Şimdi Ara

Kısa Film için ekipman tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar kısa film çekmek istiyorum. Fakat hangi ekipman alacağıma karar veremedim. Şu anda da telefonlar o kadar iyi video çekiyorlar ki kamera almaya gerek var mı onu da tam bilmiyorum. Neyse yaklaşık 2500 TL bir bütçem var herşey dahil, hangi ekipmanları almalıyım?



  • bütçe 2500 ile sınırlı ise bence ekipman alma. o kısma girince malzeme ihtiyacı al al bitmiyor çünkü. onun yerine tanıdığın makinası olan birine ufak bir miktar verip makinesini kullanma imkanın varsa öyle yap. çekimlerin çok uzun sürmeyecekse sabit lens kiralamanı tavsiye ederim. atıyorum 35mm samyang görüntüyü neredeyse tamamen değiştirir film dokusu kazandırır. ondan sonra set dekoruna bence önem ver ve parayı ekipman yerine oraya yönlendirmiş olursun. son olarak da çekimlerde sana yardım edicek olan adamlar goygoy değil de iş yapacak admlarsa eğer, onların moralini yukarda tutmaya harca kalan paranı. öyle bi ekip keyfi ne kadar yüksek olursa o kadar kolay bitiriyor işi ve doğru orantılı olarak güzel yapıyor işini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HerGiyotineBurnunuSokma

    bütçe 2500 ile sınırlı ise bence ekipman alma. o kısma girince malzeme ihtiyacı al al bitmiyor çünkü. onun yerine tanıdığın makinası olan birine ufak bir miktar verip makinesini kullanma imkanın varsa öyle yap. çekimlerin çok uzun sürmeyecekse sabit lens kiralamanı tavsiye ederim. atıyorum 35mm samyang görüntüyü neredeyse tamamen değiştirir film dokusu kazandırır. ondan sonra set dekoruna bence önem ver ve parayı ekipman yerine oraya yönlendirmiş olursun. son olarak da çekimlerde sana yardım edicek olan adamlar goygoy değil de iş yapacak admlarsa eğer, onların moralini yukarda tutmaya harca kalan paranı. öyle bi ekip keyfi ne kadar yüksek olursa o kadar kolay bitiriyor işi ve doğru orantılı olarak güzel yapıyor işini.

    Hocam haklısınız sanırım. Kısa film çekmiş bir tanıdığım da dedi 1800 tlye kamera almak iyi olmaz. Makinası olan bir tanıdığımdan alabilme imkanı da var sanırım o da olmazsa kiralıyacam. Oyuncular figüranlar vs. onlar hep tanıdık olacak para istemezler yani. Ama tripod steadicam lens vs olarak ne tavsiye ediyorsunuz. Daha önce bu işle ilgili geçmişim yok yani tamamen amatörüm. Tavsiye edeceğiniz video kitap makale vs varsa çok iyi olur.




  • Dr.M D kullanıcısına yanıt
    Sadece ekipman olsa direk model ismi verir geçerdim ama tamamen amatör isen ve bununla ilgili video kitap gibi şeylere de açıksan madem, pm den numaranı gönder telefonda detaylı olarak konuşalım hocam. Yazı okumaktan daha faydalı olur diye dusunuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sony nex 5 ya da 6 al 16-50 yeterli , bir tripod bir rode mikrofon 2500 ile ortalama birseyler cikar bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.