Şimdi Ara

Kış gelirken yeni lastik ikilemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    2008 C30'um 30.000'de ve üstündeki lastikleri orijinal. 205-55-16. Malum değişmesi gerekiyor. Kış lastiği ile ilgili başlıkta sağolsun bazı arkadaşlar fikir verdi ancak hâlâ çok kararsızım. En son çok tecrübeli ve bilgili bir dostum çekiş tekerlerini kış lastiği yap, diğerlerine dokunma, yazın da bu şekilde devam et hiç bir şey olmaz diyor. Ankara'da yaşıyorum, forumda okuduklarımdan bu da çok mantıklı gelmedi bana.
    Sonuç olarak:
    1- 4 lastiği de kış lastiği yapmak (bu durumda üstündekiler kötü olduğundan yaza girerken 4 tane daha normal lastik almam gerek; çok maliyetli)
    2- 4 lastiği de yeni, 4 mevsim denen lastikle ya da üstündeki paralelinde değiştirmek (sonuçta 5 yıl böyle sorunsuz kullandım. Çok kar olunca çıkarmam)
    3- Ön lastikleri sadece kış lastiği yapıp böyle devam etmek.

    Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum, kafam karışık ve bu lastik olayında bilgim az. Şimdiden teşekkürler.







  • Kis lastigi sadece karli zeminde ise yarayan bir lastik degildir her turlu buzlanmada ve kaygan zeminlerde cekis kontrolunu artirir ve fren mesafesini kisaltir. Kis mevsiminde ankara gibi bir yerde kar olsun ya da olmasin aracinizi kullanacaksaniz bence kesinlikle kis lastigi kullanmalisiniz. Sadece onlere kis lastigi almak saglikli bir yontem degil arac arkadan savrulursa onden kontrol etmenizin imkani yok.
    Kis lastigini kullanmadan once ben de sizin gibi ciddi bir masraf olarak dusunurdum ancak kullandiktan ve faydasini konforunu guvenligini gordukten sonra dusuncelerim degisti. Ayrica aracinizi en az 3-4 sene kullanacaksaniz kis lastigi ciddi anlamda fazladan bir masraf olmayacaktir. Sonucta kis lastigini kullandiginiz zamanlarda yaz lastiklerinizi kullanmadiginiz icin onlari daha uzun sure kullanacaksiniz.
    Kis lastigi alirken olabildigince dar tabanda bir lastik alin kisin dar tabanli lastiklerin tutunmasi daha iyi olur.
    Benim aracta yaz lastikleri iyi degildi degistirdim ve simdi de kis lastigi alacagim sizi anliyorum, gercekten maliyeti yuksek oluyor :) ancak bunlar bir araci guvenli bir sekilde kullanmanin kurallari sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayın karareis,
    İlginiz ve cevabınız için teşekkürler, sonuç olarak 1. seçenek diyorsunuz ve buna değer diyorsunuz değil mi? Marka tercihiniz ne yönde acaba?
  • lastık onemlı sydır .
    ankara da arlıktan marta kadar kıs lastıgı kullanılmalı bence. ama onlere 2 tane takmak da nmantıklı. ama yazın buna gerek yok.
  • Arkadaşınız dediği hiç bir şekilde doğru değil. Kışın savrulmanın ötesinde yazın kış lastikleri çok yumuşak hamurları sebebiyle yarılma riski taşırlar.

    Mevcut yaz lastikleriniz eski ise direkt olarak 4 mevsim lastiği (gerçek 4 mevsim lastiği, Goodyear vector 4 seasons, hankook optimo 4s) gibi alıp yazın da kullanmaya devam edebilirsiniz.

    Aşağıda bahsettiğim lastiklerle ankara için bile oldukça limitte şartlarda çekilmiş bir kullanıcı videosu mevcut, izlemenizi tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 16 Ekim 2012; 0:39:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: irresistible333

    Sayın karareis,
    İlginiz ve cevabınız için teşekkürler, sonuç olarak 1. seçenek diyorsunuz ve buna değer diyorsunuz değil mi? Marka tercihiniz ne yönde acaba?

    Cok cesitli markalarda kis lastigi kullanmadim marka konusunda kullanan arkadaslar daha saglikli onerilerde bulunabilir. Iki sene boyunca hankook w409 winter ipike kullandim cok memnun kaldim yol tutus fren mesafesi buzda performansi oldukca etkileyiciydi arac tren gibi gidiyordu karli yollarda :)
    Ancak simdiki aracim 16 jant ve bu ebatta hankook w409 yok ben de marka model arayisindayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgilenip vakit ayıranlara çok teşekkür ederim.
    19can84, video oldukça etkileyici. Zaten ben öyle bir havada arabamı riske sokmayacağıma göre ve bugüne kadar 5 yıl boyunca üstündeki lastiklerle sorun yaşamadığıma göre 4 mevsim olan Goodyear haydi haydi işimi göreceğe benziyor.
    Şu an 4 mevsime yakınım. Kasımın 10'undan sonra almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.