Şimdi Ara

Kısa Dönem Öğretmen olarak askerlik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar;
    Aralık ayında askere gideceğim. Tarih öğretmenliği mezunuyum. atamam olmadı henüz. askere gittiğimde nasıl bir görevle karşılaşırım sizce? direkt öğretmen mi olurum? yoksa başka bir göreve de atanabilir miyim? bir de merak ettiğim bir husus da askerlikte öğretmenlere nasıl davranıldığı. daha çok saygı duyulduğunu duydum. bu doğru mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canal -- 2 Eylül 2008; 23:55:13 >



  • nişanlım öğretmen ve 321.kısa dönem olarak şuanda askerliğini yapmakta.Canına okudular resmen..Tamamen gideceğin yere bağlı olduğunu düşünüyorum..inş rahat bir askerlik dönemi geçirirsin..
  • muhtemelen sizi astteğmen olarak askere alırlar ve 12 ay yaparsınız.
    Astteğmenler de iyi para alıyorlar..Doğu da yaparsanız belki operasyonlara bile gidersiniz...
    Ama kısa dönem 6 ay olarak yaparsanız daha iyi olur. Kısa dönemde yapsanız, astteğmen olarak da yapsanız, tsk'da öğretmenlik yapma imkanınız var.mesela okuma-yazma bilmeyen askerler oluyor.onlara öğretmenlik yapabilirsiniz...
  • Bende sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum ama siz tarih öğretmeni olarak devlet kadrosunda çalışmadığınız için kesin yedek subay öğretmen olarak atanırsınız diye bir şart yok.

    Hatta aralıkta giderseniz %90 ihtimalle kısa dönem er olarak atanacaksınız.
    Dolayısıyla er olarak gitmeniz durumunda yere göre değişmekle birlikte öyle diğer askerlerden ayrı olarak bir saygı hürmet beklemeyin
  • bizim taburdaki tarih öğretmenini revir çavuşu yapmışlardı :)
  • agustosta gitsen belki askeri öğretmen olurdun ama aralıkta gittiğin için sende benim gibi büyük ihtimal kısa dönem yapacaksın bende makine öğrt. mzunuyum kısa dönem şansı büyük
  • Branşdaşım olarak şunları söylemek/yazmak isterim. Maksat muhabbet olsun ...

    Ben de atanmadan önce 2002 Aralıkta askerliği aradan çıkarayım dedim ve 283.Kısa Dönem çıktı.
    Sen de benimle aynı durumdasın. Atanmadıysan sana yüzde bi milyon kısa dönem çıkacaktır.
    Askere gittiğinde nasıl bir görevle karşılaşırım sorusu tamamen gittiğin yere bağlı.
    Mesela benim 283 KD olarak gittiğim bölüğe ilk defa kısa dönem olarak yollanan bizlermişiz.
    Komutan da asker de nasıl davranacağını bilmiyor. Biliyorsun heryerde tertipçilik var.
    Bizden önce gelen uzun dönem üst devreler bizlere gazino temizliği ihalesini kitlemeye çalışmışlar.
    Bölük komutanı olan binbaşıya söylemişler, binbaşı da rahat bırakın kısa dönemleri, olmaz demiş.
    Yani subay çevresi seni sevip sayabilir, seninle işi olmaz ama o ezik uzman çavuşlar var ya en çok sana onlar çektirir.
    Adam kendi ezikliğini, kendi hiçliğini, kendi okumamışlığını senin üzerinde hakimiyet kurarak egosunu tatmin etmeye çalışır.
    Karakterini bilmiyorum. Eğer yalaka bir tip isen uzmanlara ve astsubaylara yalakalık yaparak kral gibi bir hayat da sürebilirsin, gördüm çünkü.
    Ama ben yalaka bir tip olmadığım için yeri geldi uzmanlarla da takıştım. Ama sonuçta her meslekte iyi insan var kötü insan var.
    Dolayısıyla gittiğin yere bağlı olarak iyi ve kötü insanları tanıyıp tecrübe edersin. Önyargın veya bakış açıların değişebilir.
    Uzun dönem askerler içinde iyisi var kötüsü var. Kimisi sana ''Yahu siz de askerlik mi yapıyorsunuz'' diyenler olabilir...

