Şimdi Ara

Kısa Film İçin Kamera Tavsiye (İnanamazsın Hayat Memat Meselesi!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 haftadır gece yatıyorum kamera sabah kalkıyorum kamera birisi 8bit birisi 10 bit yazma hızı birisi 1080p 60 fps birisi 720p 60 fps birisi croplu birisi full frame birisi moire hatası fazla birisi rolling shutter effecti fazla birisi adaptörlü kullanım birisi eki çok birisi az derken kafam allak bullak oldu işin içinden çıkamadım. Bir tane daha başlık açmıştım daha önce orada da tam kafama yatamadı derken. Şuan arada kaldığım modelleri de söylemiyorum boşverin. Bu işlerler uğraşan kısa film, klip çeken arkadaşlara sesleniyorum!!! :D BAA BİR EL UZATIN BİR YARDIM EDİN!

    Şaka bir yana gerçekten çok kararsızım fotoğraf hiç önemli değil kısa film, klip vs. çekebileceğim dslr, slr, video kamera artı adı her neyse 2. el fiyat 4500 tl yi geçemeyecek bir kamera önerisi olan var mı?

    Bu zor zamanlarımda bana yardım eden bütün dostlara şimdiden teşekkürler. (Abartıyorum sanıyorsunuz ama vallaha billaha zombi gibiyim başka şeylere odaklanamıyorum 1 haftadır.)







  • kamera sen son düşüneceğin iş olsun, asıl mühim şey senaryo,oyuncular,teknik ekip,mekan v.b bunları hallettin mi? iş kameraya kalsın o kolay.
    cep telefonu kamerasıyla bile kısa film çekenler var. yani asıl önemli olan şey neyi nasıl çekeceğini tasarlamak.

    telefon ile çekilmiş örnek kısa film
  • Hatırlatmanız için teşekkür ederim. Önceden beri senaryo yazıyorum. Elimde çokça birikmiş hikayem var. Lens, ışık ve ses üzerine ekipmanı olan ve kullanabileceğim arkadaşlarım var. Yaklaşık 9 yıldır oyunculukla uğraşıyorum. Filmlerim de iyi oyunculuk sergileyebilecek tanıdıklarım da var. Ancak daha önce çektiğim kısa filmde de senaryoyu yazdım arkadaş kamera ayarlarını yaptıktan sonra kadrajı ayarladım ve ışığın nasıl olmasını gerektiğini söyledim oyunulara oyunlarını verdim. Zaten genel söylenen yönetmen olacak kişi bunu yapar. Ancak daha ekip kurabilecek kıvamda bir yönetmen değilim. Hatta yönetmen değilim. Bazı işlerimden dolayı ara vermek durumunda kaldım. Ancak önümüzü deki haziranın ortalarından başlayarak yaz bitimine kadar bolca çekim yapabilecek vaktim olacak. Hem tamamiyle başkasından istemeden teoride bildiğim kamera bilgilerini pratikte denemeler yaparak öğrenmek için kamera almak istiyorum (bunları iyice öğrenmemin senaryo kısmında da kurgu kısmında da işime yarayacağını biliyorum). Hem de kendimin yapacağı bazı işler var ufak ufak para kazandıkça ekipmanda toplamak istiyorum.

    Artık gözüm kamera da bazı gördüklerimden rahatsız oluyor. Bazı teknikleri uygulamada pek kısıtlanmak istemiyorum. Ancak bütçem kısıtlı olunca böyle hangisi en iyi diye araştırınca başıma ağrılar giriyor haliyle bu yüzden de bütçeme göre en iyi kamerayı alsam büyük bir sorunumu halletmiş olacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spawn999 -- 22 Mayıs 2016; 1:44:45 >




  • evet sor bir seçim.
    sony a6300 iyi bir seçenek olarak duruyor. özellikleri çok iyi,ancak iyi bir lens alamak için paranız kalmıyor.
    yurt dışından alınmak kaydıyla panasonic gh3 de olabilir.

    veyahut canon 100d gibi bir DSLR u 1200TL alıp geriye kalan 3500tl ye de bu makineye çok iyi lensler alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.