Şimdi Ara

KIS 2009 güvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gece gece canımı sıktı bu olay. Yıllardır Kaspersky Internet Security kulolanırım ve çok da güvenirim. Bu zamana kadar kullanırken hiç tereddütüm olmamıştı. Bu akşam online olarak bir taratayım dedim benim makinayı. Önce eset'in sitesine girdim ve tarama yaptırdım. Yıllardır bilgisayarda duran ve arada bir kullandığım bir oyunun trainer'ını trojan olarak gösterdi. Eyvallah dedik, bir bitdefender'la yapalım dedik. Ama esetin sildiği dosyayı tekrar indirdim ne olacak diye. Tarattırdık, bu arkadaş 7 tane buldu. Eset'in sildiği + başka bir trainer'ı da sildi ve kaspersky'a ait 5 adet dosyayı da "infected" olarak gösterdi. Ben de KIS'i silip BitDefender'ın trail versiyonunu kurdum. O kadar çok infected çıktı ki inanamadım. NFS Porsche vardı, onun exe'sini bile sildi. Deli olmak üzereyim, acaba gerçekten bu kadar sorun bulmuş olabilir mi?

    Fakat KIS 2009 kullanırken arada bir SpyBot S&D kullanıyordum ve hiç bir sorun çıkmıyordu. Port taramaları da temizdi. HiJackThis de birşey bulamıyordu. Acaba BitDefender crack, trainer vs. gibi programları sorun olarak algılaması için mi programlanmış? Neye ve kime güveneceğimi şaşırdım açıkcası. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Tek bir ricam olacak, marka fanatikliği olmadan objektif yorumlar istiyorum. Herkese şimdiden teşekkürler...







  • Valla arkadaşım bende çok şaşırdım.....ama sen iyne kıs 2009 şaşma derim..
    istisnalar kaideyi bozmaz......
  • Bitdefender güzel fakat senin başına gelen herkesin başına geliyor, bir sürü hikaye vs. vs. kaspersky güzel ama eskisi kadar iyi değil. G data ve avira şu an en iyi 2 program. G datanın başarısının arkasında; 2008 versiyonunda avast + kaspserky motoru, 2009 versiyonunda ise avast+ bitdefender motoru kullanıyor olması yatıyor, avira nın başarısı ise çok iyi bir veritabanı kullanmasından kaynaklanıyor. Mevcut virüs arşivini son 1 yılda tam 2 katına çıkarmış bir program. Bunların yanında şu an ne eset in nede kaspersky nin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Hepsini kullanmış ve çok ciddi virüs sorunları ile çok kısa bir süre önce uğraşmış biri olarak söylüyorum bunu. Eset in bulduğu da nfs carbonda dır büyük ihtimalle bahsettiğin. nepur mu hepur mu ne öyle bişeyler buluyo ama aslında virüs değil denilebilir onun için.
  • Kis 2009 çok başarılı.Önceki Kisler için aynı şeyi söyleyemem.Ben güveniyorum ama % 100 değil.Bu ara içlerinden en iyis KIS 2009.
  • Arkadaşlar BitDefender'dan birşey anlamadığım için sildim. Çok karışık ve kendi içinde tutarsız. Trainer'ı tekrar indirip denedim ve trojan olarak algıladı ama sildirmedim. Masaüstünde duruyordu. Programın arayüzüne baktığımda herşey güllük gülistanlık ve yeşil renklerde. Hani sen trojan var diyordun, ne oldu da düzeldi? Kızıp sildim valla, zaten trial, hem de çok ma çok karışık. Gerçi biraz kullanılsa alışılır ama ben tahammül edemedim.

    Avira'yı denemedim artık,çünkü ay sonu ve kota doldu neredeyse. Kasım başında Norton IS 2009'la birlikte onu da deneyecem. Şimdi ne kurulu diye sorarsanız KIS 2009. Çünkü Kaspersky'ı 6 sürümünden beri kullanıyorum ve başıma hiç böyle bir olay gelmemişti. Çok alıştığımı ve kullanımda çok rahat olduğumu farkettim. Hiçbir zaman yüzde yüz koruma olmaz ama birbirinden çok farklı sonuçlar çıkması ben çok şaşırttı. Haftasonu diğerlerini deneyip son kararımı verecem artık. Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkürler. Tabi başka arkadaşların görüşlerini de öğrenmek isterim.