    Askerde bizlere kısa dönemler içinde öğretmen adayı veya öğretmen olanlara, subay ve astsubay çocuklarına (ortaokul-lise) ders verdirdiler.
    Hem akşam mesai bitimi saat 5-6-7 gibi ders veriyor sonra silah alıp nöbete gidiyorduk. Yeri geldi çok çiftin çifti nöbete gittik.
    Yani uzun dönem askerler bölükte ne yaptıysa biz de hepsini aynen yaptık. Ancak öğretmen olan arkadaşlar, yani bizler,
    hem çiftin çifti depo nöbetine gidip hem de ders verince çok yorulduk ve bölük komutanına çıkarak dedik bu böyle olmayacak.
    Daha sonra ders veren öğretmenlere koğuş nöbeti yazdılar ve bizler rahatladık. Hak ettik çünkü.
    Koğuşun kokuşmuş sıcak ortamında nöbet esnasında kendinden geçip boş bulduğun ranzaya uzanıp mıyışıyorsun.
    Sen de bu anlamda ders verebilir veya bilgisayardan anlıyorsan karargahta yazıcı olabilirsin...
    İnsanın özgürlüğü gibisi yok. Askerde daralıyorsun. Farenin labirentteki peyniri bulması misali sıkılıyorsun.Sivil hayatı özlüyorsun.
    Kısa dönem olduğumuz halde şafak defteri karalıyorduk. Bitmez bu askerlik diyorduk. Ama sonuçta bir ömür bitiyor askerlik de eninde sonunda bitecek.
    En kısa sürede askerliğini yapıp dönmen dileğiyle.. Askere gidince izlenimlerini buraya yazarsan muhabbetimiz devam eder diye düşünüyorum...




  • merhaba,

    benim sorum asker öğretmenlik hakkında... 325. dönem yedeksubay olarak ankara polatlıda acemiliğini ayın 31. de bitirecek arkadaşım kendisi bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği mezunu fakat meb ile ilşkisi yok kpss ye girmedi haliyle hiç biryerde öğretmenlik yapmadı ama branşı bilgisayar sistem öğretmenliği çıktı. Dağıtımda Diyarbakıra gidecek. Sorum ise bu kişi sizce oradaki okullara öğretmen olarak verilir mi yoksa kışla içi hizmet öğretmeni olarak mı görevlendirilir.

    teşekkür ederim
  • merhaba,
    323. dönem olarak askerlik yapıyorum. genelde öğretmen olanları ağustos celbinde alıyorlardı. ama artık illaki uzun dönem olacak veya asker öğretmen olacak diye birşey yok. ben 3 senedir anadolu lisesinde kadrolu olarak çalışıyorum. kpss, kpds ye girdim. stajerliğim kalkmış, yurtdışına gitmişim. kısa dönem çıktı bana. ama yanımda sınava ve mülakata giren meslektaşım stajerliği kalklmamış, kpds'ye girmemişti ama asker öğretmen çıktı ona.
    ama 12 ay doğuda olmaktansa kısa dönem olarak 5 ay doğuda olmayı tercih ederim. allaha şükür 90 öğretmen idik. hepimiz rahatız. bizi aile desktek merkezine aldılar. bir nevi dershane gibi. işte bitti bitecek. son 20 gün.
    velhasıl tamamen tesadüf hocam. bahtın açık olsun diyeyim.
    selametle.
  • dostum 297.dönem ydk sby öğretmen olarak askerlik yaptım.sen yapma :( ne asker olduğun belli ne öğretmen.zaten öğretmen olmadığın için kısa dnm yapacaksın ama olur da ydk sby öğretmen olursan salaklar alemini görüp tanıyacaksın.izniini benden alacaksın diyen müdürler,sana dayılanmaya kalkan cahil ve öküz kaymakamlar vs vs.. kolaylık versin.
  • Şu an 325.KSD Van Asayişte askerlik yapıyorum on küsür arkadaş vardı bizde öğretmen yedi sekizini aldılar öğretemn olarak mehmetçik dershanesinde öğretmenlik yapıyolar geri kalanlarda normal asker olarak kaldı paso nöbet tutuyolar branşına bağlı biraz daha çok öss ağırlıklı öğgretmenlire tercih ediyolar ilköğretimi almıoylar fazla haberin olsun dostum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.