Şimdi Ara

Kısa film için hangi video edit programı kullanmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kısa gerilim filmi çekeceğim fakat video düzenleme programı konusunda kararsızım çok fazla seçenek var. Yapacağım işlemler video birleştirme, ses ekleme, geçişler, belki birazda videonun renkleriyle oynarım.

    Kullandığım bilgisayar biraz düşük özelliklerde ama iş görür. core 2 duo t9300 2.5 ghz, 3 gb ram, ati hd2600 512 mb ekran kartı, win 7 32 bit.

    Daha önce hiç video düzenleme üzerine bir program kullanmadım, sadece adobe photoshop bilgim var.

    Sistemime uygun, Türkçe, 32 bit hangi programı tavsiye edersiniz?



  • o bilgisayarla video düzenleme işi zor olur. işlemcin yetersiz
    ekran kartında çok yetersiz
  • Şimdi birşeyden bahsedeceğim moralini bozmak gibi olmasında 4790k 16gb ram ve gtx 970 ile video işlemekte zorluk çekiyorum.



    Senin sisteminle nasıl bir çözüm bulunur onu da yazayım. Adobe premiere indir. Eski sürüm indirebilirsin, stabil çalışırsa eski sürüm kullan. Daha doğrusu en stabil sürümü bulana kadar dene birşeyler.


    Sonra proxy oluştur. Eski sürümlerde var mı bilmiyorum CC sürümünde Dosya oluştururken ingest seçeneği var oradan aktifleştirip düşük çözünürlüklü proxy dosyaları üzerinde çalışabilirsin. Bu sayede renk işlerken çok aşırı kasıntılar gerçekleşmez. Eğer ki ingest seçeneği yoksa proxy dosyalarını kendin de oluşturabilirsin, asıl videolarını bir kenera kopyala, sonra aynı isimlerle o videoların düşük çözünürlüklü olanlarını oluştur ve onlar üzerinde çalış ve video render alacakken programı kapat, çalışma dizinine gerçek dosyaları kopyala ve renderini al, render uzun da olsa sonuçta çalışman başarılı bir şekilde ortaya çıkar. Bu yöntemlerle biraz yavaş yavaş o bilgisayarda çalışma şansın var, Çalışamıyorsan parçalara böl çalış, ram az gelirse yapman gereken teknik budur, büyük dosyalar üzerinde çalışma ufak ufak çalış.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.