Şimdi Ara

Kışın motor kullanmak diyelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kış zamanı motor kullanmak ne kadar iyi yada kötü ne tür şeyler yaşarım nasıl ekipman almam lazım ulaşım aracı olarak düşünüyorum ne yapmam gerekiyor beni aydınlatır mısınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bir rüzgar kesici takım birde eldiven yazdan pek farkı olmadı şuana kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Soğuktan titreyeceğim diye trafikten odağı kaybetmek mümkün, o yüzden üşütmeyecek bir mont gerek. Yolların ıslak olması tam bir dert. Islak yollarda hatta yağmurlu havada hiç önermem. Ancak mecbur biniliyor işte.


    • Yollar ıslaksa;

    -frenler iptal gibi olabiliyor

    -dönüşleri sakin yapmak gerek, makine yatabilir

    -Özellikle yoğun trafikte araçların tekerinden sıçrayan su tanecikleri görüşü zayıflatabiliyor.



    • Buzlu yollarda makine özerklik talebinde bulunabiliyor.


    • Benzer şekilde karlı yollar...


    • Eldiven, kask, dizlik vs. söylememe gerek yok zaten.


    Aklıma gelenler bunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayıcı -- 3 Kasım 2020; 0:25:3 >
  • Bilgisayıcı kullanıcısına yanıt
    Yani içime giydiklerim üstüne tulum mu alayım yoksa mont pantolon + yağmurluk mu alayım kask eldiven olmazsa olmaz zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tulum mu, mont-pantolon-yağmurluk mu alacaksınız size kalmış hocam. Üşüyünce sürüş kontrolü zayıflıyor, ona değinmek istedim.

  • Bilgisayıcı kullanıcısına yanıt
    Üşümek istemiyorum o yüzden size soruyorum 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben tulum giymedim. Mont daha pratik geldi bana. Bu ikili arasında seçim yapmaktansa herhangi üşütmeyecek bir tanesini seçmek gerek derim. Yine de arada kaldıysanız diğer arkadaşlar yardımcı olur umarım.

  • Şarjlı, içten ısıtmalı ceket alın, motosiklete elcik ısıtma taktırın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Montun yazlıksa iki tercihin var. Ya yeni, iç termal astarlı bir kışlık mont alacaksın ya da içine kat kat giyip süreceksin. Geçen sene ben içime atlet + polar üst (decathlon) + hırka + günlük giydiğim ceketim + motosiklet montumu giyiyordum üşümüyordum. Altıma da içlik giyiyordum pantolonun içine. Bu sene ise kışlık mont aldım. Kat kat giymeme gerek kalmadı. Tulum vs çok şart değil senin bileceğin iş.


    Ellerin için ise kışlık eldiven kesinlikle şart. Kışlık eldivne sürekli sıcak tutamıyor, ne kadar iyi olursa olsun. 30-45dk kadar ısıyı tutabilir ancak daha sonrasında yavaşça soğumaya başlar elin. Yine de rüzgardan koruduğu için ellerin titremez. Ayrıca kışlık eldiven kalın olduğu için sürmeyi de biraz zorlaştırabiliyor. Küçük bir alışma süreci var.


    Eğer botunuz yoksa bot almanız şart. Güvenlik olarak; kışın kayma düşme daha olası o yüzden önemli. Rahatlık olarak su geçirmemesi, rüzgar geçirmemesi önemli. Sürekli kirleneceğini söylememe gerek yok sanırım.


    Lastikleriniz eski ise daha çok kayarsınız. Kışlık lastikler ıslakta daha iyidir bir nebze. Ancak viraj performansı çok iyi olmaz. Normal yazlık lastiğiniz varsa onunla da sürebilirsiniz ama dikkatli olun, çok yatmayın. Aynı zamanda fren mesafeniz de ıslak zeminde uzar. O yüzden çok gazlamayın.


    Fren kaliperlerine yağmur çamur daha çok temas ettiğinden arada bir temizleyin içlerini.


    Zinciriniz yağmura maruz kaldığı zaman tekrar yağlamakta veya temizleyip yağlamakta fayda var.


    Kaskınıza uyumlu pinlock varsa alıp takmanız müthiş rahatlık sağlar. Kışın duraklarken nefes aldığınızda vizör buğulanıyor. Ya hızlanmanız ya da vizörü açıp ısıyı dengelemeniz gerekiyor.


    Yağmurda görüşünüz çok düşer ve yerdeki çukurlar suyla dolar. Yağmur kaydırıcı spreyler kullanabilirsiniz.


    Yağmurluk ben tercih etmiyorum çünkü çok sık motosiklet kullanmıyorum. Eğer yağmura yakalanırsanız montun içinden geçmesine 15 dakika kadar olur tekstil montlarda. 15 dakika sonra ıslanmayı hissedersiniz.


    Yağmur ilk başladığı zaman bi 10 dakika kadar dikkat edin. İlk 10 dakika asfalttaki toz, kum, yağ, pislikler yüzeye çıktığından çok daha kaygan olur.





  • Decathlon'da trekking çorabı gibi kalın çoraplar var. Ben kışın çok memnun kaldım tavsiye ederim. Aynı zamanda alt içlik ve üst polar uzun kollu şeyler de var. Onları da eklememde fayda var. Bir de, paranız varsa elcik ısıtma diye bir şey var ondan alın takın. Bir tuşa basıyorsunuz ve ellerinize kalorifer peteği gibi ısı geliyor elciklerden.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.