler genellikle yan sanayi ürünlerdir. Orjinal yedek parçaları piyasada(tahtakale, ebay, gittigidiyor vs. dahil) bulmanız neredeyse imkansızdır. Satıcılar dahi orjinal sattıklarını zannederler ancak aşağıda belirtilen sorunlar çıktığında, onlar da işin içinden çıkamaz. Cihazınız bu tamirle garantiden çıkar ve yaklaşık 150-200 TL'ye sadece cam değişimi yapılır. Üst grubu değiştirmek isterseniz fiyat Servis Fiyatına yakın olur ve 300-400 TL civarındadır. Aşağıda bahsedilen ayırt edici testleri tamir sonrası yapmanızı tavsiye ederim.

    3- Kendi Kendinize tamir etmek:
    Hemen hemen tüm marka ve modeller için demeontaj-montaj videoları internette bulunabilir. Yedek parça temin edip kendiniz de bu iş biraz hassas çalışabileceğinize inanıyorsanız yapabilirsiniz. Bunlar için bazı araç gereçlere ihtiyacınız olacak, bunlar internette satılıyor. Özellikle telefonlar için çift taraflı bant da edinmeniz gerekiyor, çünkü ekran camını söktüğünüzde buna ihtiyacınız olacak. Eğer üst grubu(cam+dokunmatik+lcd) değiştirecekseniz bu banda ihtiyacınız olmayacak.

    Yukarıda bahsedilen Orijinal Parça bulamama sorunu burada da geçerlidir. Muhtmelen orijinal adı altında yan sanayi bir ürün alacaksınız. Bu ürünler genel olarak düzgün çalışmaktadırlar ancak orijinaline göre en ayrıt edici farkları aşağıdaki gibidir:

    Orjinal Cam - Yan Sanayi Cam
    IPS vs. gerçek cam malzeme - Plastik malzeme
    Daha rijit yapısı vardır - Esnek bir yapısı vardır
    Kolay çizilmez - Kolay çizilebilir
    Yüksek algılama çözünürlüğü - Düşük algılama çözünürlüğü (Bunu elektronik devreye bakarak öngörebilirsiniz, ekteki resime bakınız!!)
    10 nokta multitouch - 5 ve altı multitouch

    Böyle bir ürün aldığınızda, satıcılar etiketler/jelatinler sökülmediği sürece geri iade alabileceklerini söylerler. Bu yüzden montaj öncesi ürünü test etmeniz çok önemlidir. Tavsiyem özellikle cihazınızı sökmeden önce bir Multitouch Test uygulaması yüklemeniz ve yeni ekran soketini takıp, yarıştırmadan önce ve jelatinleri sökmeden Multitouch Test yapmanız. Diğer algılama çözünürlüğünü de test edebilmeniz için belki birkaç çizim uygulaması kullanabilirsiniz. Ne kadar kontrollü ve kısa çizgiler çizebilirseniz ekranınız o kadar algılama çözünürlüğüne sahiptir diyebiliriz. Eğer telefonunuzda swipe klavye kullanmıyor ve çizim ve benzeri hassasiyetler gerektiren oyunlar oynamıyorsanız yukarıda bahsedilen sorunları muhtemelen fark etmeyeceksiniz. Ancak hassasiyete alışık iseniz, canınız sıkılabilir. Bol şans.

    İşinizi şansa bırakmak ve stres yaşamak istemiyorsanız, maddi durumunuz da müsaitse en kestirme çözümü Yetkili Servise başvurmak. Çünkü cam bir kere kırıldı mı, telefonun yarısı gitti demek. Yetkili servis üst grubu(cam+dokunmatik+lcd) değiştirerek, telefonu ameliyat etmek yerine, sıfırdan yenilemiş oluyor.

    Camınız her daim sağlam olsun! :)

     KIRIK EKRAN CAMI TAMİRİ [tavsiyeler]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepmisafir -- 9 Ekim 2014; 23:20:37 >







  • Çok teşekkürler bilgilendirme icin,bende dun ekrani kırdım.Öğrenci olduğum için amazondan alip kendim takmaya çalışacağım.
    Ayrıca herhangi bir panel+ekran onerebilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maybe one day. kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Benim de canım taze yandı. Amazondan sipariş ederken, yukarıda eklediğim resimi iyi incele. Devre resmi koymadılarsa, o üründen kaçın! Ayrıca DHL, UPS vs gibi özel kargo firmalarından dan kaçın, gümrük sorunları çıkarıyorlarmış.