  • arkadaşım bende yaşadığım bir şeyi söyliyim.. bende bir süre önce autorun isimli bir virüsle bayağı bir uğraşmak zorunda kalmıştım.. bir sürü antivirüs spyware programı kurdum sistemi tarattım. herbi tarama sonrası programın bulduğu zararlı yada şüpheli bütün yazılımları tarattığım program ile sildirdim. Buraya kadar herşey normal gibi gözüksede aslında değil.. İşin ilginç tarafı şu.. hangi program ile peşisıra bir taratma yaptıysam hepsi mutlaka birşeyler buldu.. hemde istisnasız... ben bu durumda şöyle birşeyden şüphelendim. bu programlar ticari amaç için üretiliyorlar ve kendilerini sattırmak için mutlaka birşeyler bulmalılarki satın aldırıp sistemden bu zararlıları kaldıracak birşeyler olsun. tüm bunlardan sonra hepsine ne pek güvenme hatta inan bazıları sisteminde şurada burada şunu buldum sildim diye sallayan bile var.. spysweeper birsürü zararlı bulduğunu söyledi mesela ama nerde bulduğunu söylemedi.. direk satın al sileyim diye uyarı verdi bunun gibi şeyler.. istersen sende dene. istediğin kadar programla aynı sistemi peşi sıra tarat hepsi birşeyler bulacaktır eminim..

    sisteminde sorun yoksa bu ticari oyunlara kanmamak lazım bence.. crack serial keygen gibi dosyalarımda pisipisine gitti.. hatta gb'larca dosya sildim... yine yükle tarat yine şurada şu var diyecek biliyorum çünkü yaşadım.. eğer sisteminden güvenlik açısından sorunun yoksa bırak bence fazla uğraşma .. bir program kullanacaksın yoksa işin içinden çıkılmıyo.. aviranın firewall çoook kötü kesinlikle ayrı bir firewall programı ile kullanın derim.. ama web guard interneti kastırıyor ve yavaşlatıyor.. eğer onu kapatacak olursanız zaten korumasız kalırsınız.. yine kasper en iyi çözüm.. en sorunsuz, yükle ve unut mantığıyla çalışıyor.. istersen bir agnitum outpost firewall pro indirip yükle ne dediğimi anlarsın.. birde avira ile ilgili bir bilgi daha vereyim.. oyun modu olmasına rağmen çok fazla sorun çıkarıyor. firewall'u kapatmadan lan üzerinden multiplayer oyun oyun oynamak mümkün değil.. çok gıcık bir firewall'u var.. %90 güvenli olsun sorunsuz olsun.. KIS2009 şimdilik en iyi komple çözüm paketi...




  • Webguard ı kapatırsanız korumasız kalmazsınız.Webguard ın amacı daha bilgisayarla zararlıyı muhatap etmeden engellemektir.Webgurd ı kaldırırsanız bilgisayar korumasız kalmaz.Sadece bulaşma ihtimali artar.Webgurd bundan önceki sürümlerde yoktu ancak zararlı bulaşmaya çalıştığında Avira her zaman görevini yapmıştır.Yani webguard olmasa bile Avira,zararlı bilgisayar yerleşmeye çalışırken engelleme işlemini yine yapıyor.O konuda bir rahatsızlık olacağını zannetmiyorum ki ben de webguard kullanmayanlardanım.Zaten Outpost,o işi fazlası ile yapıyor benim için.
    Komple güvenlik olarak Kaspersky en iyi çözüm ancak yine de spyware,adware,trojan,keylogger gibi zararlılar için ek program gerekiyor.
    Bunun dışında Outpost için gerekli açıklamayı üst konuda belirttim.Zira bende hiçbir soru sormuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 27 Ekim 2008; 22:25:05 >




  • Online taramada reklam olsun diye hikayeden uyarılar veriyor olmasınlar!
    "Bak ben buldum, beni kullan..." misali...
  • avira virüsü temizlemiyor komple siliyor. mesela alman.nab virusu vardı butun exe leri sildi hiç bi programım çalışmadı. kavspersky ise dosyayı bırakıp sadece virüsü siliyor bu yüzden aviraya göre daha güzel. ama artık onada güvenmiyom artık c: d: deepfreeze kurulu işlemlerimi arşiv olan diğer sürücülerde saklıyorum 1 aydır sorunsuzum :D
  • Ben kav2009 kullanıyordum 2 defa flash bellekten autorun virüsü bulaştırdı.Sonra nod32 nin son sürümünü yükledim.Şuanda nod kullanıyorum ve memnunum.Kaspersky nasıl virüs bulaştırdı bende anlamadım son sürümüne bende güvenmiyorum pek.Nod32,kaspersky gibi sistemide kasmıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WhyTheyCallMeInsane

    avira virüsü temizlemiyor komple siliyor. mesela alman.nab virusu vardı butun exe leri sildi hiç bi programım çalışmadı. kavspersky ise dosyayı bırakıp sadece virüsü siliyor bu yüzden aviraya göre daha güzel. ama artık onada güvenmiyom artık c: d: deepfreeze kurulu işlemlerimi arşiv olan diğer sürücülerde saklıyorum 1 aydır sorunsuzum :D

    Ben bu tip olayla karşılaşmadım.Şirketteki birçok notebook a bulaştı bu zararlı ve avira ile temizledik.Hatta sistem dosyalarına bulaşan birkaçını kaspersky ile temizlemeye kalktık ve bazı sistem dosyalarını sildi.Yani bunlar tamamen ayarlar ile ilgili.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: theadramelech

    Arkadaşlar BitDefender'dan birşey anlamadığım için sildim. Çok karışık ve kendi içinde tutarsız. Trainer'ı tekrar indirip denedim ve trojan olarak algıladı ama sildirmedim. Masaüstünde duruyordu. Programın arayüzüne baktığımda herşey güllük gülistanlık ve yeşil renklerde. Hani sen trojan var diyordun, ne oldu da düzeldi? Kızıp sildim valla, zaten trial, hem de çok ma çok karışık. Gerçi biraz kullanılsa alışılır ama ben tahammül edemedim.

