Şimdi Ara

Kış öncesi, soğuk algınlığından korunma önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soğuk algınlığı ateş, öksürük, balgam ve vücudun genel olarak halsiz olması semptomlarıyla kendini belli eder. Mevsim geçişlerinde ve özellikle sonbaharda sık görülür. Soğuk algınlığı genelde kişiye kalıcı zarar bırakmaz. Bu nedenle pek ciddiye alınmaz.

    Bulaşıcı olması ve çok fazla insanın bu hastalıklara yakalanması sebebiyle iş gücü kaybına neden olur. Hastaların çalışamamaları iş gücü kaybı olarak topluma yansır. Yine çok sayıda insanı etkilediği için tedavi masrafları sağlık bakanlığı ödeneklerine yük, bireylere vergi olarak yansır. Bu nedenle soğuk algınlığı, grip, nezle, farenjit gibi üst solunum yolu hastalıklarından (ÜSYE) nasıl korunacağının bilinmesi hem kişiye hem topluma artı değer sağlayacaktır.

    Koruyucu yöntemlerle ÜSYE’den koruduğumuz her birey onların enfekte edeceği diğer kişilerinde korunmasını sağlar. Bu nedenle önerilerimizi yakınlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyiniz.

    Üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için öneriler:

    1- Sonbahar gibi mevsim geçişlerinde kalabalık ve sıkışık ortamlarda geçirilen vakitler mümkün olduğunca azaltılmalıdır. *

    2- Öksüren, hapşıran, burnu akan ve görünüşüyle soğuk algınlığı olduğunu düşündüren kişilere 1 metreden daha fazla yaklaşmamaya gayret gösteriniz. *

    * Hapşırma ve öksürme sonucu damlacık yoluyla havaya yayılan mikroplar diğer insanların da hastalanmasına neden olabilir.
    3- Havanın soğuk olmasına rağmen evinizi, ofisinizi ve yaşadığınız diğer alanları havalandırmayı ihmal etmeyiniz. Mümkün olduğu zamanlarda evinizi güneşlendirin.

    4- Terletmeyecek kadar ince, üşütmeyecek kadar kalın giyinmeye özen gösteriniz.Tek ve kalın bir kıyafet yerine ince, çıkarılabilir, kat kat kıyafetler gün içerisindeki hava değişimlerine uyum sağlamanızı kolaylaştırır. Bir kazak giymek yerine sweatshirt ve fermuarlı kapşonlu giymek değişen sıcaklıklara uyum sağlamanızı kolaylaştıracaktır.

    5- Çantanızda küçük bir kolonya bulundurunuz.Toplu taşımalarda, topluma açık tuvalet kullanımı sonrasında ve benzeri kullanımı zorunlu ancak enfeksiyon odağı olabilen yerlere temaslardan sonra ellerin kolonya ile temizlenmesi zarflı virüslerden koruyucudur. Misafirlerinize de önce kolonya tutun. **

    ** Kolonya içerisindeki alkol, zarflı virüslerin zarflarının parçalanmasına neden olur. ÜSYE grubu hastalıklarının önemli bir kısmını zarflı virüsler oluşturur


    Yazının tam metni için:https://hekimimyanimda.com/aile-hekimligi/kis-oncesi-soguk-alginligindan-korunma-onerileri/

    Kış öncesi, soğuk algınlığından korunma önerileri

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.