    Senin telefon nedir?
  • hepmisafir H kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maybe one day.

    ...
    Ayrıca herhangi bir panel+ekran onerebilir misiniz

    Senin telefon marka modelin nedir?
  • hepmisafir H kullanıcısına yanıt
    Lg g2 d802

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesekkurler konu icin yararli olmus hocam, benim ekran da bi alti aydir kirik ebayden siparis verdim on camini, kendim degistirecegim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • livaservis L kullanıcısına yanıt
    Resmi firmalar cam yedek parçası sağlamıyor. Dolayısı ile bu ürünleri garantili adı altında satan/monte eden firmalar sözde bir garanti vermiş oluyor. Cam monte işlemi hassas olmasına rağmen, kurumsal olmayıp, teknik servis adıyla çalışan bir çok yerin de yan sanayi ürün monte etmek dışında yaptığı bir icraat yok maalesef.

    Yetkili servis dışında hiçbir teknik servise güvenmem, bunun yerine mümkünse kendi malımı kendim bozarım, yaparım.

    Yetkili servis için parası olmayıp eline güvenen, kendi uğraşsın, boşa para verip kazık yemesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • livaservis L kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.
    Lg OGPro için Lg servis üst panel'i 400'e değiştiriyor. Çin malı ekranları ise, teknik servisler 200'e değiştiriyor. Bu cam işi resmen kara borsa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: livaservis

    Merhaba
    Resmi servislerin yedek parca saglamadigi konusu kismen dogrudur disariya ekran satan servisler vardir hemde faturali olarak ancak bu piyasaya yuzde 2 etkilemektedir ayrica samsung ekranlarin orjinali tahtakalede bile satilmaktadir piyasada orjinal ve çin orjinali diye bir tabir vardir çinden ureticilere yedek parca yapan firmalar disariyada ekran satmaktadir birde cinde farkli firmalar orjinale yakin ekran yapmaktadir birde toplama ekran vardir bunlar dokunmatigi ve cercevesi yenilenen ekranlardir piyasada yuzde 90 yan sanayi ekran bulunmaktadir sizinde ozellikle telefon bayisi tarzi bi yere yaptirmaniz yan sanayi ekran takilicagi anlamina gelir fiyatlarida uygun olur not olarak eklemek istedigim orjinal ekranlarda ariza vermektedir lg sikayet vardan bunu gorebilirsiniz bolca livaservis olaram orjinal ekran kullanmaktayiz cunku bu en az bas agritan bir yoldur suda unutulmamali servisler ekran maliyetinin uzerine 200 tl bir iscilik koyarak 200 300 liralik ekrani 500 600 e takmaktadir herkez istedigi sekilde cihazini yaptirma hakkina sahiptir arac misali kimi yetkili serviste pahaliya yaptirir kimi sanayide her iki yoldada kimse insallah sikinti yasamaz