    Avira'yı denemedim artık,çünkü ay sonu ve kota doldu neredeyse. Kasım başında Norton IS 2009'la birlikte onu da deneyecem. Şimdi ne kurulu diye sorarsanız KIS 2009. Çünkü Kaspersky'ı 6 sürümünden beri kullanıyorum ve başıma hiç böyle bir olay gelmemişti. Çok alıştığımı ve kullanımda çok rahat olduğumu farkettim. Hiçbir zaman yüzde yüz koruma olmaz ama birbirinden çok farklı sonuçlar çıkması ben çok şaşırttı. Haftasonu diğerlerini deneyip son kararımı verecem artık. Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkürler. Tabi başka arkadaşların görüşlerini de öğrenmek isterim.



    Sana tavsiyem,bu kadar antivirüs programını kurup denedikten sonra en iyi olanına karar ver ve sonra bilgisayarına format at.Çünkü gerçekten ağır bir makinen olacak.Heleki Nortonu deneyeceksen,kesin format atmadan önce dene!!!




  • Bende yıllardır Kaspersky kullanıyorum şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım ama bu karşılaşmayacağım anlamına da gelmiyor 0 hatasız mükemmel yazılım bulmak mümkün değil maalesef. Kaspesky nin güncellemeleri açık, Spyware programlarının (2 tane kullanıyorum) haftalık update ve taramalarını yapıyorum. İnternette gezinme amacıyla kullandığım Mozilla 'nında bazı eklentileri ile de zararlı olabilecek sitelere kontrol ediyorum mümkün mertebe zararlı görünen sitelere girmiyorum...
  • Programlar birbirlerini tehdit olarak görüyorlar ondan dolayı bir kısmı.
    2 tane birbirini bilmeyen güvenlik görevlisinin aynı bina içinde çalışırken birbirlerini hırsız sanmaları gibi bişey...
    İnternet taramalarına çok fazla güvenmeyin..
    Ayriyetten Nortonu kesinlikle önermiyorum. Bilgisayarıma virüs bulaştı norton varken parçalarımdan bir kısmı yandı ve bana masraf çıkardı. 1 yıldır kaspersky kullanıyorum hiç sorun yok 2 hafta öncede kaspersky internet security 2009u yükledim. Bilgisayarı kassada kususrsuz bir program. Başka bir bilgisayarımdada eset kullanıyorum. Bilgisayarınızın gücüne güvenmiyosanız eset yükleyin kaspersky yavaş bilgisayarları bititrir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 29 Ekim 2008; 10:30:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihsan1987

    Ben kav2009 kullanıyordum 2 defa flash bellekten autorun virüsü bulaştırdı.Sonra nod32 nin son sürümünü yükledim.Şuanda nod kullanıyorum ve memnunum.Kaspersky nasıl virüs bulaştırdı bende anlamadım son sürümüne bende güvenmiyorum pek.Nod32,kaspersky gibi sistemide kasmıyor.



    Kaspesky antivirus var bir de internet security var ikisi farklı programlar ve ayrıcalıkları var.
    Ayarlarınızı iyi yaparsanız öyle bir problemle karşılaşmazsınız.
    'haftadır 2009u kullanıyorum internetten gelen 32 tane trojanı ve flash diskimden gelen 3 trojanı başarı ile yok etti!
    Ayarlarınızı dikkatlice zaman ayırarak kurcalayın hatta değiştirdiklerinini not edin. Ben ilk aldığımda fazla güvenliği arttırmışım gmail'a bile girmiyordu bilgisayar




  • Arkadaşların belirttiği keylogger uyarısını ben de alıyorum. Orijinal oyunlarda böyle bir sorun çıkmadığını hatırlatmak isterim. Tabii bu benim oynadıklarımda öyle. İllegal olanlarda uyarı veriyor ama hiçbir şey yapmama izin vermiyor. Gerçi ben denemek için pes6 açıkken spybot ve hijackthis ile tarattım ama onlar herhangi bir uyarı vermedi. Tırsıyorum aslında ama yapacak birşey yok valla. Eğer başka orijinal oyunlarda uyarı alan arkadaşlar varsa bizi bilgilendirsin ona göre tavır alalım. Benim düşüncem sadece crack gibi yasal olmayan programlarda böyle bir uyarı veriyor. Aynı craagle'daki gibi, onu kurmama bile izin vermemişti. Ama sanal dünya bu, herşey mümkün...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.