Şimdi Ara

Kısa Film, Video, Vlogg kamera seçimi Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben Üniversite öğrencisiyim ve önümüzdeki yaz profesyonel olarak youtube ve vimeo'da kanal açmayı planlıyorum. Vimeoda kısa filmler, Youtube'da ise vlog,eğlence videoları yapacağım, Elimde kamera için 3000 tl bütçem var.

    sizce hangi kamerayı almalıyım? Aklımda Sony Rx100m3, Sony A6000 ve Olympos E-10m var.


    Youtube'da kısa filmler izlerken bazılarının iphone 6s veya s7 edge, Z5 gibi telefonlarla çekildiğini gördüm. ortaya çıkan ise beni hayran bıraktı. bu yüzden listeme 6s ve s7 edge'de ekledim.

    farkındayım kamera ve telefonlar arasında sensör farkı, lens farkı var. kameralar elbet daha iyi çeker fakat izlediğim videolara baktığımda telefonlarda ise kameralara kıyasla çok güzel işleyen yazılımlar olduğunu anladım.



    kusruma bakmayın sizleri seviyorum ve cevaplarınıza değer veriyorum. konuyu fazla uzatmadan son sorumda şu:



    Acaba Kamera yerine ''Samsung S7 Edge'' (iphone 6S'de olabilir) alıp (tabi bunu gimball, tripod vs destekleyerek) çekimleri 4k çekip 1080 p renderlayarak daha iyi görüntü elde edip. bide üstüne 3.parti uygulamalarla desteklersem sizce dslr,aynasız veya kompaklardan daha iyi ''VİDEO'' performansı elde edebilir miyim?



    Lütfen beni bilgilendirin Saygılar :)







  • ben de bir süredir bir vlog altyapısı kurmaya çalışıyorum.

    aynı yolda yürüyoruz.

    tilt ekranlı canon g7x markII ve sony rx100iv öne çıkmış durumdaydı. galaxy s7 çıktı ortalık karıştı. çünkü ön kameradan sürekli netlemeli HD video çekim geldi.

    gorillapod sabitleme için 3axis gimbal yürürken çekim için şart görünüyor.

    kalite algısı güzel bir şey.

    sondaki sorunuza gelirsek canon 70D af continous çekime uygun stm lensle iş belgesele doğru gider... MESELA yada MESELA

    VLOG ise biraz daha ekipmanı sade olmalı. hızlı AF yapsa çekimde kendimi görsem ve kütlesi az olsa bence ideal olur. 4K arayışım yok.

    bütçe sınırını kaldırdıktan sonra Arri yada RED ile de VLOG çekersiniz. ama baştaki cihazla bunları zorlamak ve netice almak aranmamalı. her cihazı nasıl bir sanat için kullandığımız ve o heyecanı karşıya ifade edip geçirebilmek önemlidir. bu cihazın değil Vloggerın başardığı bir şey... niye o vlogu takip ediyorsak işte orada başarılmış olan bir şey var.

    bence kamera kadar sürekli aydınlatma sistemi de önemli.

    eğer VLOG da siz ekran karşısında olacaksanız arka fon ön aydınlatma dizayn edilmeli. arka yeterince boş olmalı. arka fonla mesafe olmalı. hatta mesafede dikkat dağıtmayacak bokehlenmiş ışıkcıklar olsa keyifli olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 30 Mart 2016; 22:04:14 >




  • eflatoon kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi aynı yolda yürüyoruz. Aslında rx100IV 'alacaktım fakat İphondo kanalı incelemesinde 4k süresinin 5dk kısıtlı olması vb özelliklerinden verim alınamaması, bide rx100m3 ile arasında 600-700 tl fiyat farkı olunca. listemden ıv'ı çıkartıp 3'ü koydum zaten nerdeyse hemen hemen aynı..

    ben bide vlog çekiminin yanı sıra kısa film festivallerine katılmak istiyorum. bu sebepten karasız kaldım. dediğiniz gibi Arri-Red'de alınabilir fakat o kadar bütçem yok. ki olay sadece makine değil 3-axis gimball almam gerekcek o da nerden baksanız 1000tl'nin üzerinde.. ses olayını Rode Smartlav ile halletcem ve yanınada orta seviye bir mikrafon alcam. aydınlatma için 3'lü soft box alcam ve bütün bunlar için max 4000tl bütçem var ne yazık ki..

    iş uzuyorda uzuyor. yine dediğiniz gibi ''ama baştaki cihazla bunları zorlamak ve netice almak aranmamalı'' ve s7 edge'nin kalitesini görünce neden olmasın dedim. Google storeda çok kaliteli efekt,montaj programlarınıda hesaba katınca listeme aldım..




  • hedefler güzel belirlenmiş.

    beni aklımda temmuzda çıkacak galaxy note 6 yı görmek de var.

    lightworks ve goProStudio gibi free yazılımları indirip imkanlarını sınıyorum.

    rode ses için güzel. elimde olanı ve üzerinde az çok gürültü önlemesi de var...ama dinamik studio mikrofonu gibi olmuyo hiç biri. sesin fade edilmiş ortama gömülmüş halini seviyorum. net diye konulmuş patlayarak gelen konuşma hoş olmuyor MESELA

    sizin düşündüğünüz yazılım ve aksesuarlar neler?
  • eflatoon kullanıcısına yanıt
    Aksesuar olarak bahsettiklerimden başka bir şey almayacağım, yazılım olarakta Adobe premier ve effect ikilisini kullanacağım, vlog vb çok oynama istemeyn çekimleride pratik olsun diye camtasia 8 kullanmayı düşünüyorum. tabi bide Google play store'da bulunan fx guru vb programlarda var..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.