    Bir şeyi gerçekten çok merak ediyorum, özellikle size soruyorum @livaservis
    Ben LG G2 kullanıcısıyım, yan sanayi ekranlardan bahsetmişsiniz, eğer gerçekten böyle dandik yan sanayi ekranlar varsa piyasada (ki söylediğinize göre oranı bir hayli yüksek %90) bana bir tane bu yan sanayi ekrandan temin edebilir misiniz? Şu yüzden soruyorum, benim çevremde g2 kullanan birçok insan var ekranı hiç değişmemiş olan (orijinal) sizin yolladığınız ekranı kendi telefonuma takıp, arkadaşımın g2 siyle ikisini yan yana getirip, aynı parlaklık seviyesinde testler uygulamak istiyorum. Acaba aradaki farkı göz ile ayırt edebilecek miyim.
    Benim mantığıma yan sanayi ekran şu açıdan mantıksız geliyor, elimizdeki telefonların ekranları tamamen bir teknoloji harikası. Çözünürlükler, piksel yoğunlukları (ppi) inanılmaz seviyelere ulaştı. Artık pikselleri gözümüz ile algılayamıyoruz bile. Bu derece ileri seviyede bir ekranı, yan sanayi nasıl üretebilir? Böylesine bir ekran üretebiliyorsa, neden LG gibi Sharp gibi Samsung gibi panel üretimi yapıp müşterilerine satmaz. Şunu derseniz anlarım, LCD orijinaldir, üst cam yan sanayi. Çünkü camı yapmak kolaydır, panel üreten firmalar belli bir siparişin üstünde olduğu taktirde her müşteriye panel üretimi yapıp satar. Başka birisi de orijinal ekranı panel üreticisinden alıp, yan sanayi bir cam takarak (toplama ekran) satabilir. Bu olabilitesi olan bi ihtimal. Beni aydınlatırsanız sevinirim.
    Sağlıcakla efenim.




  • Neoptolemos_ kullanıcısına yanıt
    @Neoptolemos_

    Çin'de teknoloji ucuz ve sanılandan çok üst seviyede olduğundan her türlü ürünü üretiyor adamlar. Markalı firmalar da emin ol ki teknolojilerini kendileri geliştiriyor ancak ürünleri yan sanayide kendi lisanslarıyla ürettiriyorlar. Ebay'de yazıştığım yedek parça satıcıları böyle diyorlar. Genel cevapları aşağıdaki gibi;

    S - Ürününüz resmi orjinallikte midir?
    C - Hayır ancak aynı fabrikada ve aynı orjinal kalitede üretilmiştir.

    Bu tarz cevap aldığınız ürünün fiyatı sıradan ürünlerin yaklaşık 2 katı oluyor.
    Ve bizim müslüman tüccarlarda göremeyeceğiniz dürüstlüklere de şahit olduğum var;

    S - Ürününüz resmi orjinallikte midir?
    C - Hayır, ancak kendi fabrikamızda iyi kalitede üretilmiştir. Dilerseniz düşük kalite ürünlerimiz de var...

    gibi...




  • LG nexus 4 ekran değişim ucreti 575 TL istediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmanbayer O kullanıcısına yanıt
    al kendin değiştir hocam. O ne ya, telefon fiyatına...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepmisafir -- 16 Ekim 2014; 22:42:50 >
  • hepmisafir H kullanıcısına yanıt
    Aynen bi zenfone 5 fiyatı lG teknik servis çok pahalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oncelikle benim gibi ekran konusunda cani yanan herkese gecmis olsun dilerimi paylasmak isterim orijinal ekranin kurumsal alis fiyati kdv dahil 210 tl imis bilgi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi firmayı öneriyosunuz? Istanbul dışından kargo ile göndericem. Bir kaç firma buldum cep Hastanesi, kırık ekran ( arslandoğmuşlar) gibi. Genelde bir firma diğerlerinin kullandığı yöntemi kötülüyor. Kafam karıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barsoy

    Hangi firmayı öneriyosunuz? Istanbul dışından kargo ile göndericem. Bir kaç firma buldum cep Hastanesi, kırık ekran ( arslandoğmuşlar) gibi. Genelde bir firma diğerlerinin kullandığı yöntemi kötülüyor. Kafam karıştı.

    hocam geçmiş olsun, firma önerisi yapılınca uyarı geliyo istersen pm den ulaş ordan konuşalım dikkat etmek lazım, pahalı telefon bunlar her yere yaptırılmaz
  • hosting.sistem kullanıcısına yanıt
    Tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilgilenen varsa galaxy s4 ekranını 350 tl ye değiştiriyorum ;)) ekran ve çerçeve dahil
  • Arkadaşlar kaliteli diye çinden aldığım ürün de düşük kalite çıktı. Yukarıda resimde gösterdiğim durumu adamlara özellikle belirtmeme rağmen, soldaki yan sanayi örneğini yolladılar. Gerçek Orjinal LG Optimus G Pro ekran camı veya üst panel satan bir yer var mı? (servis 400 istiyor, ona göre:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.