Şimdi Ara

Kışın lpg tüketimi neden çok artıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
19.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • lpg beyni daha geç ısındığından silindirlere daha yoğun lpg girişi oluyor. o yüzden kışın lpg ile çalışan motor benzine göre daha çabuk ısınıyor.
  • Oksijeni bol olan yerlerden uzak duralım,daha az yaksın.


    quote:

    Orijinalden alıntı: 3K

    kışın motora giren oksijen miktarı yaza göre daha yüksek olur araç ecu da bu oksijen miktarına göre yakıtı çogaltır kışın aracın çok yakmasının yegane sebebi budur.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

    ÇÜNKÜ; Ekim ayı içinde, aldığımız LPG içindeki propan oranı %30'dan %50'ye çıkartılıyor. Propan daha düşük sıcaklıkda buharlaşıp, hacimce genleşebilen ve daha kolay yanabilen, bu nedenle soğuk kış şartlarında benzinden LPG'ye geçişi ve LPG'nin bütün olarak yanmasını kolaylaştıran bir gaz AMA bu faydalarının yanında LPG'deki propan oranı artınca tüketimi de artıyor. Mart sonunda ise (hava sıcaklıkları yükselmeye başladığından) LPG içindeki propan oranı, arttırılıdığı %50'den tekrar %30'a çekiliyor.



    Arkadaşın dediği doğru propan seviyesi ile alakalı bi durum kışın genleşme daha az olduğu için ve bunun lpg istasyonlarını maddi açıdan etklimemesi amaçlı propan katılır. yazın katılmaz çünkü aynı oranda devam ederse tehlike arz eder. size bi tavsiye yazın yakıt alırken güneşli ve sıcak havada almamaya gayret edin genleşmeden dolayı sıcak havada alacağınız yakıt miktarı bir miktar daha az olucaktır. akşam serinliğinde alınan bir depoda yarım litreye varan kar elde edebilirsiniz..




  • Kışın ara motoru geç ısındığından gaza geçmek için daha çok yol yapmak gerekiyor.
    Mesela işe giderken işyerine yetişene kadar lpg ye geçmeyip iş yerine 100 mt kala geçiyorsa zaten aracı benzinde kullanıyorsunuz demektir basın lpg düğmesine de bari geçtiği zaman zaten lpg yi de çok yakıyormuş yakmasın. Benzinle kışı geçirin uzun yola giderken gazda kullanın en azından şehir içi LPG de performansım düşüyor olayından kurtulursunuz :)
    Ya da LPG nin kışlık ayarı yapılıyor tabi enjeksiyon ayarı değil derecesi değiştiriliyor biraz düşürülünce daha tez gaza geçiyor araç. Ama bunun bir sakıncası var mı bilemiyorum.
  • 41 lt lpg tüketimine karşı 7 lt benzin tüketimini anormal buldum sizler gibi ustaya gittim herhalde bi giden bendimki onlarda bu durumu normal görmediler ve yeniden ayarlar yapıldı yeni program atıldı vs. değişen ne oldu? Fazla bir şey değil birçok arkadaşın dediği gibi hava şartlarına yoruluyor. veriler sıfırlanmadan önce 50 küsür saat lpg de 10 küsür saatte benzinde çalıştığı görüldü. Son ayarlardan sonra bu oran 7 ye 1 e düştü. Lpg den soğudum keşkem taktırmasaydım. işin tuhafı lpg den önce yol bilgisayarındaki yakaladığım değer 6,7 lerdeydi lpg sonrası 8,8 lere kitlendi. neyse yapacak bir şey yok gibi..
    Selametle...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.